USA Hoogtepunten van het Zuidwesten


REISDUUR 18 dagen/16 nachten - USAVTHZW-W
  • ontdek de bekendste nationale parken van het Westen
  • maak kennis met Las Vegas, San Francisco en Los Angeles
  • bewonder de Grand Canyon per helikopter en Monument Valley per jeep
  • bezoek de legendarische gevangenis op het eiland Alcatraz
  • rij over de befaamde 17-Mile Drive en Highway I

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Phoenix    
Vertrek naar Phoenix. Aankomst en transfer naar het hotel Pointe Hilton Tapatio Cliffs Resort****.

 Dag 2 Phoenix - Montezuma Castle - Grand Canyon  Ontbijt
Vertrek naar het Montezuma Castle National Monument. Bezichtiging van de ruïnes van deze site, ooit een dorp van de Anasazi-indianen. De ruïnes bevinden zich in een inham van de rotswand op 30 meter boven de grond. Vervolgens verder naar Sedona, waar u bij het binnenrijden van dit stadje reeds een blik kunt werpen op de prachtige rode rotsformaties. Sedona is een lieflijk stadje waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen in een van de vele kunstgalerieën. Daarna verder via de mooie Oak Creek Canyon naar de Grand Canyon. Een wandeling langsheen de South Rim geeft een mooi beeld van de Grand Canyon, het resultaat van miljoenen jaren van wind- en watererosie. Overnachting in Tusayan, vlakbij de ingang van het nationaal park in hotel Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn***.

 Dag 3 Grand Canyon  Ontbijt
Volledige dag om het prachtige Grand Canyon National Park te verkennen. Aangezien het zicht op deze canyon het mooist is vanuit de lucht, mag een helikoptervlucht niet ontbreken! Tijdens een 25-minuten durende vlucht krijgt u dan ook adembenemende zichten op de canyon en de Colorado rivier. In het park kunnen verschillende shuttlebussen worden genomen die u verder het park in brengen, vanwaar u dan weer mooie wandelingen kunt maken. Overnachting in Tusayan in hotel Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn***.

 Grand Canyon per helikopter   
Aangezien het zicht op deze canyon het mooist is vanuit de lucht, mag een helikoptervlucht niet ontbreken! De 25 minuten durende helikoptertour gaat over het diepste stuk van de Grand Canyon tot aan de North Rim. De adembenemende zichten zijn prachtig en bezorgen kippenvel van het moment dat u over de Grand Canyon vliegt. Het is een fantastische ervaring!

 Dag 4 Grand Canyon - Antelope Canyon - Page, Lake Powell  Ontbijt
Werp nog een laatste blik op de Grand Canyon alvorens door te rijden naar Page. In de namiddag bezoekt u Antelope Canyon. Deze smalle kloof is gekend om zijn bijzonder kleurrijke rotswanden. Verder naar Lake Powell. Dit 300 km lange stuwmeer ontstond na de bouw van de 216 m. hoge Glen Canyon dam. Overnachting in hotel Lake Powell Resort (Marina View)*** of Holiday Inn Express & Suites*** (vertrek 13 juni).

 Dag 5 Page, Lake Powell - Monument Valley - Moab  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag brengt u een bezoek aan Monument Valley Navajo Tribal Park, een vallei met imposante rotsformaties van rode zandsteen. De vallei bevindt zich in het Navajo Indian Reservation, een van de grootste indianenreservaten van de VS. Per jeep ontdekt u dit fascinerende gebied en geniet u van een heerlijke BBQ. Via Forrest Gump Point, van waaruit u een legendarisch zicht hebt op Monument Valley en Goosenecks State Park, bekend van de geografielessen, gaat het naar Moab. Overnachting in Moab in hotel Holiday Inn Express & Suites***

 Monument Valley   
Stripfiguur Lucky Luke, the poor lonesome cowboy, beleefde er zijn legendarische avonturen. Forrest Gump besloot er zijn looptocht door de Verenigde Staten stop te zetten. Marlboro en Chevrolet vonden er het ideale decor voor hun reclame. Nergens komt het Wilde Westen zo tot leven als in Monument Valley. De reusachtige zandsteenformaties lijken als bij wonder op te rijzen uit de vlakke woestijn. De Navajo geloven sterk in de magie van deze plek waar rood (rotsen), groen (grassen) en blauw (lucht) in perfecte harmonie voorkomen. Grijs asfalt hoort niet thuis in deze filosofie. De wegen in het Tribal Park zijn dan ook niet geasfalteerd.

