Rusland Sint-Petersburg, 'stad der tsaren'


REISDUUR 6 dagen/5 nachten - RUSVTSPG-W - zomer 2018

  • stadsrondrit en bezoek aan de Peter- en Paulusvesting
  • Tsarskoje Selo, het buitenverblijf van tsarina Catharina de Grote
  • bezoek aan het wereldberoemde Hermitagemuseum
  • de prachtige parken van Tsarskoje Selo en Petrodvoretz

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Sint-Petersburg  Avondmaal
Vlucht naar Sint-Petersburg. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Vedensky**** in Sint-Petersburg.

 Dag 2 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
We beginnen onze ontdekking van Sint-Petersburg met een stadsrondrit. We rijden langs de belangrijkste gebouwen en brengen we een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat gold als de officiële stichting van de stad. De bouw van deze prachtige stad die Moskou zou opvolgen als hoofdstad van het Russische tsarenrijk, geldt dan ook nog steeds als een van de meest indrukwekkende bouwprojecten ooit. Het resultaat was een schitterende stad met prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Peter de Grote en zijn opvolgers openden met Sint-Petersburg een deur naar het Westen. De pracht en praal van het Russische hof spraken in het Westen tot ieders verbeelding en de Europese vorstenhuizen huwelijkten maar wat graag hun dochters uit aan de zonen van de Romanovs. De tsarina's Elisabeth en Catharina legden met de bouw van de vele weelderige paleizen het uitzicht van Sint-Petersburg als 'stad der tsaren' vast. Na de vrije lunch gaan we door naar het Alexander Nevskiklooster en 2 begraafplaatsen. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky****.

 Dag 3 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag bezoek aan het wereldberoemde Hermitagemuseum. Het museum is ontstaan in 1764 uit de grote verzameling schilderijen van Catharina de Grote. Tegenwoordig omvat het museum een verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte), de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur, zowel van het westen als het oosten. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Ook vinden we er werken van Vlaamse meesters en diverse Brabantse wandtapijten. In de namiddag bezoeken we aan de oever van de Mojka het Joesoepovpaleis, waar Raspoetin werd vermoord. Volgens een populaire legende is Raspoetin vermoord, toen hij in het Joesoepovpaleis te gast was, door hem eerst te vergiftigen en daarna neer te schieten. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky****.

 Dag 4 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
Even buiten Sint-Petersburg ligt Pavlosk, het landgoed van Paul I, de zoon van Catharina de Grote. Het paleis werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers geplunderd, maar de kostbare kunstcollectie was gelukkig op voorhand door de Russen in veiligheid gebracht. Nadien gaan we verder naar Tsarskoje Selo, een buitenverblijf dat werd gebouwd in opdracht van Catharina de Grote. Naast het paleis verrees een park, een boerderij, een steenbakkerij en een school, vandaar dat men het buitenverblijf al gauw 'tsarskoje selo', het tsarendorp, heeft genoemd. We bezoeken er het paleis en het park. In de namiddag terugkeer naar Sint-Petersburg. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky****.

 Dag 5 Sint-Petersburg  Ontbijt-Avondmaal
Excursie naar Petrodvoretz, de zomerresidentie van Peter de Grote. Het volledige complex telt verschillende parken en kastelen. Een aantal daarvan werden door Peter De Grote zelf getekend. Het paleizencomplex moest dat van Versailles naar de kroon steken. Door de gunstige ligging aan de Finse Golf krijgen de ruim tweeduizend waterstralen van de fonteinen op een eenvoudige manier voldoende watertoevoer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Peterhof bezet door de Duitsers. Al voor hun komst waren de kunstschatten uit Peterhof op diverse plaatsen in Rusland in veiligheid gesteld. Na een vrije lunch brengen we een bezoek aan de Isaakkathedraal. Avondmaal in restaurant Literature Club. Overnachting in hotel Vedensky****.

 Dag 6 Sint-Petersburg - Brussel  Ontbijt
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 1
Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 2
Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 3
Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 4
Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 5
Rusland Sint-Petersburg, ’stad der tsaren’ - foto 6
Reserveer Rusland Sint-Petersburg, 'stad der tsaren'
Deze pagina delen
 
Email