USA Op het ritme van de muziek doorheen het diepe Zuiden


REISDUUR 14 dagen/12 nachten - 21790
  • uitgebreid bezoek aan Memphis met o.a. een bezoek aan Graceland
  • bezoek aan verschillende plantages, waaronder het prachtige Oak Alley
  • ontdekking van New Orleans, de stad van de jazz

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Atlanta   
Vertrek naar Atlanta. Bij aankomst transfer naar hotel Best Western Plus at the Peachtrees ***+.

 Dag 2 Atlanta – Chattanooga  Ontbijt
In het hart van het diepe Zuiden ligt Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia. Deze moderne stad is zonder twijfel, op economisch gebied, de belangrijkste stad van het Zuiden. Het bezoek begint met een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. En daarna gaat het naar de World of Coca Cola waar we alles te weten komen over de geschiedenis van Coca Cola. Of u nu een liefhebber bent of niet... iedereen kent deze frisdrank. Daarna staat er een bezoek aan het Martin Luther King Center op het programma. U verlaat Atlanta en begeeft zich naar Chattanooga. Overnachting: Chattanooga Choo Choo ***.

 Dag 3 Chattanooga – Nashville  Ontbijt
Over beboste heuvels gaat het naar Nashville. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Lynchburg, de thuishaven van de oudste stokerij van het land... de Jack Daniel’s Distillery. Een bezoek mag uiteraard niet ontbreken! Nashville, ook wel Music City USA is een stad gebouwd op de muziek! Na Los Angeles is het de belangrijkste stad voor de muziekindustrie. Het is vooral de Country muziek die hier overal weerklinkt. Overnachting: Hotel Indigo Nashville ****.

 Dag 4 Nashville   Ontbijt
Een ganse dag worden we ondergedompeld in de country muziek met onder meer een bezoek aan het prachtige Ryman Auditorium, waar vroeger de Grand Ole Opry plaatsvond. Maar ook de Country Music Hall of Fame waar er een indrukwekkende collectie memorabilia terug te vinden is rond Country muziek. Overnachting: Hotel Indigo Nashville ****.

 Dag 5 Nashville - Memphis[T]  Ontbijt
We doorkruisen de staat Tennessee op weg naar de machtige Mississippi rivier. Memphis ligt aan de oever van deze rivier en is over de ganse wereld gekend als het Mekka voor de Elvis fans! Bij aankomst bezoek aan het Lorraine Motel waar Martin Luther King in 1968 werd doodgeschoten. Vandaag is er het National Civil Rights Museum gehuisvest. Daarna volgt een bezoek aan de historische Sun Studio waar Elvis zijn allereerste plaat opnam. Overnachting: Courtyard by Marriott Downtown Memphis ***.

 Dag 6 Memphis  Ontbijt-Avondmaal
De dag begint met een bezoek aan Graceland waar Elvis de laatste jaren van leven woonde... een absolute 'must' bij een bezoek aan Memphis. Maar Memphis is veel meer dan alleen maar de plaats waar Elvis Presley woonde. De ganse stad is doordrongen van de muziek en heeft een rijke geschiedenis op dit gebied. Het schitterende Stax Museum brengt een ode aan al die grote legendes zoals Otis Redding, Jerry Lee Lewis, ... Memphis is tevens de plaats waar de bekende Gibson-gitaar gemaakt wordt. We komen alles te weten over dit proces tijdens een korte verkenning van de fabriek. ’s Avonds trekken we naar Beale Street voor een avondmaal in het wereldberoemde BB King's Blues Club waar we genieten van een lekkere barbecue dinner. Overnachting: Courtyard by Marriott Downtown Memphis ***.

 Dag 7 Memphis – Vicksburg  Ontbijt
We volgen de Mississippi rivier naar Vicksburg, een belangrijke plaats tijdens de burgeroorlog. We bezoeken er het ‘National Military Park' waar in 1863 de slag om Vicksburg plaatsvond’. Overnachting: Cedar Grove ***.


 Dag 8 Vicksburg – Natchez  Ontbijt-Avondmaal
In Natchez worden we volledig ondergedompeld in de sfeer van ‘Gone with the wind’ of ‘North and South’. Het centrum lijkt wel een openluchtmuseum met een grote collectie Antebellum huizen, huizen van voor de burgeroorlog. We bezoeken er onder meer Longwood Plantation, een schitterend plantage huis dat door de burgeroorlog nooit volledig werd afgewerkt en dat dus een mooi zicht geeft van hoe deze huizen werden opgetrokken. Overnachting in de prachtige Dunleith Plantation *** waar we van een overheerlijk avondmaal kunnen genieten in het restaurant van de plantage.

 Dag 9 Natchez – Lafayette  Ontbijt
Van Natchez gaat het naar Lafayette, de thuisbasis van de Cajuns en de Acadiens. Hier wordt er geen Engels meer gesproken, maar wel Frans. Of liever gezegd, een Cajun dialect, het zogenaamde ‘Patois’. De 'swamps' of moerassen van Louisiana zijn alom gekend en Lafayette ligt middenin dit gebied. Tijdens een boottocht verkennen we deze swamps en komen we hopelijk wel een paar van hun gekende inwoners tegen... de alligator! Maar onderweg brengen we eerst nog een bezoek aan de mooie Myrtles Plantation in St. Francisville. Overnachting: Hilton Lafayette ***. Dag 10 Lafayette  Ontbijt
De vroegere naam van Lafayette is Vermillionville. We brengen een bezoek aan het Jean Lafitte Acadian Cultural Center, waar mooie films getoond worden over de geschiedenis van de eerste Acadiërs. Onze ontdekkingstocht gaat verder in Vermillionville, een prachtig domein waar replica's maar ook een paar originele gebouwen de Acadische en Cajun cultuur illustreren. Daarna verkennen we de omgeving van Lafayette met onder meer een bezoek aan de Tabasco fabriek op Avery Island. Overnachting: Hilton Lafayette ***.

 Dag 11 Lafayette – New Orleans   Ontbijt
Onderweg naar New Orleans brengen we een bezoek aan de prachtige Oak Alley Plantation. De 28 eiken die langs de laan die naar het plantagehuis leidt staan maken dat hier een sprookjesachtige sfeer heerst. Het huis zelf is versierd met (eveneens) 28 classicistische zuilen. Ook de tuin rond het huis is goed onderhouden en nodigt uit tot een aangename wandeling. Laura Plantation is een Creoolse plantage en is compleet anders dan de Amerikaanse plantages! Daarna verder naar New Orleans. Overnachting in het French Quarter Disctrict in hotel Astor Crowne Plaza ***+.


 Dag 12 New Orleans  Ontbijt-Avondmaal
Uiteraard beginnen we de dag met een wandeling door het historische French Quarter District met zijn prachtige huizen. We komen ondermeer voorbij Bourbon Street, Canal Street, Royal Street en brengen een bezoek aan het kerkhof St Louis #1 waar Voodoo queen Marie Laveau begraven ligt. Vrije namiddag. Deze prachtige reis wordt afgesloten met een Jazz avondmaal op de Natchez Steamboat! Overnachting: hotel Astor Crowne Plaza ***+.


 Dag 13 New Orleans - Brussel  Ontbijt
Transfert naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 14 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer USA Op het ritme van de muziek doorheen het diepe Zuiden
Deze pagina delen
 
Email