Turkije Getuige van een rijk verleden


REISDUUR 15 dagen/14 nachten - TURVTGRV-W - zomer 2018

  • de mooiste bezienswaardigheden van Istanbul, Pamukkale, Efese, Ankara, Antalya en Kusadasi
  • oversteek van de Dardanellen per veerboot
  • bezoeken o.l.v. een Nederlandstalige lokale gids

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Istanbul  Avondmaal
Vertrek per lijnvlucht van Brussel naar Istanbul. Aankomst en transfer naar het Innova Sultanahmet Hotel****. Hier verblijven we twee nachten.

 Dag 2 Istanbul  Ontbijt-Avondmaal
Op het programma staat een volledige dag stadsbezoek aan wat volgens de Turken de mooiste stad van Turkije is: Istanbul. We bewonderen onder andere Stambul, het oude centrum van de stad. Hier bevindt zich het Topkapipaleis. Dit paleis bevat prachtige collecties porselein en verzamelingen uit de schatkamers van de sultans. Het Topkapipaleis bestaat uit vier hoven en een harem die we ook kunnen bezoeken! Ook de Süleymanmoskee, een van de hoogtepunten van de Osmaanse bouwkunst, staat in dit deel van de stad. De vier minaretten staan voor Sultan Süleyman die de vierde sultan was die in Istanbul regeerde. Verder bevat het oude centrum nog de Blauwe Moskee, de Aya Sophia, de Basilica Cisterne (het 'Verdronken Paleis' (een enorm ondergronds waterreservoir met 336 zuilen) en de restanten van het antieke Hippodroom.

 Dag 3 Istanbul - Bursa  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag nemen we de boot tot in Yalova en gaan we verder per autocar naar Bursa. Hier brengen we een kort bezoek aan de Ulu Cami, de oudste moskee van de stad en een typisch voorbeeld van de Seldsjoekse bouwkunst. In de Yesil Cami of Groene Moskee, genoemd naar de groene tegels die het interieur sieren, vinden we dan weer enkele staaltjes van de bekende Ottomaanse kunst, zoals bijvoorbeeld de grote koepel. Nabij de overblijfselen van deze citadel staat ook nog de Muradiyemoskee waar Sultan Murat II begraven ligt. Avondmaal en overnachting in hotel Kervansaray Thermal****.

 Dag 4 Bursa - Eskisehir - Gordion - Ankara  Ontbijt-Avondmaal
We vertrekken naar Eskisehir, het centrum van het mijnbouwgebied waar meerschuim (een unieke witte steensoort gebruikt voor de vervaardiging van pijpenkoppen) wordt gewonnen. Vervolgens gaan we verder naar Ankara via Gordion, de Frygische hoofdstad die ooit de thuishaven was van koning Midas. Hier hakte Alexander de Grote tevens de beroemde 'Gordiaanse knoop' door. In de vlakte van Gordion liggen vele grafheuvels of 'tumuli', waaronder die van koning Midas. We vervolgen onze weg naar Ankara. Niet te missen tijdens een bezoek aan Ankara is het mausoleum van Atatürk. Het vormt een belangrijk onderdeel van de Turkse geschiedenis en is dus ideaal om de hedendaagse manier van leven in Turkije beter te begrijpen. Ook het museum van de Anatolische beschavingen is een must. In een gerestaureerde 15de-eeuwse karavanserai liggen schitterende voorwerpen van ver voor onze jaartelling. Het geheel vormt een overzicht van de culturen vanaf de oudste nederzetting ter wereld, over de Hittieten, tot aan de kunst van de Romeinen. Vervolgens maken we een rondrit door de Turkse hoofdstad. We bezoeken o.a. de citadel die ons een prachtig uitzicht biedt over de hele stad. Binnen de vestingmuren van deze citadel nestelt zich een ministadje met een centrale markt. Avondmaal en overnachting in hotel Ickale*****.

 Dag 5 Ankara - Ürgüp  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag reizen we naar Ürgüp, een vriendelijk stadje in hartje Cappadocië. Onderweg houden we halt aan het zoutmeer van Tuz Gölü. We maken ook een wandeling door de prachtige Ihlaravallei. Hier vinden we een aantal met fresco's versierde rotskapellen terug. 's Avonds krijgt u de gelegenheid om een folkloristische avond bij te wonen (facultatief). Avondmaal en overnachting in hotel Perissia*****.

 Dag 6 Cappadocië  Ontbijt-Avondmaal
Een volledige dag bezoek aan Cappadocië. Hier bevinden zich een aantal ondergrondse steden. We bezoeken een van deze onderaardse steden, Kaymakli of Derinkuyu. In de namiddag maken we een wandeling in de Rose Valley met zijn prachtige landschappen. Avondmaal en overnachting in hotel Perissia*****.

