Thailand Het land van de glimlach


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - THAVTLVG-W
  • boottocht door de beroemde Klongs van Bangkok
  • bezoek aan de historische sites van Kanchanaburi en Ayutthaya
  • tocht op de Mekong langs de Gouden Driehoek tussen Myanmar, Thailand en Laos
  • kennismaking met de bergvolkeren in het noorden
  • prachtige afsluiter in Chiang Mai, de roos van het noorden

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Bangkok   
Vertrek naar Bangkok.


 Dag 2 Bangkok  Avondmaal
Onze lokale gids staat u vol enthousiasme op te wachten bij aankomst in Bangkok. Vrije namiddag. Overnachting in Bangkok in het Ramada Plaza Menam Riverside****.

 Dag 3 Bangkok  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U begint de dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis met zijn gouden tempels en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Ook een bezoek aan de Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha,mag zeker niet ontbreken. Een boottocht op de beroemde khlongs met onderweg een bezoek aan de Wat Arun, één van de mooiste tempels van Bangkok, laat u deze stad van de engelen van een heel andere kant zien. 's Avonds geniet u tijdens een heerlijk diner met Thaise specialiteiten van een show van traditionale Thaise dansen. Overnachting in het Ramada Plaza Menam Riverside****.

 Dag 4 Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een deugddoend ontbijt brengt u een bezoek aan de markt van Thalad Rom Hub, beter bekend als de kleurrijke Train Market. Wanneer er een trein aankomt, worden de kraampjes snel opzij geschoven om zo de trein door te kunnen laten. Een spectaculaire belevenis! Hierna laat u de drukte van Bangkok achter en staat er een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak op het programma. Nadien zetten we onze reis verder in de richting van Kanchanaburi. U brengt een bezoek aan het oorlogskerkhof van de geallieerden uit WO II, het JEATH oorlogsmuseum en de beruchte brug over de rivier Kwai.Overnachting in Kanchanaburi in het Royal River Kwai Hotel****. Dag 5 Kanchanaburi - Ayutthaya  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een treinrit over het originele traject van de spoorweg van de dood laat u onderweg genieten van schitterende uitzichten over de rivier Kwai. Na de lunch bezoekt u de Hell Fire Pass, in deze pas zijn er herinneringen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog terug te vinden. Overnachting in Ayutthaya in het Classic Kameo****.


 Dag 6 Ayutthaya - Phitsanulok   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Ayutthaya was vroeger de machtige hoofdstad van het oude Siam en heeft een rijk cultureel erfgoed. Bezoek aan de Wat Phra Sri Sanphet, een koninklijke tempel die bewaakt wordt door drie chedi's en de Wat Yai Chai Mongkol. Na de middag vertrekt u naar Phitsanulok waar u verblijft in het Amarin Lagoon Hotel****.


 Dag 7 Phitsanulok - Sukhothai - Lampang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
U start de dag met een bezoek aan het tempelcomplex van de Wat Phra Si Rattana Mahathat waar we een van de beroemdste bronzen boeddhabeelden van Thailand kunnen bewonderen: de 14e-eeuwse Phra Buddha Chinnarat. Nadien reist u verder naar Sukhothai. Tijdens een wandeling door het Historische Park, met zijn vele tempels en het koninklijk paleis, maakt u kennis met de geschiedenis van deze eerste Thaise hoofdstad. Bij aankomst in Lampang bezoekt u de Wat Phra Kaeo Don Tao. Overnachting in Lampang in de Wienglakor***.


 Dag 8 Lampang - Chiang Saen  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een bezoek aan het olifantenhospitaal vertrekt u naar Chiang Saen. Onderweg wordt er gestopt aan het Phayaomeer waar u de prachtige omgeving kan bewonderen. U brengt ook nog een bezoek aan de witte tempel Wat Rong Khun. Overnachting in Chiang Saen in The Imperial Golden Triangle Resort****.


 Dag 9 Chiang Saen - Chiang Rai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Chiang Saen is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek, het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos. Een tocht per longtailboot op de Mekongrivier brengt u naar de Gouden Driehoek. Hier brengt u een bezoek aan het opiummuseum en de fraaie ruïnes van Chiang Saen. U maakt bovendien ook nog kennis met de lokale bevolking. Verder naar Chiang Rai. Tijdens een tocht per tuk-tuk maakt u kennis met de stad. Overnachting in Chiang Rai in het Dusit Island Resort****.


