Taiwan Ihla formosa


REISDUUR 14 dagen/11 nachten - 40990
  • ultramoderne bouwwerken in Taipei
  • eeuwenoude tradities bij de inheemse bevolking
  • magnifieke natuurpracht in de Tarokokloof
  • heerlijk ontspannen in de talrijke warmwaterbronnen
  • overnachting in een authentiek boeddhistisch klooster

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Taipei   
Vertrek naar Taipei.


 Dag 2 Taipei  Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in de hoofdstad Taipei en eerste kennismaking met deze grootstad die wordt gekenmerkt door grote contrasten tussen traditie en moderniteit. Eerst bezoeken we de moderne trots van Taiwan: de Taipei 101, met 101 verdiepingen een van de hoogste torens ter wereld. Deze toren geeft ruimte aan kantoren, winkelcentra, recreatieruimte, nachtclubs, enz. Daarna gaan we met de ultramoderne metro naar het oude stadsgedeelte met de Lungshantempel, een goedbewaard pareltje van traditionele architectuur. Ter afwisseling gaan we ook even kuieren op de bloemenmarkt en de jademarkt. Overnachting in Taipei in het Hotel 8 Zone****.


 Dag 3 Taipei - Sun Moon Lake  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag rijden we het binnenland in, in de richting van het Sun Moon Lake, het grootste natuurlijke meer van Taiwan waar we een prachtig uitzicht over het water en de omringende bergen zullen ontdekken. Onderweg bezoeken we eerst nog Sanyi, een stadje dat gespecialiseerd is in houtambachten. Bij onze aankomst aan het meer genieten we van een boottocht waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden op en rond het meer bezoeken: het eiland Lalu, het voormalige heiligdom van de etnische bevolkingsgroep Thao, de boeddhistische Hsuang Kuangtempel en het dorpje Tehua voor een kennismaking met de inheemse bevolking. Verder naar de Tse Enpagode die werd gebouwd door Chiang Kai Shek ter ere van zijn moeder, de Hsuan Tsangtempel en de naoorlogse Wen Wutempel. Overnachting op het Sun Moon Lake in hotel The Richforest****.


 Dag 4 Sun Moon Lake - Chiayi - Alishan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag rit per autocar naar Alishan, via Chiayi. Onderweg maakt u kennis met verschillende types van (sub)tropische vegetatie. Een wandeling voor zonsondergang in Alishan, indien de tijd het toelaat. Overnachting in Alishan in hotel Alishan House*****.


 Dag 5 Alishan - Tainan   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De dapperste kunnen voor dag en dauw naar de top van de Chu-Shan, voor een spectaculaire zonsopgang hoog in de bergen. Na het ontbijt vertrekken we naar Tainan, de culturele hoofdstad van het eiland. We bezoeken er eerst Fort Provintia en Fort Zeelandia, stille getuigen van Hollands glorie in “den Oost”. Met een moordend beleg van negen maanden stelde de “piraat” Koxinga hier in 1662 een einde aan de kolonisatie door de Verenigde Oostindische Compagnie. We mengen ons tussen de gelovigen in de levendige tempel van Matsu, de populaire godin van de zee, beschermster van vissers en zeelui. In het labyrint van de oude stad gaan we op zoek naar het kleurrijke heiligdom van Kuan Kung, niet alleen god van de oorlog maar ook beschermer van de zakenlieden.
Overnachting in Tainan in hotel Tayih Landis*****.


 Dag 6 Tainan - Kaohsiung - Foguangshan klooster  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag verkennen we het historische centrum van Tainan, langs de smalle straten vol traditionele winkeltjes en tempeltjes waar de wierook eeuwig brandt. Daarna ruilen we de nostalgische sfeer van het oude Formosa voor het futuristische stadion van Kaohsiung, speciaal ontworpen voor de Wereldspelen van 2009. In de namiddag reizen we verder naar het klooster van Foguangshan, waar we kennismaken met het dagelijkse leven en de rituelen in een boeddhistische gemeenschap. We bezichtigen het immense complex met zijn museum en tempels, observeren ceremonies en delen het vegetarische avondmaal met de Chinese pelgrims.
Overnachting in het sobere maar comfortabele pelgrimshotel van het klooster.


