Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro


REISDUUR 11 dagen/9 nachten - TZAVTTZA-W
  • complete rondreis langs het noordelijke safaricircuit
  • op safari in Serengeti en de Ngorongoro vulkaankrater
  • gezellige, kwalitatief hoogstaande lodges
  • kennismaking met de Masai, de Datoga en de Hadzabe-bosjesmannen

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Arusha   
Vertrek naar de safari hoofdstad van Tanzania, Arusha. Bij aankomst in de vroege ochtend wordt u naar de Airport Planet lodge, nabij de luchthaven, gebracht.

 Dag 2 Arusha - Arusha Nationaal Park - Ngabobo  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na enkele uurtjes platte rust en een lekker ontbijt, kan het avontuur beginnen. U vertrekt, met picknicklunch, naar het Arusha National Park voor de eerste game drive van dit programma. In de schaduw van Mount Meru, de op één na hoogste berg van Afrika, bevindt zich het relatief kleine, maar unieke Arusha Nationaal park. De Ngurdoto krater, waar kuddes buffels door de moerassige bodem waden en de alkalische Momella meren zijn de belangrijkste attracties. U ziet er ook de zwart-witte colobus apen door de boomtoppen slingeren. In de late namiddag bereikt u de Maasai Lodge. Hier wacht u nog een kleine verrassing. Geen betere plek om u aan te passen aan het Afrikaanse pole pole ritme.

 authentieke Masai ervaring   
Van alle stammen in Tanzania, is de Masai zonder twijfel de meest bekende, maar ook het minst immuun voor de commercialisering die het toerisme met zich mee brengt. We willen u een ervaring schenken die verder rijkt dan een oppervlakkige foto met een breedlachende Masai in ruil voor enkele dollars. We vonden in de Maasai Lodge een duurzamer alternatief. Je logeert er te midden van de savanne, in een traditionele Masai hut, weliswaar aangepast aan Westerse normen met eigen sanitair. U bent hier op de juiste plaats om de traditionele levenswijze van deze stam beter te leren kennen. Deze nieuwsgierigheid is trouwens wederzijds. Samen kennis delen is de boodschap. Bovendien gaat de opbrengst van uw verblijf rechtstreeks naar de Masai gemeenschap, in de vorm van medische, educatieve en sociale projecten.

 Dag 3 Ngabobo Village - Tarangire  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Gewekt worden met versie koffie om vanuit uw bed de zon van achter de Kilimanjaro te zien verschijnen. Ochtendhumeur krijgt geen kans. U heeft vanochtend de keuze uit 2 activiteiten. Bij de eerste tonen de Masai hoe zij de principes van permacultuur toepassen. Permacultuur is een duurzaam model voor (land)bouw, waar zowel mens als natuur beter van worden. De tweede activiteit bestaat uit een wandeling, waarbij de Masai meer uitleg geven bij de planten en hun geneeskrachtige werking. Na deze korte culturele uitwisseling zet u de reis verder richting Tarangire, met onderweg een lunchstop in Arusha. Overnachting in Sangaiwe Tented Lodge.

 Dag 4 Tarangire - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Met het ontbijt achter de kiezen, gaat u op ochtend game drive in Tarangire National Park. Dit park is op zijn best in het droge seizoen, wanneer de Tarangire rivier vele dieren lokt. Bereid u voor op grote kuddes trompetterende olifanten, maar ook leeuwen, zebra’s, giraffen, buffels en talrijke vogelsoorten bewonen dit park. Bovendien zorgen de eeuwenoude baobab bomen voor een dramatisch safarilandschap. Schuif aan tafel in de Tarangire Safari lodge voor een lunch met prachtig uitzicht. In de namiddag gaat de reis verder richting Karatu, een landbouwcentrum aan de voet van de Ngorongoro krater. U verblijft in de Acacia Farm Lodge, waar u een rondleiding krijgt op hun eigen kleine koffieplantage. Koffie behoort tot Tanzania's belangrijkste exportproducten en zelfs het wereldberoemde Starbucks is één van zijn afnemers.

 Dag 5 Karatu - Ngorongorokrater - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U vertrekt voor een onvergetelijke belevenis in de 600 meter diepe Ngorongorokrater. Waar het in Arusha Nationaal Park onmogelijk was om de krater af te dalen, heeft u in Ngorongoro wel de kans om het wild van dichtbij op de kraterbodem te spotten. De steile wand van ’s werelds grootste caldera (ingestorte vulkaankrater) vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30 000 wilde dieren die hier leven. Nergens in Afrika vindt u een grotere concentratie aan wildlife en nergens is de kans groter om de voltallige big five van uw lijstje af te punten. Met wat geluk ziet u zelfs de bedreigde zwarte neushoorn. Geen wonder dat dit park de bijnaam “Ark van Noah” draagt. Met een permit van 6u, heeft u voldoende tijd om rijdend langs meren, bossen en open graslanden dit moois te bewonderen. Overnachting in Acacia Farm Lodge.

