Sri Lanka Kleurrijk en gekruid


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - LKAVTKEG
  • de meest volledige culturele rondreis in Sri Lanka
  • koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
  • verrassende bezoeken per boot en per fiets
  • Trincomalee, ooit de havenstad van de Tamil Tijgers
  • op zoek naar luipaarden tijdens een heuse jeepsafari in het Yala NP
  • 2 overnachtingen aan het strand in het majestueuze Mount Lavinia Hotel

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Colombo   
Vertrek naar Colombo.

 Dag 2 Colombo - Negombo - Chilaw  Ontbijt-Avondmaal
Bij aankomst in de hoofdstad rijdt u meteen door naar het vissersdorpje Negombo. Lokale vissers zijn hier al voor dag en dauw bezig met het verhandelen van hun vangst op de grootste vismarkt van het land. Al schreeuwend onderhandelen over de prijs is voor hen een dagelijkse bezigheid en voor u een leuk spektakel. Daarna rijdt u door naar Chilaw waar u de rest van de dag vrij bent om uit te rusten aan het paradijselijke strand. Overnachting in Chilaw in het Anantaya Resort****.

 Dag 3 Chilaw - Anuradhapura   Ontbijt-Avondmaal
U rijdt door naar Anuradhapura, een waar openluchtmuseum. Deze oude hoofdstad staat vol met stoepa’s, paleisruïnes en bijzondere trekpleisters zoals de Sri Maha Bodhi-boom. Overnachting in Anuradhapura in het Palm Garden Village Hotel***.

 Dag 4 Anuradhapura - Mihintale - Trincomalee  Ontbijt-Avondmaal
Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar Mihintale, de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Een grote trap met 1840 granieten treden leidt naar de top van de rots waar u een prachtig uitzicht op de omgeving wacht. Doorreis naar de nog ongekende oostkust van het eiland en overnachting in Trincomalee in het Jungle Beach Resort****. Dag 5 Trincomalee  Ontbijt-Avondmaal
De havenstad Trincomalee is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld en was jarenlang één van de belangrijkste steden voor de Tamil. Ontdek de eeuwenoude historie van de stad tijdens een bezoek aan het Fort Frederick en de Shiva-tempel. Overnachting in Trincomalee in het hotel Jungle Beach Resort****.

 Op zoek naar walvissen en dolfijnen   
Wist u dat u aan de kust van Sri Lanka het hele jaar door op zoek kan gaan naar walvissen en dolfijnen? Van november tot april kunt u vanuit Mirissa kennismaken met deze majestueuze dieren. Mei tot oktober is dan weer het ideale seizoen om dit vanuit Trincomalee te doen.
Op dag 5 of dag 15 en 16 van ons programma (afhankelijk van het seizoen) hebt u de mogelijkheid om in de vroege ochtend walvissen te spotten tijdens een optionele excursie. Deze kan u enkel ter plaatse reserveren.

 Dag 6 Trincomalee - Sigiriya  Ontbijt-Avondmaal
Maak u klaar voor de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die bijna 200 meter boven de jungle uitstijgt en al vanop kilometers afstand te zien is. In de 5de eeuw was de rots het vorstelijk complex van koning Kasyapa, die zijn paleis bovenop de rots bouwde. Wie de 1860 treden naar de top beklimt ontdekt de overblijfselen van dit prachtige paleis en wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de omgeving. Overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

 Dag 7 Sigiriya - Polonnaruwa - Medirigiriya - Sigiriya  Ontbijt-Avondmaal
Met de fiets verkent u Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Op een gezapig tempo rijdt u langs de talrijke ruïnes, tempels en granieten Boeddhabeelden die verspreid liggen in het groene landschap. Na de leuke fietstocht bekijkt u de historische site van Medirigiriya. Overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

 Dag 8 Sigiriya - Habarana - Sigiriya  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaat u van de gebaande paden af en maakt u kennis met het typische leven op het platteland. U rijdt door schitterende rijstvelden en prachtige bossen waarna u per boot door een prachtig stukje natuur vaart. Geniet van de absolute stilte, enkel gestoord door het geluid van tjilpende vogels en af en toe een plonzende vis. Overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

 Dag 9 Sigiriya - Dambulla - Nalanda - Matale - Kandy  Ontbijt-Avondmaal
De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rijdt u daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuift u de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale.U eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in Kandy in hotel OZO Kandy****.

 Dag 10 Kandy - Peradeniya - Kandy  Ontbijt-Avondmaal
De gids neemt u mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. Na de middag maakt u kennis met de prachtige stad Kandy en neemt u een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand. Hier bewaart men één van de heiligste relikwieën van Boeddha. Overnachting in Kandy in hotel OZO Kandy****.

 Dag 11 Kandy - Nuwara Eliya  Ontbijt-Avondmaal
Per trein reist u vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Hier bevindt zich ook de hoogste berg van het land, de Pidurutalagala. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. U bezoekt hier dan ook een theeplantage en –fabriek. Overnachting in Nuwara Eliya in het Grand Hotel****.

 Dag 12 Nuwara Eliya - Horton Plains - Buduruwagala - Kataragama - Tissamaharama  Ontbijt-Avondmaal
De voormiddag brengt u door in de Horton Plain’s, een natuurreservaat gelegen op zo’n 2.100m hoogte. De prachtige fauna en flora en de spectaculaire vergezichten die voorbij glijden overvallen u telkens weer. Tijdens de rit van Nuwara Eliya naar het zuiden van het eiland brengt u een bezoek aan de Dowatempel en de 9de-eeuwse reliëfbeelden van Buduruwagala. U reist verder naar Kataragama, wellicht het belangrijkste pelgrimsoord van Sri Lanka. Zowel hindoes, boeddhisten als moslims brengen hier eer aan de verschillende heiligdommen. Overnachting in Tissamaharama in het Jetwing Yala Hotel****.

 Dag 13 Tissamaharama - Nationaal Park Yala - Tissamaharama  Ontbijt-Avondmaal
Na een heerlijke vrije dag maakt u zich klaar voor een heuse jeepsafari in het Yala National Park. Met wat geluk spot u hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Het park kent dan ook een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. Overnachting in Tissamaharama in het Jetwing Yala Hotel****.

 Dag 14 Tissamaharama - Galle - Mount Lavinia  Ontbijt-Avondmaal
In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en u vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt u door naar Mount Lavinia. Onderweg bezoekt u een maskerwerkplaats in Ambalangoda en maakt u kennis met het broedprogramma voor zeeschildpadden in Kosgoda. Overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

 Dag 15 Mount Lavinia  Ontbijt-Avondmaal
Na twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in het majestueuze Mount Lavinia Hotel. Het gebouw was oorspronkelijk de woning van een Britse gouverneur en heeft zijn charme van weleer weten te behouden. Overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

 Dag 16 Mount Lavinia - Colombo  Ontbijt-Avondmaal
U bent de hele dag vrij. De kamer kunt u behouden tot het tijd is om naar de luchthaven te gaan voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.


Delen
  Print

Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 1
Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 2
Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 3
Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 4
Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 5
Sri Lanka kleurrijk en gekruid - foto 6
Reserveer Sri Lanka kleurrijk en gekruid
Deze pagina delen
 
Email