 Dag 6 Moab - Arches - Canyonlands - Moab  Ontbijt
Vroeg vertrek voor een bezoek aan het Arches National Park. Het spectaculaire en unieke landschap van dit park bestaat uit meer dan 2.000 natuurlijke bogen en andere vreemde rotsformaties. De belangrijkste zijn: Delicate Arch, Landscape Arch, Double Arch, Double O Arch, Balanced Rock, Windows Section en Devils Garden. De kleinsten hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (Landscape Arch) 100 meter is. In de namiddag ontdekt u de de Island-in-the-Sky Section van Canyonlands NP. Langs de panoramische route zijn er talrijke uitkijkpunten die telkens een ander schitterend vergezicht bieden op de duizelingwekkende canyon. Overnachting in Moab in hotel Holiday Inn Express & Suites***

 Dag 7 Moab - Capitol Reef - Bryce Canyon  Ontbijt
Bezoek aan de unieke rotsformaties van het Goblin Valley State Park. Daarna verder naar het Capitol Reef National Park. De Scenic Drive brengt u langs de indrukwekkende rode kliffen van dit nationale park. We nemen ook de tijd om Fruita te bezoeken. Enkele gerestaureerde gebouwen geven je een goed idee van de geschiedenis van dit pioniersstadje uit 1880. Panoramische rit via de Utah Highway 12 door het Grand Staircase-Escalante National Monument naar Bryce Canyon. Overnachting in hotel Best Western Bryce Canyon Grand Hotel***+.

 Dag 8 Bryce Canyon - Zion   Ontbijt
Vandaag staat Bryce Canyon National Park, een van de mooiste parken van de VS, op het programma. Bryce Canyon heeft de vorm van een hoefijzer en wordt ook wel het Bryce Amphitheatre genoemd. Eeuwenlange erosie heeft de rode zandsteen omgetoverd tot een schouwtoneel waar grillige kliffen en kleurschakeringen de hoofdrol spelen. De rotsen veranderen tussen zonsopgang en zonsondergang constant van kleur. In de namiddag rit naar Zion NP, het oudste park van Utah. Overnachting in hotel Majestic View Lodge*** of SpringHill Suites by Marriott*** (vertrek 05/09).

 Dag 9 Zion - Las Vegas  Ontbijt
Ontwaak in het midden van de indrukwekkende Zion Canyon. De shuttlebussen brengen u tot in het hart van de canyon, met zijn steile rotswanden, klaterende rivieren en hangende tuinen. De ideale plaats voor een deugdoende wandeling. Via St. George, een door mormonen gesticht stadje, gaat het naar Las Vegas, de Entertainment Capital of the World. Las Vegas is een stad die vooral 's avonds leeft. Bijna elk hotel hier is een attractie op zich: aan het Bellagio Hotel kunt u genieten van het schouwspel van de 'dansende' fonteinen en in het Venetian Hotel waant u zich in de gelijknamige Italiaanse stad. Overnachting in het hotel Paris Las Vegas**** met een schitterende ligging op de Strip!

 Dag 10 Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes  Ontbijt
Door de woestijn van Nevada en langs Pahrump gaat het naar Death Valley. Deze vallei is niet alleen de warmste plek van Noord-Amerika, hier bevindt zich ook het laagste punt van de VS (86 m. onder de zeespiegel). Het Death Valley National Park biedt een prachtig desolaat landschap van duinen, rotsformaties, zoutvlakten en canyons. Verder naar Mammoth Lakes waar u verblijft in hotel Sierra Nevada Lodge***.

 Dag 11 Mammoth Lakes - Yosemite  Ontbijt
Vertrek naar het Yosemite National Park via de indrukwekkende Tioga Pass, de hoogste voor auto's toegankelijke bergpas (3.030 m) van Californië. U komt langs meren waarin de omliggende bergen schitterend weerspiegeld worden en ook langs uitgestrekte bergweiden en hoge bergtoppen om zo uiteindelijk in Yosemite Valley aan te komen. Deze vallei heeft een oppervlakte van 18 km2 en is eigenlijk een door een gletsjer uitgeschraapte canyon die omgeven wordt door watervallen, ravijnwanden, enz. Ontdek de Half Dome, de Bridalveil Falls en de Yosemite Falls. Overnachting in hotel Yosemite View Lodge (river view)***.