 Dag 6 Karatu - Lake Eyasi - Karatu  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag verlaten we de platgereden paden en rijden we over hobbelige wegen naar het Eyasimeer. Nabij het meer leven twee unieke volksstammen die trachten te overleven in deze barre omgeving. De Datoga zijn een volk van herders terwijl de Hadzabe bosjesmannen, die met kliks spreken, jagers-verzamelaars zijn. U zal meer te weten komen over hun gewoontes en tradities. Overnachting in Acacia Farm Lodge.

 Dag 7 Karatu - Serengeti Nationaal Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg naar wat waarschijnlijk één van de hoogtepunten van deze reis wordt, stopt u aan de Olduvai kloof of "de wieg van de mensheid". Op deze plaats stootte Mary Leaky op overblijfselen van de oudste menselijke wezens: de Homo Erectus en de Homo Habilis. Daarna is het de beurt aan Serengeti National Park. Dit park grenst in het Noorden aan Kenia, waar het overgaat in het Masai Mara National Reserve. Dieren kennen geen landsgrenzen. In hun zoektocht naar vers gras, migreren daarom duizenden zebra’s en gnoes tussen Masai Mara en Serengeti. Deze migratiebeweging, ook bekend als de Grote Trek is er elk jaar opnieuw. In Serengeti migreren de kuddes van oktober tot eind juni, vluchtend van het droge noorden naar het natte zuiden. Waar ze zich precies op welk moment schuilhouden is moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker. Met meer dan 3 miljoen dieren op de teller, kijkt u in Serengeti uw ogen uit. Bij het binnenrijden van de gate, begint de zoektocht naar het grote wild. Met de wind in de haren rijdt u door de savanne, klaar om de olifant, de leeuw of het luipaard op de gevoelige plaat vast te leggen. U overnacht in Melia Serengeti Lodge.

 Oneindig Serengeti   
Oneindigheid mag u gerust letterlijk nemen, wanneer u een baantje trekt in het infinity zwembad met adembenemend uitzicht over de savanne. De Melia hotelketen heeft er sinds kort een pareltje bij en wel op een unieke locatie in de Serengeti. 5 sterren kwaliteit en luxe gecombineerd met een Afrikaanse sfeer, midden in de bush. Dit is zorgeloos genieten!


 Dag 8 Serengeti Nationaal Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Geniet vandaag van een volledige dag safari in het Serengeti National Park, dat zijn naam niet gestolen heeft. Serengeti betekent in het Masai ‘eindeloze vlakten’, die garant staan voor prachtige vergezichten. Deze vlaktes bieden een decor voor de indrukwekkende schouwspelen der natuur. Wie weet bent u wel getuige van een hongerig luipaard dat gecamoufleerd in het hoge gras een bende nietsvermoedende impala’s in de val lokt. Gelukkig geldt bij ons niet de wet van de sterkste en is er een picknick in het park voorzien. Als de zon achter de acacia’s verdwijnt is het tijd om terug te keren naar Melia Serengeti Lodge.

 Dag 9 Serengeti - Manyara  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vanochtend gaat het dak van de 4x4 nog een keer naar omhoog in het grootste park van Tanzania, op zoek naar sporen van wild. Daarna laten we Serengeti achter ons en keren we, voorzien van een picknicklunch, oostwaarts richting Riftvallei. Nabij Lake Manyara, verblijft u in Escarpment Luxury Lodge.

 Dag 10 Manyara - Arusha  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U vertrekt voor de laatste game drive van deze reis, ééntje in een waar vogelparadijs. Reigers, pelikanen, neushoornvogels en duizenden flamingo's vinden vooral tijdens het regenseizoen hun thuishaven in het meer. Na de lunch in de lodge, keert u terug naar Arusha, waar dit avontuur bijna op zijn einde loopt. Relax aan het zwembad van de Airport Planet lodge en spoel de laatste zandkorrels weg. Geniet nog van het avondmaal, vooraleer naar de luchthaven te vertrekken. Uw kamer in de lodge blijft beschikbaar tot het vertrek.

 Dag 11: Arusha - Brussel   
Terugvlucht, met aankomst in de late namiddag in Brussel.

Delen
  Print

Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 1
Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 2
Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 3
Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 4
Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 5
Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro - foto 6
Reserveer Tanzania In de schaduw van de Kilimanjaro
Deze pagina delen
 
Email