Tsjechië Praag, de Gouden Stad


REISDUUR 5 dagen/4 nachten - CZEVTCZE-F - zomer 2018

  • verkenning van de binnenstad te voet en met het openbaar vervoer
  • ideale uitvalsbasis om Praag te verkennen
  • overnachtingen in het historische centrum van Praag

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Praag   
Vertrek naar Praag. Eerste kennismaking met deze schitterende stad waar het oorspronkelijke middeleeuwse stratenplan grotendeels bewaard werd. Men zegt dat Praag evenveel kerken telt als er dagen zijn in een jaar. Maar Praag is nog zoveel meer! Overnachting in Praag in Hotel Metropol**** gedurende gans het verblijf.

 Dag 2 tot 4 Praag  Ontbijt
Waar u ook gaat of staat: Praag zal u zijn rijke historie met veel plezier laten ontdekken. De stad, gelegen op negen heuvels, biedt een schitterend panorama op de kronkelende rivier Moldau. De meer dan 500 (uitkijk)torens zorgen voor de specifieke skyline die deze stad rijk is. Laat Praag u de adem benemen en laat u verrassen door deze unieke parel! Gelukkig beschikken we over drie volledige dagen om het politieke, economische en culturele centrum van Tsjechië te bezoeken. Met behulp van het openbaar vervoer kunnen we vlot de vele bezienswaardigheden bezoeken. Enkele hoogtepunten:
- Een van de bekendste bezienswaardigheden is zonder twijfel de Praagse burcht. Dit paleizencomplex werd reeds in 880 n.Chr. aangelegd en is nog steeds een van de grootste ter wereld. De Sint-Vituskathedraal ziet u al van ver boven de stad uittorenen. Het oude stadsgedeelte, dat in 1992 opgenomen werd in de werelderfgoedlijst van de UNESCO, bestaat uit vier delen die pas in de 18de eeuw werden samengevoegd. In deze sfeervolle buurt vindt u tal van middeleeuwse kerken, paleizen en andere gebouwen. Praag telt zowat 15 bruggen, maar de Karelsbrug is zonder twijfel de bekendste en de mooiste. De prachtige beelden die deze brug versieren zijn werkelijk uniek.
- Aan het middeleeuwse stadsplein Staromestske Namesti zijn o.a. het oude stadhuis en de astronomische klok, het Goltz-Kinskypaleis (gebouwd volgens het ontwerp van Kilian Ignaz Dientzenhofer en versierd door Ignaz Platzer met sculpturen), de Sint-Nicolaaskerk (gebouwd tussen 1732 en 1735), de Tynkerk (een van de grootste kerken van Praag), het Huis met de Stenen Bel en het standbeeld van Jan Hus gesitueerd. - Wandeling over de beroemde Karelsbrug. Gebouwd om de reisweg te vergemakkelijken voor de vele handelslieden die regelmatig de Moldau overstaken, werd deze brug in 1870 genoemd naar keizer Karel IV om hem te eren. Het oudste standbeeld op de brug is van Johannes van Nepomuk en dateert uit 1683. Nepomuk diende de Boheemse koning als biechtvader, maar werd in 1393 in een zak in de Moldau geworpen omdat hij de geheimen van de koningin niet aan koning Wenceslas IV wilde toevertrouwen. Sinds wordt hij aanzien als de beschermer van Bohemen en aan het begin van de 18de eeuw werd hij zelfs heilig verklaard. Het aanraken van het bronzen reliëf dat de plaats aanduidt waar de onfortuinelijke Nepomuk in de Moldau belandde, zou geluk brengen. Kuierend ontdekken we de pittoreske straatjes in de omgeving van de brug en het Kampapark, gelegen op het kunstmatig gevormde gelijknamige schiereiland.
- Een wandeling door de toenmalige Joodse wijk laat u het ommuurde getto zien waar de Joden verplicht moesten samenwonen. In 1850 werd het stadje als wijk bij de stad Praag gevoegd, maar het is nog steeds het centrum van het Joodse leven in Tsjechië. Een buurt met een boeiende geschiedenis, waarvan vooral de begraafplaats een gekende trekpleister is voor toeristen. De Pinkassynagoge, het joodse kerkhof, de Klausensynagoge(huisvest een tentoonstelling over het jodendom alsook zeldzame, in het Hebreeuws gedrukte boeken), de Ceremoniehal, de Oude-Nieuwe Synagoge, het stadhuis en de klok met Hebreeuwse cijfers op de voorgevel, de Maiselsynagoge (gebouwd in de 16de eeuw door de machtige financier Mordechai Maisel) en de Spaanse Synagoge: stuk voor stuk stille getuigen.
- Het Wenceslasplein, het grootste plein in Europa en oorspronkelijk ingericht als paardenmarkt, bevindt zich in het commerciële centrum van Praag. Het Nationaal Museum, het jugendstil Hotel Europa, het standbeeld van Sint-Wenceslas en het monument voor de student Jan Palach vindt u allemaal op dit immense plein terug. In 1989 vond hier de Fluwelen Revolutie plaats die prompt het einde inluidde van het communistische tijdperk.
- De Praagse burcht, een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld, torent groots boven de stad uit. Het wordt gevormd door o.a. het Strahovklooster, Onze-Lieve-Vrouw van Loreta en het Koninklijk Paleis. De Praagse burcht was ook een religieus centrum met de Sint-Jorisbasiliek en de Sint-Vituskathedraal. Het Gouden Straatje dankt zijn naam aan de alchimisten die er in de 17de eeuw woonden: zij meenden goud uit andere metalen te kunnen smeden. In dit straatje met zijn miniatuurhuisjes heeft de bekendste Praagse auteur, Franz Kafka, ooit gewoond. Kafka schreef een uniek oeuvre van Duitstalige novellen, romans en korte verhalen die slechts na zijn dood verschenen. Via de romantische trappen gaan we naar de wijk Mala Strana, met de barokke Sint-Nicolaaskerk.
- Bij mooi weer maken we een gezellige avondwandeling door het verlichte Praag. Via Karlova, Staromestsk en A Kaprova wandelen we via de Manesbrug over de Moldau naar het metrostation Malostranska op lijn A. De wanden hier zijn in sixtiesstijl versierd!
- 's Avonds kunt u ook het Koninklijk Paleis in alle stilte bewonderen. Een avondlijk zicht op Praag zal u versteld doen staan. Ook een winkeluurtje of een bezoekje aan een van de gezellige cafeetjes in het centrum zullen u aangenaam verrassen. In U Flecku kan het bekende bier, met dezelfde naam, worden geproefd. In deze oud-Tsjechische bierkroeg, en enkel hier, stroomt dat bier al sinds 1499 uit de tapkraan. In de biertuin zijn historische muurschilderingen te bewonderen. Voor de liefhebbers!

 Dag 5 Praag - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd of gezamenlijk bezoek aan de 70 meter hoge Raadhuistoren. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel met een koffer volgeladen met zo veel verschillende impressies! Uw bezoek aan Praag zal u altijd bijblijven!

Delen
  Print

Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 1
Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 2
Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 3
Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 4
Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 5
Tsjechië Praag, de Gouden Stad - foto 6
Reserveer Tsjechië Praag, de Gouden Stad
Deze pagina delen
 
Email