 Dag 10 Chiang Rai - Chiang Mai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Chiang Mai waar een bezoek aan enkele lokale ambachtelijke ateliers niet mag ontbreken op het programma. U kan hier een grote verscheidenheid aan souvenirs en handwerk bewonderen en kopen. 's Avonds geniet u van een heerlijk traditioneel diner aan de oevers van de Ping-rivier. De diversiteit van de Thaise keuken staat in evenredigheid met de talrijke hoogtepunten die u zal zien en beleven! Overnachting in Chiang Mai in The Empress Hotel****.


 Dag 11 Chiang Mai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Deze stad wordt ook wel de 'Roos van het Noorden' genoemd vanwege haar gezellige sfeer en talloze tradities. U bezoekt de Wat Phra That Doi Suthep, een van de hoogtepunten van de stad en een absolute aanrader. Dit indrukwekkende vergulde tempelcomplex ligt op een hoogte van 1.300 m op de flank van de berg Doi Suthep. Een klim van bijna 300 trappen wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving. Overnachting in Chiang Mai in The Empress Hotel****.


 Dag 12 Chiang Mai - Mae Sariang  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Onderweg naar Mae Sariang maakt u enkele stops aan het weversdorpje Ban Rai Pai Ngam, het dorpje Hod en de indrukwekkende Ob Luang kloof . Verder naar Mae Sariang waar u overnacht in het Riverhouse Resort ***.

 Dag 13 Mae Sariang - Mae Hong Son  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Mae Hong Son. Deze charmante provinciehoofdstad kent nog vele Birmaanse invloeden die vooral te merken zijn in de tempelbouw. Een boottocht op de Pai rivier brengt u tot aan een dorpje van de Paduang. De vrouwen van dit kleurrijke bergvolk krijgen de bijnaam 'giraffenvrouwen' of 'long-necks' vanwege de vele koperen ringen die ze om hun nek dragen. Overnachting in Mae Hong Son in The Imperial Tara Mae Hong Son Hotel***. Mae Hong Son   
Meer dan de helft van de bergvolkeren behoort tot de Karen stam die aan de grens met Myanmar leven. De Paduang of 'long-necks' vormen een aparte groep binnen die Karen gemeenschap. De vrouwen van deze stam zijn gekend voor de koperen nekringen die zij dragen. Het gewicht, bijna 5kg, van deze ringen drukt de ribben en schouderbladen naar beneden. Regelmatig moeten deze ringen vervangen worden. De dorpsgenoten helpen elkaar daarbij om te vermijden dat het hoofd, door de nauwelijks ontwikkelde nekspieren zou omklappen. Het dragen van deze ringen vindt zijn oorsprong in de rijke geschiedenis van dit volk. De mythe wil dat de mannen hun vrouwen zo onaantrekkelijk mogelijk willen maken voor mannen van andere stammen. De ringen zouden ook de tijgers beletten om de nekken van de vrouwen door te bijten. Maar voor het merendeel van de bevolking is een lange nek gewoon een schoonheidssymbool. Hoe langer de nek, hoe aantrekkelijker ze worden gevonden voor de Paduang mannen.

 Dag 14 Mae Hong Son - Pai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vooraleer u Mae Hong Son verlaat, staan er nog een bezoek aan de lokale markt, het meer en de karakteristieke Birmaanse tempels op het programma. Via een weg met spectaculaire vergezichten rijdt u naar Pai, een klein en vredig dorpje met een adembenemende ligging. Onderweg bezoekt u enkele lokale dorpjes en schooltjes (enkel tijdens de schooluren). Overnachting in Pai in het Belle Villa Resort***.


 Dag 15 Pai - Chiang Mai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Op weg naar Chiang Mai bezoekt u een lokale orchideeënkwekerij. Verder naar Chiang Mai waar u overnacht in The Empress Hotel****.


 Dag 16 Chiang Mai - Bangkok - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Chiang Mai voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 17 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Thailand het land van de glimlach - foto 1
Thailand het land van de glimlach - foto 2
Thailand het land van de glimlach - foto 3
Thailand het land van de glimlach - foto 4
Thailand het land van de glimlach - foto 5
Thailand het land van de glimlach - foto 6
Reserveer Thailand het land van de glimlach
Deze pagina delen
 
Email