Slovenië Een ongerept stukje europa


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - SVNVTSVN-F - zomer 2018

  • wandeling langs het meer van Bohinj
  • bezoek aan de grotten van Postojna en Skocjan
  • daguitstap naar de havenstad Koper
  • bezoek aan de beroemde paardenstoeterij in Lipica

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Ljubljana - Skofja Loka - Bled  Avondmaal
Rechtstreekse vlucht naar Ljubljana. Na aankomst rit naar Skofja Loka en bezoek aan het oude stadscentrum. Verder naar Bled waar we het kasteel bezoeken. Deze oude stad weerspiegelt een rijke geschiedenis en de pittoreske steegjes en historische gebouwen hier vertellen elk hun eigen verhaal. Dit rijke patrimonium dat omgeven is door een idyllische natuur zal u ongetwijfeld in vervoering brengen. Verder naar het eiland Bled dat verscholen ligt tussen de bergen. Op dit eiland dat in het midden van het alpiene meer ligt, stond duizend jaar geleden een romaanse toren. Deze toren vormt een deel van het majestueuze kasteel dat trots boven het eiland uittorent. Bezoek aan het kasteel. In het begin van de 20ste eeuw stond Bled bekend als het mooiste kuuroord van het toenmalige Oostenrijkse rijk. Slovenië, een land om verliefd op te worden! Avondmaal en overnachting in het Hotel Park**** te Bled.

 Dag 2 Bled - Vintgar - Bohinj - Savica - Bled  Ontbijt-Avondmaal
Via de Vintgarkloof rijden we naar Bohinj. We maken een wandeling langs het meer en de waterval, ongetwijfeld hét pareltje van de vallei. Nabij dit meer dat het grootste van Slovenië is, bevindt zich de dubbele waterval Slap Savica. Hier ontspringt ook de Savarivier, de belangrijkste stroom van de Balkan. Ze vloeit verder door Kroatië en Bosnië-Herzegovina en mondt uiteindelijk uit in de Donau in Belgrado. De bekoorlijke combinatie van de ongerepte schoonheid van de bergen, de bosrijke omgeving, de kolkende watervallen en de uitgestrekte weiden met kleurrijke bloemen vormt de uitvalsbasis voor een prachtige wandeling! Na de middag terugrit naar Bled voor een boottocht naar het eiland in het meer. Avondmaal en overnachting in het Hotel Park****.

 Dag 3 Bled - Planica - Kranjska Gora - Vrsic - Bovec - Kobarid - Portoroz   Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ontdekken we het hart van de Julische Alpen.De Planicavallei is vooral bekend bij skifanaten als wintersportgebied. De Slovenen beschouwen zichzelf als pioniers op het vlak van schansspringen. Zij dragen deze plek dan ook in hun hart en jaarlijks trekt het wereldkampioenschap er meer dan 100.000 toeschouwers.In de Zgornjesavskavallei bezoek aan Kranjska Gora, de grootste toeristische trekpleister van de streek, zowel in de zomer als in de winter. Langs 25 haarspeldbochten gaan we omhoog naar de Vrsicpas die ons een adembenemend uitzicht biedt op het dorpje Trenta. Verder naar de vallei van Bovec, waar we nogmaals genieten van de prachtige natuur en de imposante bergen met o.a. de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Onderweg naar Portoroz houden we nog halt in Kobarid. Avondmaal en overnachting in Portoroz in hotel Riviera Lifeclass****.

 Dag 4 Portoroz - Postojna - Predjama - Lipica - Portoroz  Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt vertrek naar Postojna. We ontdekken er de wonderbaarlijke wereld van onderaardse grotten, verborgen meertjes en grillige rotsformaties. Met een elektrisch treintje dalen we af. Vervolgens krijgen we een rondleiding. Verder naar Predjama voor een bezoek aan het kasteel. In de namiddag gaan we naar Lipica voor een show van de beroemde Lipizanerpaarden. Sinds de 16de eeuw wordt dit beroemde paardenras hier gefokt. We bezoeken de fokkerij en zien er de witte paarden in hun natuurlijke omgeving vrij rondlopen. Tijdens een voorstelling krijgen we de kunstjes en gracieuze passen van deze indrukwekkende paarden te zien. Terug naar Portoroz voor het avondmaal en de overnachting in hotel Riviera Lifeclass****.

 Dag 5 Portoroz - Ankaran - Koper - Izola - Strunjan - Portoroz  Ontbijt-Avondmaal
We beginnen de dag met een begeleid bezoek aan het kuststadje Ankaran. Daarna zetten we koers naar Koper, één van de drie havensteden van Slovenië. De geschiedenis van Koper gaat terug naar de tijd van de Romeinen, die de stad Caprea noemden. We bezoeken de haven, kathedraal en het Praetoria paleis. Vervolgens gaan we naar de wijngaard van Koper voor een rondleiding en degustatie. Op de terugweg naar Portoroz gaan we nog langs het historisch stadje Izola en het natuurgebied van Strunjan. Avondmaal en overnachting in Portoroz in hotel Riviera Lifeclass****.

 Dag 6 Portoroz - Piran - Skocjan - Hrastovlje - Ljubljana  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag boottocht langs de zeer mooie kust van Slovenië. Aan land zal het bezoek vooral gericht zijn op het havenstadje Piran en vooral dan op het oudste deel ervan dat op een schiereiland gelegen is. Piran onderging verschillende culturele invloeden. De Romeinen, de Germanen en de Venetiaanse heersers lieten elk hun sporen na in deze havenplaats. We lopen langs nauwe straatjes die uitkomen op sfeervolle pleinen met kerken en bekoorlijke paleizen. Na het middagmaal zetten we onze tocht verder naar de prachtige grotten van Skocjan, die ook behoren tot het werelderfgoed van Unesco. Tot slot bezoek aan Hrastovlje waar we de kerk met haar fresco's bezoeken. Daarna verder naar Ljubljana voor het avondmaal en de overnachting in Radisson Blu Plaza Hotel****.

 Dag 7 Ljubljana  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag maken we uitgebreid kennis met de hoofdstad van Slovenië. Ljubljana werd volgens de legende gesticht door Jason en zijn Argonauten. Hij zou hier tijdens zijn vlucht voor koning Aietes opgehouden zijn door een draak, die hij in een gevecht heeft gedood. De draak die op de vlag van Ljubljana prijkt, verwijst dan ook naar deze legende. Na de middag kunt u tijdens enkele vrije uurtjes nog meer genieten van deze stad. Avondmaal en overnachting in Radisson Blu Plaza Hotel****.

 Dag 8 Ljubljana - Brussel  Ontbijt
's Morgens vroeg vertrek naar de luchthaven van Ljubljana voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Slovenië een ongerept stukje europa - foto 1
Slovenië een ongerept stukje europa - foto 2
Slovenië een ongerept stukje europa - foto 3
Slovenië een ongerept stukje europa - foto 4
Slovenië een ongerept stukje europa - foto 5
Slovenië een ongerept stukje europa - foto 6
Reserveer Slovenië een ongerept stukje europa
Deze pagina delen
 
Email