Spanje Verrassend Catalunya en zijn paradores


REISDUUR 8 dagen/7 nachten - ESPVTTAR-F - zomer 2018

  • overnachting in de schitterende Paradores van Cardona en Tortosa
  • boottocht naar de Ebrodelta
  • bezoek aan Tarragona, Reus, Tortosa, Miravet, Falset, Besalu, Figueres en Girona

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Barcelona - Tarragona  Avondmaal
Vlucht naar Barcelona. Als de tijd het toelaat bezoeken we in de voormiddag het Castell de Subirats, gevolgd door een bezoek aan een bodega. De rondleiding wordt afgeloten met een korte degustatie. We rijden door naar Santes Creus, waar een bezoek aan het 12de eeuwse klooster op het programma staat. Een audiovisuele introductie leert ons iets over het monnikenleven in de middeleeuwen. Overnachting in hotel Ciutat de Tarragona****. Dag 2 Tarragona - Reus - Tarragona  Ontbijt-Avondmaal
In de voormiddag gaat het richting Reus, de geboorteplaats van de visionaire architect Antoni Gaudi en bedenker van o.a. de Sagrada Familia en het Casa Batlo. We bezoeken er het Gaudi Centre en maken een ‘modernistische wandeling’ langs bouwwerken die bepalend waren voor de nieuwe stijl eind 19de - begin 20ste eeuw. Deze zijn te vergelijken met de Jugendstill en art nouveau-stromingen in onze contreien. Daarna keren we terug richting Tarragona, waarbij we Puente del Diablo bezoeken, een ruim 200 meter lang romeins aquaduct waarmee water van de rio Francoli naar Tarraco, het Romeinse Tarragona, werd vervoerd. Tarragona was ooit hoofdstad van één van de twee belangrijkste provincies in het Romeinse Iberia. Er zijn dan ook nog tal van archelogische overblijfselen in zeer goede staat te bewonderen. We maken een wandeling langs de Paseo Aqueologico met o.m. het amfitheater, het standbeeld van Augustus, het beeld met de wolvin en Romulo en Remo, het Pretorio en het Foro Romano. De stadswandeling leidt ons verder naar het Balcon del Mediterraneo met prachtig uitzicht over de zee en de haven. Vlakbij ligt ook de middeleeuwse stad met de vroeg-gotische kathedraal. Tegen de avond, voor de gegadigden, een avondwandeling die ons via de schaduwrijke Rambla Nova naar het Balcon del Mediterraneo brengt. Avondmaal in het hotel.


 Dag 3 Tarragona - Ebrodelta - Tortosa   Ontbijt-Avondmaal
Vandaag staat er een boottocht op het programma die ons naar de Delta van de Ebro brengt. Dit natuurreservaat, 320 km2 groot, bestaat uit rijstvelden, olijf- en sinaasappelplantages, lagunes en stranden waar duizenden vogels, waaronder roze flamingo’s, verblijven en broeden. Na deze boeiende en leerrijke tocht gaat het richting Tortosa. Hier bezoeken we onder meer de kathedraal waar we meer vernemen over de lange geschiedenis van dit stadje aan de Ebro: eerst was er het forum romanum, daar bouwde men een Visigotische heiligdom, dat werd later een romaanse kerk en tenslotte vanaf 1347 een gotische kathedraal. Maar Tortosa is meer: er zijn de Reials Collegis, de belangrijkste renaissance bouwwerken van Catalonië waar de dominicanen theologielessen kregen, er is de Jodenwijk en er is natuurlijk de Suda-burcht, die boven de stad troont en waar de Tempeliers ooit waren gehuisvest. Deze burcht is nu een schitterende Parador geworden en is tevens ons uniek overnachtingshotel. Geniet er van zijn ridderzalen en zijn typische streekgerechten.

