Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro


REISDUUR 11 dagen/9 nachten - TZAVTTZA-W
  • complete rondreis langs het noordelijke safaricircuit
  • op safari in Serengeti en de Ngorongoro vulkaankrater
  • combinatie van kwalitatieve lodges en tentenkampen
  • kennismaking met de Masai, de Datoga en de Hadzabe-bosjesmannen

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Arusha   
Vertrek naar de safari hoofdstad van Tanzania, Arusha. Bij aankomst rond middernacht wordt u naar de KIA lodge, nabij de luchthaven, gebracht.

 Dag 2 Arusha - Arusha Nationaal Park - Kilimanjaro West  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Om dit avontuur uitgerust te kunnen starten, is er een laat ontbijt voorzien. Daarna vertrekt u, met picknicklunch, naar het Arusha National Park voor de eerste game drive van dit programma. In de schaduw van Mount Meru, de op één na hoogste berg van Afrika, bevindt zich het relatief kleine, maar unieke Arusha Nationaal park. De Ngurdoto krater, waar kuddes buffels door de moerassige bodem waden en de alkalische Momella meren zijn de belangrijkste attracties. U ziet er ook de zwart-witte colobus apen door de boomtoppen slingeren. De rit gaat verder naar Kilimanjaro West, aan de grens met Kenia, voor de overnachting in Kambi Ya Tembo. Hier wacht u nog een kleine verrassing.

 Dag 3 Kilimanjaro West - Manyara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een game drive tegen de achtergrond van de machtige Kilimanjaro in privéconcessie Sinya. Tijdens de off-road safari, weg van de gebaande paden, staat u oog in oog met enkele van de grootste olifanten in Oost Afrika, oude mannetjesolifanten met lange slagtanden. U maakt er ook kennis met de trotse en kleurrijke Masai, die mee deel uitmaken van dit reservaat. Een lekker middagmaal wacht op u in de lodge. Nadien doorreis naar Lake Manyara, waar u overnacht in Escarpment Luxury Lodge.

 authentieke Masai ervaring   
Het Sinya privéreservaat is nog ruw en onontdekt. Hier moet u zijn voor de niet-commerciële Masai beleving en een nauwe interactie met deze volksstam!
De masai die hier in traditionele boma's wonen, worden niet elk moment van de dag blootgesteld aan toeristen. Het land voor de Sinya concessie wordt geleased van verschillende Masai stammen, waardoor uw bezoek bijdraagt aan verschillende projecten van de Masai gemeenschap, zoals de ontwikkeling van een basisschool en bevordering van de gezondheidszorg.

 Dag 4 Manyara - Serengeti Nationaal Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U vertrekt voor een topper van formaat, Serengeti National Park. Dit park grenst in het Noorden aan Kenia, waar het overgaat in het Masai Mara National Reserve. Dieren kennen geen landsgrenzen. In hun zoektocht naar vers gras, migreren daarom duizenden zebra’s en gnoes tussen Masai Mara en Serengeti. Deze migratiebeweging, ook bekend als de grote trek is er elk jaar opnieuw. In Serengeti migreren de kuddes van medio oktober tot eind juni, vluchtend van het droge noorden naar het natte zuiden. Waar ze zich precies op welk moment schuilhouden is moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker. Met meer dan 3 miljoen dieren op de teller, kijkt u in Serengeti uw ogen uit. Na het middagmaal in de lodge, begint de zoektocht naar het grote wild. Met de wind in de haren rijdt u door de savanne, klaar om de olifant, de leeuw of het luipaard op de gevoelige plaat vast te leggen. Als de zon achter de acacia’s verdwijnt is het tijd om terug te keren naar Soroi Serengeti Lodge, waar we overnachten.

 Hakuna matata   
Wilt u het zorgeloze out-of-africa gevoel beleven? Waar kan dit beter dan in uw luxueuze chalet midden in de bush, uitkijkend op de eindeloze Serengeti vlakte? De lodge is op een plateau gebouwd, zodat u 360° kan genieten van weidse uitzichten, zoals ze alleen in Afrika bestaan. Er is weinig dat dit gevoel van ruimte en vrijheid kan evenaren.

 Dag 5 Serengeti Nationaal Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Geniet vandaag van een volledige dag safari in het Serengeti National Park, dat zijn naam niet gestolen heeft. Serengeti betekent in het Masai ‘eindeloze vlakten’, die garant staan voor prachtige vergezichten. Deze vlaktes bieden een decor voor de indrukwekkende schouwspelen der natuur. Wie weet bent u wel getuige van een hongerig luipaard dat gecamoufleerd in het hoge gras een bende nietsvermoedende impala’s in de val lokt. Gelukkig geldt bij ons niet de wet van de sterkste en wordt er een picknick in het park voorzien. Overnachting in Soroi Serengeti Lodge.