 Dag 12 Yosemite - San Francisco  Ontbijt
Vertrek naar een van de meest gefotografeerde, gefilmde en gedocumenteerde steden ter wereld: San Francisco. Tijdens een stadsrondrit bezoekt u onder andere: het Civic Center (met de belangrijkste overheidsgebouwen en culturele instellingen), Twin Peaks (uitzichtpunt over de stad), het Golden Gate Park (met 4,10 km2 vol natuur en cultuur) en de Golden Gate Bridge (de bekende roodkleurige hangbrug). Overnachting in Marriott Fisherman's Wharf****.

 Dag 13 San Francisco  Ontbijt
's Morgens neemt u de ferry naar het eiland Alcatraz en bezoekt u de legendarische gevangenis. In de namiddag bent u vrij om deze mooie stad op eigen ritme verder te ontdekken. U kunt kuieren langs de vele winkels nabij Union Square of een clam showder met zuurdesembrood bestellen in Fisherman's Wharf. Ervaar zelf waarom Tony Bennett zijn hart verloor in San Francisco. Overnachting in Marriott Fisherman's Wharf****.

 Alcatraz   
In 1934 werd het oude militaire fort op het eiland Alcatraz in gebruik genomen als staatsgevangenis. Tot 1963 werden in The Rock gevaarlijke criminelen opgesloten. Een van de bekendste gevangenen was ongetwijfeld Al Capone. Ondertussen wordt Alcatraz uitgebaat door de National Park Service. De gerenommeerde audiotoer langs de cellen brengt het verhaal van de gevangenen echt tot leven.

 Dag 14 San Francisco - Monterey - Carmel - Pismo Beach  Ontbijt
Rit naar Monterey, een van de oudste steden van Californië. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Californische geschiedenis als haven en hoofdstad van het 'oude' Californië. Bezoek aan de vissershaven waar altijd een gezellige drukte heerst en aan Cannery Row, de bekendste straat van Monterey waar talloze conservenfabriekjes als paddenstoelen uit de grond zijn gerezen. De plaats van de conservenfabrieken wordt nu ingenomen door restaurants, antiekzaken, e.d. Verder langs de de befaamde 17-Mile Drive en de prachtige kustweg Highway I. Aankomst in Pismo Beach in de late namiddag. Overnachting in hotel Shore Cliff Hotel (Ocean View)***.

 17-Mile Drive en Highway I   
De 17-Mile Drive is een panoramische route langs Pacific Grove en Pebble Beach. Deze met pijnbomen en cipressen afgezoomde kustweg is 27 kilometer lang en werd bekend door de films van Hitchcock. Ten zuiden van Carmel loopt Highway I langs het natuurgebied Big Sur. Door de spectaculaire uitzichten wordt deze weg vaak gebruikt in autoreclames. Het is bovendien de thuishaven van de bruine pelikaan, californische zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen.

 Dag 15 Pismo Beach - Santa Barbara - Los Angeles  Ontbijt
Rit door Santa Barbara. Hier is de sfeer zeker niet typisch Amerikaans, maar eerder Spaans door de lokale Spaanse architectuur met Mexicaanse en Moorse invloeden. De tocht gaat verder langs de kust via Malibu Beach naar Santa Monica bekend om het pretpark op de pier en de vele shoppingmogelijkheden. Via het legendarische Venice Beach gaat het naar Marina Del Rey voor een overnachting in hotel Jamaica Bay Inn****.

 Dag 16 Los Angeles  Ontbijt
Ontdekking van de Stad der Engelen met onder andere het luxueuse Beverly Hills en Rodeo Drive. U maakt een wandeling over de Walk of Fame in Hollywood Boulevard en brengt een bezoek aan het TCL Chinese Theatre, waar u de handafdrukken en handtekeningen van vele beroemdheden zult terugvinden op het voetpad. Daarna verder naar downtown Los Angeles met Olvera Street, het Civic Center en de architecturale Walt Disney Concert Hall. Overnachting in hotel Jamaica Bay Inn****.

 Dag 17 Los Angeles - Brussel  Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 18 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 1
USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 2
USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 3
USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 4
USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 5
USA Hoogtepunten van het Zuidwesten - foto 6
Reserveer USA Hoogtepunten van het Zuidwesten
Deze pagina delen
 
Email