Spanje Kennismaking met Barcelona


REISDUUR 5 dagen/4 nachten - ESPVTBCN-F - zomer 2018

  • goed hotel met een uitstekende ligging in het centrum van de stad
  • bezoek aan o.a. Sagrada Familia, Caves Codorniu, Parc Güell ...
  • bezoek aan Casa Mila

PROGRAMMA
 Dag 1 Oostende - Barcelona   
Rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Indien de vluchturen het toelaten wordt er vandaag reeds een eerste verkennende stadsrondrit georganiseerd per autocar voor een bezoek aan het Parc Güell, waar we de woning van Gaudí bezichtigen. In de namiddag bezoeken we te voet het bekendste bouwwerk van Gaudí, de Sagrada Familia, en het Hospital de Sant-Pau. Overnachting in Barcelona in het hotel Catalonia Born**** voor het ganse verblijf.

 Dag 2 tot 4 Barcelona  Ontbijt
Barcelona, hoofdstad van een gebied met meer dan zes miljoen inwoners, is voor veel mensen de Spaanse stad bij uitstek. Haar sterk uitgesproken Catalaans karakter is gelukkig geen struikelblok om ook open te staan voor de rest van de wereld. Het fijne aan Barcelona is dat het klein genoeg is om het grootste gedeelte ervan te voet te verkennen. De ongedwongen, warme en magische sfeer nodigt uit tot een intense ontdekkingstocht die u zal leiden naar altijd prachtige en soms merkwaardige gebouwen. Deze reis biedt u de kans Barcelona in al zijn schoonheid te ontdekken. Barcelona heeft twee zware gewelddadige periodes in de 17de en 18de eeuw overleefd. Ook het Franco-tijdperk was opnieuw een zware tijd voor Barcelona, met de onderdrukking van de Catalaanse taal en de Catalaanse identiteit. Maar als een feniks herrees deze stad keer op keer en werden er steeds aspecten bijgebouwd die Barcelona vandaag zo uniek maken. In de wijk Eixample, die volgens een keurig raster werd gebouwd, zijn de prachtigste modernistische bouwwerken te vinden, waaronder de Sagrada Familia van Gaudí. Aan de zuidkant vindt men de groene long van de stad met de heuvel van Montjuïc, waar enkele fraaie musea liggen. Ook de infrastructuur die speciaal voor de Olympische Spelen van 1992 werd gebouwd, treft men hier aan. De oudste en waarschijnlijk beroemdste wijk van Barcelona is de Barrio Gótico, de gotische wijk met zijn kronkelende middeleeuwse straatjes die achter de haven ligt. Vlakbij loopt de bekende en steeds drukke avenue Las Ramblas, vol bloemenkraampjes en cafés gehuld in gedempt licht. 100 m verder bevindt zich nog een doolhof van kerken, paleizen, een kathedraal en Romeinse restanten.
De inwoners van Barcelona zijn hoffelijk en vriendelijk en bereid tot een praatje hetzij in het Spaans, hetzij in het Catalaans, de spreektaal die haar oorsprong vindt in het oude Provençaals of zelfs het Engels.
Barcelona biedt u een waaier aan bezienswaardigheden.
De nog deels omwalde Barrio Gótico, de oudste stadskern van Barcelona met kronkelende middeleeuwse straatjes en eeuwenoude gebouwen, zal u zeker bekoren.
De 13de-eeuwse kathedraal en de Casa de la Canonja, het Palau de la Generalitat, het Ayuntamiento en de Plaça del Rei zullen ook zeker uw aandacht trekken.
Daarbovenop nodigt de Santa Maria del Pi, een kerk in typisch gotisch-Catalaanse stijl met een enorm roosvenster en prachtige gebrandschilderde ramen, u graag uit voor een bezoekje.
We wandelen ook naar het hart van de stad: de bruisende Plaça de Catalunya. We kuieren over de beroemde en immer drukke Las Ramblas en al wandelend komen we de barokke Betlehemkerk, het Hospital de Sant Pau en de bibliotheek van Catalonië tegen. Via de Boqueria gaan we naar het Liceutheater en de Plaça Reial, het gezelligste pleintje van de stad. We werpen een blik op de gevel van het Palau Güell en wandelen vervolgens verder langs de Ramblas tot aan het monumentale beeld van Columbus. Langs de Drassanes, de oude scheepswerven, gaat het verder langs de haven en de Moll de la Fusta.
We maken ook een wandeling over de Passeig de Gràcia met o.a. het Battlohuis, een creatie van Gaudí, en verderop bezoeken we het Casa Mila, van de hand van dezelfde architect.
Er volgt ook een wandeling in de oude volksbuurt Ribera met het Palau de la Música, met daarna een onvergetelijke topper: het unieke Picassomuseum. In de buurt van Montcada bevinden zich ook nog tal van civiele paleizen uit de 14de en de 15de eeuw, een lust voor het oog.
Per autocar gaan we ook nog naar het hypermoderne olympische dorp, gebouwd voor de Spelen van 1992, en naar de heuvel van Montjuïc waar we van een schitterend uitzicht over de stad genieten en de Fundació Joan Miró bezoeken.
Geniet met volle teugen van Barcelona, Gaudí, Picasso en Miró, en laat u meedrijven op de exotische geuren van een bruisende stad met een schitterende schat aan niet altijd even alledaagse kunstwerken. Speciaal voor de liefhebbers!

 Dag 5 Barcelona - Oostende  Ontbijt
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Oostende.

Delen
  Print

Spanje kennismaking met Barcelona - foto 1
Spanje kennismaking met Barcelona - foto 2
Spanje kennismaking met Barcelona - foto 3
Spanje kennismaking met Barcelona - foto 4
Spanje kennismaking met Barcelona - foto 5
Spanje kennismaking met Barcelona - foto 6
Reserveer Spanje kennismaking met Barcelona
Deze pagina delen
 
Email