 Dag 6 Serengeti Nationaal Park - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens de rit over de Serengeti-vlakten, naar Karatu kan u ondertussen nog meer wild observeren. Stop onderweg aan de Olduvai kloof of ‘de wieg van de mensheid’. Op deze plaats stootte Mary Leaky op overblijfselen van de oudste menselijke wezens: de Homo Erectus en de Homo Habilis. Daarna rijden we langs de Ngorongorokrater naar Karatu, een landbouwcentrum aan de voet van de krater. Vanaf de steile wanden van de krater wacht u een adembenemend uitzicht. Overnachting in Ngorongoro Farm House.

 Dag 7 Karatu - Lake Eyasi - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag verlaten we de platgereden paden en rijden we over hobbelige wegen naar het Eyasimeer. Nabij het meer leven twee unieke volksstammen die trachten te overleven in deze barre omgeving. De Datoga zijn een volk van herders terwijl de Hadzabe bosjesmannen, die met kliks spreken, jagers-verzamelaars zijn. U zal meer te weten komen over hun gewoontes en tradities. Overnachting in Ngorongoro Farm House.

 Dag 8 Karatu - Ngorongorokrater - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U vertrekt voor een onvergetelijke belevenis in de 600 meter diepe Ngorongorokrater. Waar het in Arusha Nationaal Park onmogelijk was om de krater af te dalen, heeft u in Ngorongoro wel de kans om het wild van dichtbij op de kraterbodem te spotten. De steile wand van ’s werelds grootste caldera (ingestorte vulkaankrater) vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30 000 wilde dieren die hier leven. Nergens in Afrika vindt u een grotere concentratie aan wildlife en nergens is de kans groter om de voltallige big five van uw lijstje af te punten. Met wat geluk ziet u zelfs de bedreigde zwarte neushoorn. Geen wonder dat dit park de bijnaam “Ark van Noah” draagt. Met een permit van 6u, heeft u voldoende tijd om rijdend langs meren, bossen en open graslanden dit moois te bewonderen. Overnachting in Ngorongoro Farm House.

 Dag 9 Karatu - Manyara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanochtend staat er een wandeling in Karatu op het programma. De rondleiding start op de boerderij en brengt u naar de koffieplantages, waar de gids meer uitlegt geeft over het productieproces. Koffie behoort tot Tanzania's belangrijkste exportproducten en zelfs het wereldbekende Starbucks is één van zijn afnemers. Tijdens het bezoek aan het dorpje, ervaart u hoe het dagelijks leven van de inwoners van dit landelijk stukje Tanzania eruit ziet. Daarna vertrekt u, vergezeld van een picknicklunch, naar Lake Manyara National Park voor een namiddag game drive in dit vogelparadijs. Reigers, pelikanen, neushoornvogels en duizenden flamingo's vinden vooral tijdens het regenseizoen hun thuishaven in het meer. Het park staat ook bekend om haar boomklimmende leeuwen. Rit naar Maramboi Tented Camp, de eindbestemming van vandaag.

 Dag 10 Manyara - Tarangire - Arusha  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Met het ontbijt achter de kiezen, gaat u op ochtend game drive in Tarangire National Park. Dit park is op zijn best in het droge seizoen, wanneer de Tarangire rivier met zijn permanente waterreserve vele dieren lokt. Bereid u voor op grote kuddes trompetterende olifanten, maar ook leeuwen, zebra’s, giraffen, buffels en talrijke vogelsoorten bewonen dit park. Bovendien zorgen de eeuwenoude baobab bomen voor een dramatisch safarilandschap. Schuif aan tafel in een lodge voor het middagmaal. Verder naar Arusha, waar dit avontuur bijna op zijn einde loopt. Relax aan het zwembad van de KIA lodge en spoel de laatste zandkorrels weg. Geniet nog van het avondmaal, vooraleer naar de luchthaven te vertrekken. Uw kamer in de lodge blijft beschikbaar tot het vertrek.

 Dag 11: Arusha - Brussel   
Terugvlucht, met aankomst in de late namiddag in Brussel.

Delen
  Print

Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 1
Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 2
Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 3
Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 4
Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 5
Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro - foto 6
Reserveer Tanzania in de schaduw van de Kilimanjaro
Deze pagina delen
 
Email