Portugal Van Lissabon tot Porto


REISDUUR 15 dagen/ 14 nachten - PRTVTLTP - zomer 2019

  • een veelzijdige rondreis door een van Europa's oudste naties
  • uitgebreid bezoek aan Lissabon en Porto
  • een blik op het wereldberoemde wijnbouwgebied van de Douro

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Lissabon - Évora  Avondmaal
Vlucht naar Lissabon. Na aankomst rijden we door naar Évora, de oudste stad van het Iberische schiereiland. Ze ligt in het uitgestrekte landschap van Centraal-Portugal, op de vlakte van Alentejo. Het historische centrum van Évora staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is dus zeker een bezoekje waard. We maken een verkennende wandeling door de bochtige straatjes met pittoreske witte huizen. Avondmaal en overnachting in hotel Mar D'ar Muralhas**** in Évora.

 Dag 2 Évora - Vila Viçosa - Estremoz - Castelo de Vide - Castelo Branco  Ontbijt-Avondmaal
Ons eerste bezoek van deze prachtige dag is het Paleis van Bragança in Vila Viçosa, gedurende lange tijd de officiële residentie van de hertogen van Bragança en dus van historisch belang. Via de marmerstad Estremoz rijden we naar Castelo de Vide, een prachtige middeleeuwse vestingstad die volledig ommuurd is. Langs de eeuwenoude kronkelstraatjes staan statige huizen afgewisseld met barokke patio's en pleintjes. Zoveel moois op één plaats. Na dit bezoek zetten we onze tocht verder naar Castelo Branco. Het uitzicht van deze stad wordt bepaald door de hooggelegen ruïne van het tempelierskasteel. Vanwege haar strategische ligging heeft het een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de Portugese grenzen. Avondmaal en overnachting in hotel Tryp Colina do Castelo**** in Castelo Branco.

 Dag 3 Castelo Branco - Covilhã - Viseu  Ontbijt-Avondmaal
Een vroege stadswandeling door de verrassende bisschoppelijke tuin van de stad bereidt ons voor op het adembenemende uitzicht op de Serra da Estrela, het gebergte van de ster. Onze tocht leidt ons naar het schilderachtige Covilhã, het centrum van de wolindustrie. Een andere pittoreske stad in het hart van de Serra da Estrela is Manteigas. Het ligt op 700 m hoogte en is gekend voor de typische granieten huizen. We eindigen de dag in de oude Romeinse stad Viseu. Oude herenhuizen rondom het plein bij de kathedraal, portalen met in graniet geslepen familiewapens... het erfgoed in Viseu zult u zeker en vast weten te appreciëren. Avondmaal en overnachting in hotel Grão Vasco**** in Viseu.

 Dag 4 Viseu - Lamego - Pinhão - Solar de Mateus - Vila Real  Ontbijt-Avondmaal
We verlaten het stadje Viseu om de reis verder te zetten naar Lamego. De indrukwekkende kathedraal en de bedevaartskerk zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheden voor heel wat bezoekers. Ook het bekende paleis Solar de Mateus verdient wat aandacht voor we doorrijden naar Vila Real. Deze mooie oude binnenstad is volgebouwd met statige patriciërshuizen. Het stadje ligt in het befaamde dal van de Douro, een wereldberoemd wijnbouwgebied waar de portwijn vandaan komt. Bovendien is de Mateus Rosé in de platronde fles uit Vila Real wereldwijd bekend. Avondmaal en overnachting in hotel Miracorgo*** in Vila Real.

 Dag 5 Vila Real - Mirandela - Bragança - Chaves  Ontbijt-Avondmaal
Via Murça komen we aan in Mirandela. De in de 16e eeuw herbouwde Romeinse brug geeft de geschiedenis van de stad weer en zware vestingmuren met grote poorten uit de 13e en 14e eeuw benadrukken de pracht en praal van de stad. Onze volgende stop is Bragança. In de cidadela, het ommuurde middeleeuwse stadsgedeelte, en in de gezellige smalle straten met kleine winkeltjes snuift u de couleur locale op. Bovendien ligt Bragança in een magnifiek landschap dat zeker de moeite waard is om te verkennen. We rijden via het Moorse Vinhias naar Chaves. Avondmaal en overnachting in hotel Forte de São Francisco**** in Chaves.

 Dag 6 Chaves - Guimarães - Braga  Ontbijt-Avondmaal
Pracht en praal in de stijlvolle stad Chaves met de Romeinse brug uit de tweede eeuw na Chr. Beide oevers van de Rio Tâmega worden hierdoor verbonden en de brug is de best bewaarde op het Iberische schiereiland. Verder naar Guimarães. Historische monumenten uit de middeleeuwen laten u meevoeren naar vroegere tijden. Nadien naar Braga, het religieuze centrum van het land en tevens een historisch belangrijke stad. De Romeinen veroverden Braga en maakten het tot een van hun hoofdsteden op het Iberische schiereiland. De stad wordt vaak het Rome van Portugal genoemd, daar ze meer dan dertig kerken telt, waarvan de Sé-kathedraal de belangrijkste is. Hier bezoeken we ook het bedevaartsoord Bom Jésus. Avondmaal en overnachting in hotel Villa Garden**** in Braga.

