Thailand & Cambodja In de voetsporen van de khmers


REISDUUR 19 dagen/16 nachten - THAVTVSK
  • ontdekking van de oude Khmerruïnes van Phimai, Phanom Rung en Muang Tham
  • uitgebreid bezoek aan de prachtige tempel Angkor Wat
  • 3000 jaar oude rotsschilderingen in Pha Taem Nationaal park

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Bangkok   
Vertrek naar Bangkok.


 Dag 2 Bangkok  Avondmaal
Bij aankomst in Bangkok staat onze enthousiaste lokale gids u reeds op te wachten voor de transfer naar het hotel. In de namiddag staat er een ontspannende boottocht op de beroemde khlongs (kanalen) op het programma. Onderweg brengt u een bezoek aan één van de mooiste tempels van Bangkok, de Wat Arun of Tempel van de Dageraad. U sluit de dag af met een bezoek aan het Museum van de Koninklijke Boten. Overnachting in Bangkok in het Ramada Menam Riverside Hotel****.


 Dag 3 Bangkok  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag staat in het teken van Boeddha. U begint de dag met een bezoek aan het schitterende Koninklijk Paleis met zijn gouden chedi's. Het meest vereerde boeddhabeeld van Thailand kan u dan weer bezichtigen in de Tempel van de Smaragden Boeddha. De voormiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de Wat Pho, de thuis van de Liggende Boeddha. Nadien kan u genieten van een vrije namiddag.

 Dag 4 Bangkok - Korat  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een deugddoend ontbijt vertrekt u in de richting van Korat (Nakhon Ratchasima). Onderweg mag een bezoek aan de fruitmarkt van Mok Lek en het pottenbakkersdorp Dan Kwian niet ontbreken. Na de middag bezoekt u de archeologische site van Prasat Phanom Wan, een prachtig Khmerheiligdom. De dag wordt afgesloten met een korte stop aan het monument van Thao Suranari. Overnachting in Korat in hotel Dusit Princess Korat***.

 Dag 5 Korat - Phimai - Khon Kaen  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vooraleer u naar Phimai vertrekt is er nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Baan Prasat een 3000 jaar oude archeologische site. In Phimai brengt u een bezoek aan de Prasat Hin Phimai, het grootste zandstenen heiligdom in Thailand. Deze ruïnes behoren tot de mooiste monumenten uit de Khmer periode. Na de middag volgt er de rit naar Channabot, een klein weversdorpje. Overnachting in Khon Kaen in het Glacier Hotel ****.

 Dag 6 Khon Kaen - Phu Phrat Bat - Udon Thani  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U begint de dag met een bezoek aan de Wat Nong Wang Muang, een moderne, in Laotiaanse stijl gebouwde tempel. Van boven op deze tempel is er een prachtig uitzicht over het meer en Khon Kaen zelf. In het Historische Park Phu Phra Bat is er een interessante verzameling van prehistorische grotten, rotsformaties en grottekeningen te zien. Na de lunch rijdt u verder naar Udon Thani. Overnachting in het Centara Hotel ****.

 Dag 7 Udon Thani - Ban Chiang - Sakhon Nakhon - Mukdahan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Khmertempels Phra That Narai Cheng Weng en Wat Phra That Choeng Chum. Een wandeling door de rijstvelden maakt de ervaring compleet. Overnachting in het Ploy Palace Hotel***.


 Dag 8 Mukdahan - Khongjiam  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u naar Baan Na Chok, ooit een toevluchtsoord voor Ho Chi Minh. Na een bezoek aan de Wat Phra That Phanom wordt de weg verdergezet naar Mukdahan. Hier maakt u een wandeling over de lokale markt waar er allerlei producten uit de regio te koop worden aangeboden. Overnachting in Khongjiam in het Tohsang Khongjiam Resort***.


 Dag 9 Khongjiam - Ubon Ratchathani  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar het Nationaal Park van Pha Taem dat bekend is om zijn 3000 jaar oude rotsschilderingen in zandsteen. U keert terug naar Khongjiam voor een tocht per longtailboot op de samenvloeiing van de Mekong en de Moonrivier. Verder naar Ubon Ratchathani voor een bezoek aan het museum (onder voorbehoud van openingstijden) en de sfeervolle Wat Thung Si Muang. Overnachting in Ubon Ratchathani in het Laithong Hotel***.


