Portugal De Azoren, een caleidoscoop van landschappen


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - PRTVTAZO-F - zomer 2018

  • 4 eilanden: São Miguel, Terceira, Faial en Pico
  • bezoek aan het Capelinhos Interpretation Center op Faial
  • facultatieve uitstap walvissen en dolfijnen spotten op São Miguel of Faial
  • bezoek aan UNESCO-werelderfgoedsites

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - São Miguel  Avondmaal
Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel. Bent u klaar om deze prachtige archipel in de Atlantische Oceaan te ontdekken? Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico**** .

 Dag 2 São Miguel  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Nieuwsgierig naar de pracht van het eiland São Miguel, rijden we via de zuidelijke route naar het kratermeer Lagoa do Fogo. Langs de noordelijke kustlijn rijden we verder en stoppen we bij het uitkijkpunt van Santa Iria en brengen een kort bezoek aan de theeplantages in Gorreana. We houden ook even halt bij het uitkijkpunt van de berg Pico do Ferro. Hier genieten we van een uitzonderlijk zicht op de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland, die zich bevindt op de bodem van het Furnasmeer. We lunchen in Furnas en bezoeken het park van Terra Nostra met zijn warmwaterbronnen. Nadien keren we terug naar Ponta Delgada langs het Furnasmeer en Vila Franca do Campo, de voormalige hoofdstad van het eiland. Aan de zuidkust maken we een stop aan het uitkijkpunt van Caloura en passeren we het stadje Lagoa. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

 Dag 3 São Miguel  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag worden we gedurende een halve dag gegidst doorheen het westelijke deel van het eiland waar we de bergen en meren van Sete Cidades terugvinden. We houden halt aan het uitkijkpunt Vista do Rei waar we een adembenemend zicht hebben over de twee meren in de vulkanische krater. Langs een bergweg keren we terug en bewonderen we prachtige vergezichten over het binnenland. We stoppen ook even bij een ananaskwekerij waar we proeven van een lekkere ananaslikeur of een stukje fruit. Vrije lunch en namiddag. Verken Ponta Delgada of ga dolfijn-en walvisspotten (optioneel). Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

 Dag 4 São Miguel - Terceira  Ontbijt-Avondmaal
We nemen een binnenlandse vlucht naar Terceira. Een eerste kennismaking met het dichtstbevolkte eiland van de Azoren doet ons al onmiddellijk teruggaan in de tijd. We wandelen door het historische centrum van Angra do Heroísmo, de oudste stad van de archipel en tevens geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed. In 1980 werd ze getroffen door een aardbeving, maar gelukkig zijn er vele mooie gebouwen bewaard gebleven. We bezoeken hier o.a. het Convento de S. Gonçalo, de kathedraal, het paleis van Bettencourt en het Palácio dos Capitães Generais. Vrije lunch en namiddag. Avondmaal en overnachting in hotel Terceira Mar**** of Do Caracol**** (afreis 21/05).

 Dag 5 Terceira  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De dag wordt gestart met een bezoek aan de Monte Brasil, een relatief jonge uitgebluste vulkaankrater van ongeveer 3.000 jaar oud met daarop één van de twee forten van de stad Angra do Heroísmo. We rijden langs Castelo de São João Baptista en enkele kleine dorpjes zoals Serretinha, Porto Judeu en Porto Martins. Na het middagmaal in Praia da Vitória verkennen we even het centrum van dit aantrekkelijke stadje. In het binnenland genieten we van op de top van de Serra do Cume van een imposant uitzicht over het eiland. Nadien gaan we verder naar de grotten van Algar do Carvão en bezoeken we het wijnmuseum in Biscoitos (onder voorbehoud van openingsuren). Vervolgens rijden we langs Altares, Lagoa do Negro, Mistérios Negros en Lagoa da Falca. Als de tijd het bezoeken we nog even de kaasfabriek Cinco Ribeiras. Avondmaal en overnachting in hotel Terceira Mar**** of Do Caracol**** (afreis 21/05).

 Dag 6 Terceira - Faial  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een korte binnenlandse vlucht brengt naar het volgende pareltje in de Atlantische Oceaan, Faial. Bij Ponta dos Capelinhos zien we duidelijk de enorme veranderingen die na de grote uitbarsting in 1957 van de vulkaan Capelinhos tot stand kwamen. We bezoeken het Volcano Interpretation Center waar we meer te weten komen over het vulkanisme. Via Praia do Norte en Ribeira das Cabras rijden we naar de bekende Caldeira. Deze enorme krater is schitterend omzoomd door blauwe hortensia's en de weelderige originele vegetatie die het eiland rijk is: ceders, jeneverbesstruiken, beukenbomen, varens en mossen. Vervolgens bezoek aan de kleurrijke Flamengos Valley. Espalamaca Point bezorgt ons een adembenemend uitzicht over de stad Horta, waar we genieten van een lekkere lunch in een lokaal restaurant. Deze stad is uniek omwille van haar kleurrijke jachthaven die hét ontmoetingspunt is voor vele zeilers die de Atlantische Oceaan oversteken. Avondmaal en overnachting in hotel Do Canal**** of Azoris Faial Garden**** (afreis 21/05, 18/06 en 21/07) in Horta.

 Dag 7 Faial - Pico - São Miguel  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Met de ferry varen we van Horta naar Madalena, een stad op Pico die in het teken staat van de vroegere walvisvangst. We bezoeken Arcos do Cachorro, een indrukwekkende rotsformatie in zee en São Roque, een oud stadje dat eveneens gelinkt wordt aan de walvisindustrie. Na het middagmaal gaan we naar het fascinerende walvismuseum. Op de Azoren draait het allemaal om mysteries en onthullingen, dus is onze volgende halte Misterio de São João. Hier vinden we lavabedden van diverse uitbarstingen, die ook wel misterios of 'geheimen'. De laatste stop van de dag zijn de wijngaarden van Verdelho, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed. Een binnenlandse vlucht brengt ons terug naar het hoofdeiland São Miguel. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

 Dag 8 São Miguel - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.
 TIP!   
Verleng uw rondreis met 4 of 7 nachten in een hotel naar keuze op São Miguel. De verlenging is mogelijk met terugreis op vrijdag (enkel mogelijk bij vertrek op 18/06, 09/07, 16/07 & 20/08) of maandag.

Delen
  Print

Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 1
Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 2
Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 3
Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 4
Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 5
Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen - foto 6
Reserveer Portugal de Azoren, een caleidoscoop van landschappen
Deze pagina delen
 
Email