 Dag 7 Ürgüp - Konya  Ontbijt-Avondmaal
We starten vandaag met een bezoek aan de Göremevallei, de spook- en maanstad waar 20.000 kegelvormige reuzen net als schaduwbeelden van gesluierde vrouwen een eigenaardig schouwspel bieden. In het kloostercomplex van Göreme vinden we de vele, met kleurrijke fresco's versierde rotskerken en rotskapellen terug. Daar hielden de eerste christenen zich tijdens de 9de en 11de eeuw schuil. Zelfs de kerken en eetzalen zijn er volledig uitgehouwen in de zachte turfsteen. We gaan verder naar het verlaten dorp Zelve waar we een wandeling maken door de vallei. Vervolgens naar Sultanhani voor een bezoek aan de keravanserai. In de namiddag vertrekken we naar de heilige stad Konya, de hoofdstad van de Seldsjoeken en het centrum van de dansende derwisjen. We bezoeken de stad met het Mevlanamuseum dat zich door zijn architectonische opbouw uitstekend leent voor de religieuze dansen van deze monniken. Deze dansen werden echter in 1925 door Atatürk verboden. De prachtige zandstenen gevel van het museum Ince Minareli Medrese met zijn geometrische figuren en gevlochten vormen loont eveneens de moeite. Avondmaal en overnachting in hotel Özkayamak****.

 Dag 8 Konya - Antalya  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag vertrekken we naar Beysehir waar we halt houden voor een bezoek aan de houten moskee die beschouwd wordt als een van de mooiste van Turkije. Onze volgende stopplaats is het meer van Egirdir. Vervolgens gaan we naar de ruïnestad Sagalassos, nabij het plaatsje Aglasun. Hier treffen we onder meer overblijfselen aan van een groot theater, een marktplein, een tempel, een Byzantijns kerkje en een necropolis. Nadien bezoeken we het theater van Aspendos. Vervolgens rijden we door naar Antalya. Avondmaal en overnachting in het Barut Akra Hotel*****.

 Dag 9 Antalya  Ontbijt-Avondmaal
's Ochtends bezoeken we eerst het archeologisch museum van Antalya. Daarna vertrekken we voor een daguitstap langs de Turkse Riviera met een bezoek aan de ruïne van Perge. Deze archeologische site bevat, net zoals Aspendos, voornamelijk overblijfselen uit de Romeinse periode. We stoppen ook aan de watervallen van Kursunlu waarvan het water door een bergstroom uit het Taurusgebergte wordt aangevoerd. Avondmaal en overnachting in het Barut Akra Hotel*****.

 Dag 10 Antalya - Pamukkale  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens brengen we eerst een bezoekje aan een tapijtenatelier waar ons getoond wordt hoe Turkse traditionele tapijten vervaardigd worden. Vervolgens gaan we naar Pamukkale. Deze stad is voornamelijk bekend om haar imposante witte kalkterrassen die gevuld zijn met warm bronwater. Hier vlakbij liggen ook de resten van het oude Hiërapolis. In de oude Romeinse thermen bevindt zich tegenwoordig een museum en in het fraai gerestaureerde theater worden nog steeds voorstellingen gehouden. Avondmaal en overnachting in hotel Colossae*****.

 Dag 11 Pamukkale - Efese - Kusadasi  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens vertrekken we naar de bedevaartplaats Aphrodisias. Dit is de heilige plaats van de godin Aphrodite. Het beschikt over een aantal interessante bezienswaardigheden waaronder het stadion, de tempel van Aphrodite en de baden van Hadrianus. We reizen verder via Aydin naar Selçuk en Efese, een van de grootste tempelsteden uit de oudheid. In Efese bevindt zich de prachtige Celsiusbibliotheek die een duidelijk beeld geeft van het leven in de oudheid. Onze eindhalte is Kusadasi. Avondmaal en overnachting in het Korumar Hotel*****. Hier verblijven we twee nachten.

 Dag 12 Kusadasi  Ontbijt-Avondmaal
Vrije dag in de bekendste badplaats van Turkije.

 Dag 13 Kusadasi - Canakkale  Ontbijt-Avondmaal
We vertrekken vroeg in de ochtend via Izmir naar Bergama, het oude Pergamon. De ruïnes liggen bovenop de akropolis en zijn voornamelijk van Byzantijnse oorsprong. We bezoeken hier het Asklepion (het medische centrum van de stad en bovendien het belangrijkste medische centrum van de klassieke wereld), het steile Romeinse theater en natuurlijk de akropolis zelf. 's Namiddags rijden we langs de kustweg van de Egeïsche Zee naar de ruïnes van het oude Troje. Deze stad werd wereldberoemd dankzij de Ilias van Homerus. Iedereen kent wel de episode die vertelt over de Trojaanse oorlog. Op deze plaats zijn niet minder dan elf verschillende bouwlagen/culturen teruggevonden. Daarna gaan we verder naar Canakkale aan de Dardanellen. Avondmaal en overnachting in het Tusan Hotel****.

 Dag 14 Canakkale - Istanbul  Ontbijt-Avondmaal
Per veerboot steken we de Dardanellen over en varen we naar Kilitbahir. Vervolgens reizen we verder door het Europese gedeelte van Turkije, Thracië. Via Tekirdag en langs de Zee van Marmara bereiken we Istanbul. We komen aan in de late namiddag. Graag bieden we u de gelegenheid om deze boeiende stad nog verder te bezoeken. De Grote Bazaar is een absolute aanrader. Avondmaal en overnachting in het Innova Sultanahmet Hotel****.

 Dag 15 Istanbul - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Delen
  Print

Turkije getuige van een rijk verleden - foto 1
Turkije getuige van een rijk verleden - foto 2
Turkije getuige van een rijk verleden - foto 3
Turkije getuige van een rijk verleden - foto 4
Turkije getuige van een rijk verleden - foto 5
Turkije getuige van een rijk verleden - foto 6
Reserveer Turkije getuige van een rijk verleden
Deze pagina delen
 
Email