USA New York & Washington


REISDUUR 8 dagen/6 nachten - USAVTNEW
  • Bezoek de steden Washington D.C., Philadelphia en New York
  • Geniet van het uitzicht vanop het One World Observatory in New York
  • Verken het grootste kunstmuseum ter wereld "Metropolitan Museum"
  • Ontdek Mount Vernon, het huis van George Washington
  • Bezoek het Capitool

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - New York   
Vertrek per lijnvlucht vanuit Brussel naar New York. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Millennium Broadway ****. Rest van de dag is vrij.

 Dag 2 New York  Ontbijt
Een 4u durende begeleide stadsrondrit is uw eerste kennismaking met de fascinerende stad New York. U bezoekt Upper Manhattan en Midtown, en passeert onder meer langs Harlem, Central Park, Fifth Avenue en Times Square. Vervolgens mag een bezoek aan het Metropolitan Museum, het grootste en één van de belangrijkste kunstmusea ter wereld, zeker niet ontbreken. Dit museum bezit onder andere een belangrijke collectie Egyptische, Romeinse en Islamitische kunstschatten.
Overnachting in hotel Millennium Broadway ****. Dag 3 New York  Ontbijt
Vandaag zetten we onze tocht doorheen deze metropool verder met het openbaar vervoer. In het bezit van een metrokaart en onder begeleiding van de VTB-reisleider trekt u er dan ook op uit. Vanuit Battery Park neemt u de Ferry naar Ellis Island. Op dit eiland arriveerden zestien miljoen immigranten in de Nieuwe Wereld. U vaart langs Liberty Island met het beroemde Vrijheidsbeeld. Dit monument is een cadeau van de Fransen om de Verenigde Staten met hun onafhankelijkheid te feliciteren. Nadien gaat het naar het One World Trade Center dat met zijn 104 verdiepingen het hoogste gebouw van New York is. Hier begeeft u zich naar de bovenste verdiepingen waar u kan genieten van het spectaculaire uitzicht over New York. U bezoekt eveneens het 9/11 Memorial Monument en het museum waar de bijna drieduizend slachtoffers van de terroristische aanslag op het World Trade Center in 2001 worden herdacht. Overnachting: Millennium Broadway ****.

 Dag 4 New York – Philadelphia – Washington  Ontbijt
Vandaag staat Philadelphia op het programma, ooit de hoofdstad van de Verenigde Staten geweest. U begint met een wandeling in de historische stad met onder andere Independence Square, Liberty Bell, Carpenter's Hall,... U brengt een bezoek aan Independence Hall, een historisch gebouw in de stad waar op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd aangenomen. Nadien maakt u een busrondrit die u onder meer voorbij het Museum of Art en de City Hall brengt. Verder naar Washington. Overnachting: Embassy Row ****.

 Dag 5 Washington D.C.  Ontbijt
Start van de ontdekking van deze prachtige hoofdstad, het centrum van de Amerikaanse politiek en geschiedenis. Met een lokale gids maakt u een stadsrondrit om zo de mooiste en bekendste plekken van Washington D.C. te ontdekken. Het Witte Huis, Lincoln Memorial, het Washington Monument, Vietnam Veterans Memorial en de bekende Mall, één van de meest bezochte plaatsen in deze stad, met zijn wereldbefaamde musea. U brengt ook een bezoek aan het Air & Space museum. Overnachting in hotel Embassy Row ****.

 Dag 6 Washington D.C.  Ontbijt
Bezoek aan het Ford theater waar u de plaats bezoekt waar Lincoln werd vermoord. Daarna bezoekt u het Gadsby's Tavern Museum in Alexandria en Mount Vernon, het huis van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Het huis is opgetrokken in Georgiaanse architectuur. Het huis zelf is hersteld in de originele staat en u kunt er de graftombe van de president bezichtigen. Overnachting in hotel Embassy Row ****. Dag 7 Washington D.C. - Brussel  Ontbijt
In de voormiddag bezoek aan het Capitool. Hier zetelen zowel de Amerikaanse Senaat als het Amerikaanse huis van Afgevaardigden. Bij de bouw lieten de architecten zich inspireren door de Romeinse architectuur. Het meest indrukwekkende is de Rotunda, de enorme koepel met doorsnede van ongeveer 30 meter waarop schilderingen te zien zijn van onder andere Abraham Lincoln en Ulysses Grant. Rond de middag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 8 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

USA New York & Washington - foto 1
USA New York & Washington - foto 2
USA New York & Washington - foto 3
USA New York & Washington - foto 4
USA New York & Washington - foto 5
USA New York & Washington - foto 6
Reserveer USA New York & Washington
Deze pagina delen
 
Email