 Dag 4 Tortosa - Miravet - Falset - Poblet - Cardona   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag volgen we de Ebro stroomopwaarts. Eerst naar Miravet, een schilderachtig rivierdorpje, bekend voor zijn aardewerk. Vanaf de ruïnes van het Tempelierskasteel heeft men een prachtig panorama over de Ebro. In Falset zitten we midden in het wijngebied van de Priorat, één der beste wijnen van Catalonië, nauw aansluitend bij de wijnen die hier al eeuwen verbouwd worden door de monniken van de cisterciënzersabdij van Poblet. We bezoeken een Priorat bodega en trekken vervolgens naar het klooster van Poblet. Dit is een parel van de cisterciënzerbouwstijl en één der eerste nederzettingen in dit grensgebied tussen het mohammedaanse en het christelijke Spanje van de 11de eeuw. Van Poblet gaat het rechtstreeks naar Cardona, waar we inchecken in de Parador Duques de Cardona, een indrukwekkend 10de eeuws kasteel.


 Dag 5 Cardona - Santa Pau - Besalu - Figueres   Ontbijt-Avondmaal
We brengen eerst een bezoek aan het historische Cardona, het centro Cardona Medieval en het Parque Cultural de la Montana de Sal, een zoutmijn op 86 m diepte. In de namiddag gaan we naar het middeleeuwse dorpje Santa Pau, gelegen in het vulkanologisch park van la Garrotxa. Mogelijkheid om een wandeling te maken naar de uitgedoofde vulkaan. We zetten de rit verder naar Figueres en maken onderweg tijd voor het prachtige middeleeuwse stadje Besalu. Voor het avondmaal en de overnachting rijden we naar Figueres en het hotel Duran***.


 Dag 6 Figueres - Cadaquès - Pals - Girona  Ontbijt-Avondmaal
Figueres is dé stad van de schilder Dali. We bezoeken dan ook eerst het Teatre Museo Dali waar een collectie werken zijn samengebracht van deze extravagante maar uiterst begaafde kunstenaar. In de namiddag gaat het naar Cadaquès, een mooi vissersdorpje waar Dali zijn atelier bouwde. In de bergen achter de baai van Rodes ligt het mooi gerestaureerde klooster San Pere de Rodes. Langs de kustweg gaat het nu richting Girona. Als de tijd het toelaat brengen we hierna nog een bezoekje aan een van de vele mooie middeleeuwse dorpjes zoals Pals, Peratallada of Bégur. Avondmaal en overnachting in AC Palau de Bellavista***** in Girona.

 Dag 7 Girona - Barcelona   Ontbijt-Avondmaal
Na het ontbijt blijven we in Girona voor een stadsbezoek. De kathedraal is één van de trekpleisters van de stad en heeft het breedste middenschip ter wereld. Enkel de Sint Pieterbasiliek in Vaticaanstad heeft een groter schip. Dicht bij de kathedraal bevindt zich het 12de en 13de-eeuwse Arabische badencomplex. Het werd door de inwoners van Girona zelf gebouwd naar analogie van de gekende oude Arabische badhuizen. Het mooiste stukje Girona is de oude Joodse wijk: El Call, de best bewaarde Joodse wijk van Spanje. Hier voelt men de sfeer van de Sefardische gemeenschap die er meer dan 600 jaar heeft geleefd. In de 13de eeuw bestond meer dan 7% van de bevolking van Girona uit Joden, die de eerste Kabbalistische school van Spanje stichtten. Toeristen genieten van de steegjes, trapjes, groene zones en verborgen patio’s. In sterk contrast hiermee is de prachtig architectuur van de hand van architect Rafael Masó, bewonderaar van Gaudi. Na de middag lassen we wat vrije tijd tijd in die u naar eigen goeddunken kan invullen. Avondmaal in een restaurant in de onmiddellijke omgeving van het hotel gelegen. Overnachting in hotel Sercotel Reding*** te Barcelona.

 Dag 8 Barcelona - Brussel   Ontbijt
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Barcelona voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 1
Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 2
Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 3
Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 4
Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 5
Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores  - foto 6
Reserveer Spanje verrassend Catalunya en zijn paradores
Deze pagina delen
 
Email