Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ESPVTAND - zomer 2019

  • toegang tot het Alhambra met bezoek onder leiding van lokale gids
  • bezoek aan Sevilla onder leiding van lokale gids
  • bezoek aan Córdoba, Baeza, Úbeda, Granada en Jerez de la Frontera

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Sevilla - Córdoba  Avondmaal
Vlucht naar Sevilla. Bij aankomst rijden we onmiddellijk door naar Córdoba. Onderweg ontdekken we reeds de charme van Andalusië in de talloze historische gebouwen en prachtige torens. Na het avondmaal maken we een verkennende wandeling in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Maciá Alfaros****.

 Dag 2 Córdoba  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag wandelen we door de stad via de Plaza del Potro die door Cervantes in zijn verhaal over Don Quichote wordt genoemd. Aan de oevers van de Guadalquivir maken we kans grote groepen koereigers op te merken. We gaan tot bij de Puente Romana waar we het oorspronkelijke niveau van de oude stad kunnen zien. Verder langs de Mezquita en via de oude stadsmuren naar de Barrio Judería en de synagoge. Na de middag bezoeken we de in de 8e eeuw gebouwde Mezquita, een ruimte die werd gebruikt voor religieuze en politieke doeleinden en die plaats kon bieden aan wel 20.000 mensen. In deze moskee zien we maar liefst 840 zuilen van marmer, jaspis en graniet waarop tweekleurige hoefijzerbogen steunen. Het is een stille getuigenis van de kunst die de kaliefen tentoonspreidden tijdens hun heerschappij. Avondmaal en overnachting in hotel Maciá Alfaros****.

 Dag 3 Córdoba - Baeza - Úbeda - Granada  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag verkennen we eerst het monumentenstadje Baeza en rijden daarna door naar Ubeda. Dit stadje is het centrum van de olijfteelt en bezit prachtige renaissance- en barokgevels uit de 16e eeuw. Met haar okerkleurige stenen en de architectonische weelderigheid van haar paleizen en kerken doet ze eerder denken aan renaissancesteden in Castilië of Extremadura. De oude binnenstad is zeker een bezoekje waard. We rijden in de namiddag naar Granada, het absolute hoogtepunt van deze reis. Overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

 Dag 4 Granada  Ontbijt-Avondmaal
De ligging van Granada aan de voet van de Sierra Nevada, de 'besneeuwde bergketen' in het dal van de rivier de Darro, geeft aan deze stad een onvergetelijke charme. Een bezoek aan Granada begint gewoonlijk bij de heuvel van het Alhambra, dat we bezoeken met een lokale gids. Dit bezoek duurt makkelijk zo'n drie uur. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. Kuierend door de straten van Granada kan men werkelijk merken dat deze stad het laatste bolwerk van de islam was op het Iberische schiereiland. Deze 'parel van Andalusië' die door de Arabieren in 756 werd gesticht, behoorde oorspronkelijk aan het kalifaat van Córdoba alvorens ze de hoofdstad van het islamitische koninkrijk van Granada werd. In de namiddag bezoeken we de kathedraal, een imponerend mooi geproportioneerd bouwwerk uit de renaissance. De Capilla Real, de koningskapel, staat naast de kathedraal en is een meesterwerk van flamboyante gotiek. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondwandeling door de wijk Albaicín. U kunt ook eventueel een flamenco-voorstelling bijwonen (facultatief). De zigeuners laten het ritme van de flamenco weerklinken tijdens deze feesten die een mengelmoes zijn van zang, dans en muziek. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

 Dag 5 Granada - Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera  Ontbijt-Avondmaal
We vertrekken naar Jerez de la Frontera via Ronda. Deze historische Spaanse stad met haar schilderachtige steegjes, gelegen aan de rand van een ravijn gevormd door dolomietgesteente, is zeker een bezoekje waard. De oude stad komen we binnen via de Puente Nuevo over de El Tajo, een 150 m diepe kloof die uitgeslepen werd door de rivier de Guadalevin. Deze brug biedt u een verrassend uitzicht op de rivierengte met haar loodrechte wanden. Ook de Plaza de Toros, de oudste van Spanje, kunnen we een bezoekje brengen. Na het facultatieve middagmaal gaan we verder via Grazalema, een zeer mooi, typisch Moors dorpje waar we een wandeling door de hoofdstraat maken. Arcos de la Frontera, de volgende stop op de weg, is een van de meest opvallend gelegen Pueblos Blancos of witte dorpen van Andalusië. Het dorp staat op een vooruitspringende rots die loodrecht boven het dal uitrijst. In deze witte dorpjes waar u zich nog in de vorige eeuw waant, is het licht verblindend wit. U loopt er door een labyrint van straatjes met huizen die de bewoners onvermoeibaar blijven witkalken. Verder naar Jerez de la Frontera. Avondmaal en overnachting in hotel Sherry Park****.

 Dag 6 Jerez de la Frontera - Sevilla  Ontbijt-Avondmaal
Jerez de la Frontera, vermaard om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren, is ook een stad van historische betekenis. Ze werd gesticht door de Feniciërs, maar heeft nadien nog vele andere overheersers gekend die elk hun stempel op haar hebben gedrukt. De Koninklijke Rijschool zet haar deuren open en een bezoek aan de stoeterij staat op het programma. U zult zeker genieten van dit mooie spektakel. Aansluitend vrij middagmaal. In de namiddag staat er een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en zult van naaldje tot draadje te weten komen hoe die heerlijke sherry tot stand komt. Vervolgens naar Sevilla. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

 Dag 7 Sevilla  Ontbijt-Avondmaal
Sevilla was de economische hoofdstad van het Spaanse rijk in de 16e eeuw. Deze stad bezit een van de mooiste verzamelingen monumenten van het land. We bezoeken dan ook de verschillende architectonische hoogtepunten, zoals het Alcázar en zijn tuinen en de verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla is (op die momenten gesloten voor het publiek). De grootse kathedraal met de Giraldatoren is ook een bezoekje waard. De Giraldatoren, de mooiste minaret van de dynastie der Almohaden, biedt u een prachtig uitzicht op de stad, als u natuurlijk de moed hebt om helemaal naar boven te gaan! Ook La Macarena, de Murallas, de Junta de Andalucía, de Plaza de Toros en de Barrio Santa Cruz met zijn smalle steegjes zullen u zeker bekoren. 's Avonds geniet u van typische tapasmaaltijd met een heerlijk glaasje lokale wijn. Overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

 Dag 8 Sevilla - Brussel   Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sevilla voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - foto 1
Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - foto 2
Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - foto 3
Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - foto 4
Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - foto 5
Reserveer Spanje Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht
Deze pagina delen
 
Email