 Dag 7 Braga - Ponte de Lima - Viana do Castelo - Póvoa de Varzim - Porto  Ontbijt-Avondmaal
Na de Ponte de Lima gepasseerd te zijn, houden we halt in Viana do Castelo. De stad heeft in de 16e eeuw een belangrijke rol gespeeld als vissers- en handelshaven in Noord-Portugal. We zetten onze route verder via Póvoa de Varzim om te eindigen in Porto. Avondmaal en overnachting in hotel Eurostars do Heroismo**** in Porto.

 Dag 8 Porto  Ontbijt-Avondmaal
Porto ligt over een afstand van 5 km terrasgewijs tegen de rechteroever van de rivier de Douro aan. Karakteristiek zijn de twee indrukwekkende 19e-eeuwse stalen bruggen. Ten westen daarvan liggen de oude stadskwartieren waaraan de stad haar charme ontleent. We wandelen o.a. door de wijk Ribeira, langs het geboortehuis van Hendrik de Zeevaarder en zien de oude wijnboten op de Douro. We maken tijd om de beurs, de Igreja do Carmo, de , de Igreja de São Francisco, en de azulejo's, de exclusieve Portugese vloertegels van het station São Bento, te bewonderen. Natuurlijk laten we een proeverij in een vermaard porthuis van Vila Nova de Gaia niet links liggen. Het avondmaal wordt vanavond geserveerd in restaurant Aurora. Overnachting in hotel Eurostars do Heroismo**** in Porto.

 Dag 9 Porto - Aveiro - Coimbra  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag bezoeken we Aveiro en omgeving. Het doel van onze tocht is echter de verovering van de universiteitsstad Coimbra. We brengen hier een uitgebreid bezoek aan o.a. de oude kathedraal, de beroemde bibliotheek en kapel van de universiteit. Overnachting in hotel Tivoli Coimbra****.

 Dag 10 Coimbra - Conímbriga - Batalha - Tomar  Ontbijt-Avondmaal
De eerste stop op de agenda is Conímbriga, de belangrijkste Romeinse vindplaats van Portugal. Daarna bezoeken we het klooster van Batalha. Onze laatste halte van vandaag is Tomar, een stadje gelegen aan de voet van een heuvel. De grootste kloosterkerk van Portugal is hier gelegen, de Convento de Cristo, en mag dus niet ontbreken! Avondmaal en overnachting in hotel Dos Templarios**** in Tomar.

 Dag 11 Tomar - Fátima - Alcobaça - Óbidos - Caldas da Rainha  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag bezoeken we het bedevaartsoord Fátima. Deze stad is helemaal ingesteld op de ontvangst van duizenden pelgrims. Via de Barragem de Castelo do Bode gaat het naar Alcobaça, waar de grootste kerk van Portugal zich bevindt en dat tevens de bakermat van de cisterciënzers in Portugal was. Nadien verkennen we de middeleeuwse stad Óbidos. Avondmaal en overnachting in hotel Sana Silver Coast**** in Caldas da Rainha.

 Dag 12 Caldas da Rainha - Mafra - Sintra  Ontbijt-Avondmaal
Na een krachtig ontbijt zijn we klaar om Mafra te verkennen. We bezoeken hier het laatst gebouwde koninklijk paleis annex klooster, een van de statigste bouwwerken van het Westen. We eindigen in Sintra met een bezoek aan het Palácio Real. Sintra is zeer fraai gelegen in de bergen en staat sinds enkele jaren op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een populair zomerverblijf voor Portugese koningen. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Tivoli Sintra****.

 Dag 13 Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Estoril - Lissabon  Ontbijt-Avondmaal
De bus brengt ons verder langs de adembenemende uitzichten over de oceaan aan de Boca do Inferno en de Cabo da Roca, waar de bergketen Serra de Sintra eindigt in een steile, 150 meter hoge kaap. We rijden ook langs de mondaine badplaatsen Cascais en Estoril. Nadien keren we terug naar Lissabon voor een eerste kennismaking. De schitterende vergezichten over de heuvels van de stad, met de Taag op de achtergrond en de gemoedelijke, Portugese sfeer en het kleurrijke straatleven kenmerken deze levendige stad. Avondmaal en overnachting in hotel Sana Lisboa****.

 Dag 14 Lissabon  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag geleid bezoek aan het district Belém met het Mosteiro dos Jerónimos en de befaamde Torre de Belém. De Bairro Alto vormt het oude hart van Lissabon. Deze wijk met zijn prachtige intieme pleintjes, talloze winkeltjes, galerieën en literaire cafeetjes wordt ook wel eens het 'Parijs van Lissabon' genoemd. Tijdens de namiddag heeft u nog wat vrije tijd. Voor het avondmaal begeven we ons naar het lokale restaurant Populi. Overnachting in hotel Sana Lisboa****.

 Dag 15 Lissabon - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 1
Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 2
Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 3
Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 4
Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 5
Portugal Van Lissabon tot Porto - foto 6
Reserveer Portugal Van Lissabon tot Porto
Deze pagina delen
 
Email