 Dag 7 Foguangshan klooster - Chihpen (Taitung)  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt rijden we van west naar oost. We installeren ons in Chihpen, bekend om zijn warmwaterbronnen en na de lunch nemen we de tijd om halverwege de reis even te relaxen, op wandel in het dorp of gezellig luierend in het warme bronwater.
Overnachting in Chihpen in het hotel Royal Chihpen*****.


 Dag 8 Chihpen - Hualien  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Hualien is de marmerstad bij uitstek. We bezoeken vandaag dan ook het Stone Sculpture Park en een marmerfabriek. Even ontspannen kan vandaag aan het strand van Chi Hsing, het Strand van de Zeven Sterren. In het culturele dorp van de Ami maken we kennis met hun traditionele levenswijze. U wordt hartelijk verwelkomd met een traditionele zang- en dansvoorstelling. Overnachting in Hualien in het Parkview hotel****.


 Dag 9 Tarokokloof   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag bewonderen we de overweldigende natuurpracht bij de Tarokokloof in het op één na grootste nationale park van Taiwan, het Nationaal Park Taroko. Door erosie zijn hier spectaculaire bergwanden en marmeren kloven ontstaan. De meest indrukwekkende natuurwonderen zijn het Shakadangpad, de Zwaluwgrot, de Tunnel van de Negen Bochten en de Marmerbrug. Het Schrijn van de Eeuwige Lente zorgt voor een streepje cultuur. In de namiddag wandelen we over het Bai Yangpad om de watervallen te gaan bezichtigen. Overnachting in Tiansiang in hotel Silk Place*****.


 Tarokokloof   
De Tarokokloof aan de oostkust is één van de mooiste plekjes van Taiwan. De 19km lange marmeren kloof en haar omgeving werden tot nationaal park benoemd in 1986. Miljoenen jaren van erosie hebben voor een natuurfenomeen gezorgd dat uniek is in de wereld: metershoge marmeren muren, kronkelige tunnels en geheimzinnige rotsen. Door de kloof slingert een snelstromende rivier en je vindt er wondermooie watervallen en rustgevende warmwaterbronnen.

 Dag 10 Tarokokloof - Taipei  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We verlaten de schilderachtige Tarokokloof, richting Taipei. De Su-Hua Highway voert ons door de rijke natuur van centraal Taiwan en we houden halt bij de Ching Shui Kliffen, de hoogste en indrukwekkendste van de Taiwanese kust. We installeren ons in het Hotel 8 Zone en na het diner ronden we de dag af op een van de gezellige avondmarkten waar de inwoners van Taipei zo graag flaneren. Overnachting in Taipei in Hotel 8 Zone****.

 Dag 11 Taipei  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We verlaten Taipei voor Chiufen en Jin-gua-shi, het historische dorp van de goudmijnen, waar we niet alleen de sfeer van de goudkoorts proeven, maar ook de lokale thee, in een oud theehuis in de Dihua-straat. Chiufen ligt in de heuvels boven de kust, met een schitterend panorama over de oceaan.
Overnachting in Taipei in Hotel 8 Zone****.

 Dag 12 Taipei  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag leren we de hoofdstad kennen. Het Schrijn van de martelaren en de Chiang Kai-Shek Memorial Hall herinneren aan de historische strijd tussen nationalisten en communisten in China, die geleid heeft tot de stichting van de moderne staat Taiwan. Het Nationaal Paleismuseum, met de grootste collectie Chinese kunst ter wereld, vormt zonder twijfel het culturele hoogtepunt van de reis. Taipei Eyes biedt een spetterend spektakel met traditionele opera en acrobatie. Overnachting in Taipei in Hotel 8 Zone****. Dag 13 Taipei - Brussel  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Ook tijdens onze laatste dag in Taiwan valt nog heel wat te beleven. De bus brengt ons naar het nabije Sanhsia, met zijn oude centrum en zijn bedrijvige tempels, en naar Yingko, een dorp dat helemaal aan traditionele en hedendaagse ceramiek gewijd is. In Taipei maken we nog kennis met het hypermoderne Museum van Wereldgodsdiensten, voor we aan de laatste aankopen en het ordenen van de bagage beginnen. Na het afscheidsdiner, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 Dag 14 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer Taiwan ihla formosa
Deze pagina delen
 
Email