Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden


REISDUUR 9 dagen/8 nachten - RUSVTMSP-W - zomer 2018

  • bezoek aan Sergiev Posad, befaamd om zijn kloostercomplexen
  • hogesnelheidstrein Sapsan tussen Moskou en Sint-Petersburg
  • rondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum
  • uitstap naar de magnifieke zomerresidentie van Peter de Grote aan de Finse Golf

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Moskou  Avondmaal
Vlucht naar Moskou. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Aquamarine**** in Moskou.

 Dag 2 Moskou  Ontbijt-Avondmaal
Een stadsrondrit doet ons kennis maken met de Russische hoofdstad. We ontdekken het Rode Plein, dat met het Mausoleum van Lenin het collectieve geheugen van de voormalige Sovjet-Unie vormt, en het Novodevitsjiklooster, waar een aantal tsarina's en tsarendochters geleefd hebben. Hier bezoeken we ook het kerkhof waar heel wat beroemdheden begraven liggen. Na een vrije lunch gaan we door naar het Poesjkinmuseum dat na het Hermitagemuseum in Sint-Petersburg de rijkste collectie West-Europese kunstwerken in Rusland bezit. Overnachting in hotel Aquamarine**** in Moskou.

 Dag 3 Moskou  Ontbijt-Avondmaal
We bezoeken de beroemde Tretjakovgalerij. De 19de-eeuwse kunstmecenas en -verzamelaar Pavel Tretjakov droeg in 1892 zijn omvangrijke kunstverzameling over aan de stad Moskou. Dankzij dit gebaar werd de Tretjakovgalerij geboren. In de galerij vindt u de mooiste en meest waardevolle iconen van Rusland, samen met alle hoogtepunten uit de Russische schilderkunst. Na de val van de Sovjet-Unie werd een nieuwe locatie van de Tretjakovgalerij geopend waar moderne Russische kunst wordt tentoongesteld. U zult zowel de hoofdgalerij als de galerij van moderne kunst bezoeken. Afsluiten doen we met een excursie naar de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld, waar we ook een korte wandeling maken over de Brug Van De Patriarch. Overnachting in hotel Aquamarine**** in Moskou.

 Dag 4 Moskou  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag trekken we naar Sergiev Posad, een stad ten noordoosten van Moskou dat deel uitmaakt van de zogenaamde Gouden Ring. De stad is befaamd om zijn kloostercomplexen. Nergens vindt u dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Deze rijke kloosters die vaak uitgestrekte landerijen en vele lijfeigenen bezaten, getuigen van de grootsheid van het Russische rijk. In Sergiev Posad ligt het Troitse-Sergieva Lavra, het Klooster van de Heilige Drie-eenheid en de Heilige Sergej, het belangrijkste kloostercomplex van de Russisch-orthodoxe Kerk en tevens de zomerresidentie van de patriarchen van Moskou. Heilige Sergius, de beschermheilige van Rusland, werd hier begraven. In de namiddag verkennen we de Moskouse metro. Het was Stalin die inzag dat de gewone Rus geen geld had voor toegangskaartjes van musea en daarom de opdracht gaf tot de bouw van de vele metrostations. Ze zijn stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur en beeldhouwkunst. Ze moesten de Russische pendelaars op deze manier met kunst en cultuur in contact brengen. Overnachting in hotel Aquamarine**** in Moskou.

 Dag 5 Moskou - Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
Het Kremlin, deze ooit zo kleine vesting, werd een enorme burcht die door elke nieuwe heerser weer wat werd uitgebreid, zodat er uiteindelijk een verzameling gebouwen ontstond die ons nog steeds doet verbazen door de complexiteit en veelheid aan stijlen. Het is het symbool van de Russische macht. We doen een begeleide wandeling doorheen het 28 hectare grote domein en brengen we een bezoek aan de wapenkamer. In de vroege namiddag transfer naar het station waar we de hogesnelheidstrein naar Sint-Petersburg nemen. Na slechts vier uur reizen, komen we aan in de Stad der Tsaren. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota**** of Vedensky**** in Sint-Petersburg.

 Dag 6 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt het 'westerse' Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Deze stad was Peters 'venster naar het Westen' en zou de wereld kennis laten maken met de pracht en praal van het Russische hof en de Romanov-dynastie. We ontdekken deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. De klokkentoren met de vergulde spits is hét symbool van Sint-Petersburg. Na de middag gaan we naar Petrodvorets, de zomerresidentie van Peter de Grote. Het volledige complex telt verschillende parken en kastelen waarvan een aantal door Peter de Grote zelf werden getekend. De ligging aan de Finse Golf zorgt voor een eenvoudige toevoer van water voor de tweeduizend waterstralen van de fonteinen. Op die manier stroomt door Petrodvorets meer water dan door Versailles. Overnachting in hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota**** of Vedensky**** in Sint-Petersburg.

 Dag 7 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
We starten de dag met een bezoek aan het Alexander Nevski-klooster, gesticht door Peter de Grote om er de relikwieën te bewaren van Grootvorst Alexander Nevski, die in 1240 de Zweden verslagen had in de slag aan de rivier Neva. Hij werd de beschermheilige van de stad. We bezoeken de kerk en twee begraafplaatsen. Daarna naar het buitenverblijf, Tsarskoje Selo, dat gebouwd werd in opdracht van Catharina de Grote. Naast het paleis verrees een park, een boerderij, een steenbakkerij en een school, vandaar dat men het buitenverblijf al gauw Tsarskoje Selo, het Tsarendorp, heeft genoemd. In de loop der tijden werden de relatief bescheiden gebouwen van Catharina vervangen door barokke paleizen met luxueuze interieurs. De communisten veranderden de gehate naam van het buitengoed dan ook graag in 'Poesjkin'. Overnachting in hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota**** of Vedensky**** in Sint-Petersburg.

 Dag 8 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan het Hermitagemuseum, één van de grootste schatkamers ter wereld. Dit museum telt zowel een uitgebreide afdeling Russische kunst als een afdeling West-Europese kunst. Die laatste beschikt over een groot aantal kunstwerken van Vlaamse meesters. Vervolgens bezoek aan het Joesoepovpaleis met de kamer waar Raspoetin vermoord werd en de Isaakkathedraal. Overnachting in hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota**** of Vedensky**** in Sint-Petersburg.

 Dag 9 Sint-Petersburg - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 1
Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 2
Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 3
Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 4
Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 5
Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - foto 6
Reserveer Rusland Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden
Deze pagina delen
 
Email