 Dag 10 Ubon Ratchathani - Sri Sa Ket - Surin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt bezoekt u de Lan Kuat tempel, die werd opgetrokken uit één miljoen glazen flesjes. Nadien wordt de rit verdergezet naar Sri Sa Ket. In de provincie liggen ruïnes uit de Khmerperiode waarvan de belangrijkste dateren uit de 10de eeuw zoals de Wat Sa Kamphaeng Yai. Na een bezoek aan de kleinere maar indrukwekkende Khmertempels Prasat Ban Prasat en Prasat Srikoraphum rijdt u verder naar Ban Hutton. Een mooi dorpje met rustige ligging aan een meer waar we kennismaken met de handwerkkunsten van de bevolking. Overnachting in Surin in het Surin Majestic Hotel**+.


 Dag 11 Surin - Phanom Rung - Muang Tham - Kabinburi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een korte stop in een weversdorpje rijdt u verder naar de Phanom Rung tempel. De Phanom Rungtempel is een van de mooist gelegen tempels van Thailand. Deze hindoetempel ligt namelijk boven op een dode vulkaan. Rond Phanom Rung ligt een heel tempelcomplex dat het grootste en mooiste Khmermonument van heel Thailand is. Niet ver daarvandaan ligt de Muang Thamtempel met een prachtige lotusvijver.Nadien brengt u nog een bezoek aan de Khmertempel Sdok Kok Thom, gelegen aan de grens met Cambodja. Overnachting in Aranya Prathet in het Kantary Hotel***.


 Dag 12 Kabinburi- Poipet - Battambang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U steekt de grens over naar Cambodja en via Battambang wordt de weg naar Poipet verdergezet. Cambodja is de openbaring van een meeslepende geschiedenis doorheen het onaangetaste plattelandsleven. Na de middag rit naar Phnom Bannon Hill. Na een stevige klim van 337 treden bereikt u de tempel Prasat Bannonwaar de inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omliggende vlakte. Overnachting in Battambang in hotel Stung Sanke***.


 Dag 13 Battambang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In Battambang bezoekt u de Wat Ek Phnom, een tempel die vooral opvalt door zijn groot boeddhabeeld. Nadien staat er nog een bezoek aan een lokaal dorpje op het programma, waar u onder andere kennismaakt met de ambacht van het zijdeweven. Overnachting in Battambang in hotel Stung Sanke***.

 Dag 14 Battambang - Siem Reap  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de Sangkerrivier en inscheping voor een boottocht van 6 à 7 uur op het Tonle Sapmeer naar Siem Reap. Tijdens het droge seizoen van maart tot augustus zal de transfer naar Siem Reap over de weg gebeuren (onder voorbehoud), met een bezoek in Phnom Srok aan een groots project ter bevordering en ontwikkeling van de zijdesector in de regio. Overnachting in Siem Reap in het Mémoire d'Angkor Hotel.


 De magie van Siem Reap   
De tempel van Angkor Wat, een hindoeïstische tempel die tevens wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld, is één van de blikvangers van het gigantische tempelcomplex. Hier tussen de eeuwenoude resten wandelen maakt duidelijk wat een titatenwerk dit geweest is. Voor de bouw van deze tempel werden naar schatting tussen 5 en 10 miljoen stenen gebruikt, waarvan er sommige een gewicht van meer dan 1500 kg hebben.

 Dag 15 Siem Reap  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt staat er een bezoek aan de tempelgroep van Rolous op het programma. In de namiddag ontdekt u de prachtige sites van Preah Khan, Neak Pean, Banteay Kdei en Sra Srang.
Overnachting in Siem Reap in het Mémoire d'Angkor Hotel.


 Dag 16 Siem Reap  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bezoek aan de omliggende tempels van Angkor met o.a. Angkor Thom, de Bayontempel, het Olifantenterras en het Terras van de Melaatse Koning. Na de lunch ontdekt u het prachtige Angkor Wat complex.
Overnachting in Siem Reap in het Mémoire d'Angkor Hotel. Dag 17 Siem Reap  Ontbijt-Middagmaal
Bezoek aan de torens van de Prasat Kravan, aan de indrukwekkende tempelcomplexen Banteay Srei en Banteay Samre en aan de piramidevormige tempel Pre Rup. Na de middag ontdekking van de Chau Say Tevoda, de onafgewerkte tempelberg Ta Keo en het monastieke complex van Ta Prohm. 's Avonds wordt u verwend met een avondmaal en een show van traditionele dansen. Overnachting in Siem Reap in het Mémoire d'Angkor Hotel.

 Dag 18 Siem Reap - Bangkok - Brussel  Ontbijt-Middagmaal
Na een deugddoend ontbijt brengt u een bezoek aan het Angkor National Museum. Na de lunch maakt u kennis met enkele van de lokale ambachten. Een wandeling over de lokale markt sluit deze prachtige reis af. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Bangkok naar Brussel.


 Dag 19 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 1
Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 2
Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 3
Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 4
Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 5
Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers - foto 6
Reserveer Thailand & Cambodja in de voetsporen van de khmers
Deze pagina delen
 
Email