Vietnam Kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019)


REISDUUR 16 dagen/13 nachten - VNMVTKBL
  • ontbijtcruise op de Mekongrivier
  • tweedaagse onvergetelijke kennismaking met de kleurrijke etnische minderheden in Sapa en omgeving
  • cruise met overnachting in de Baai van Halong aan boord van een prachtige Vietnamese jonk

PROGRAMMA
 Dag 1 Parijs - Ho Chi Minhstad   
Vertrek naar Ho Chi Minhstad.

 Dag 2 Ho Chi Minhstad  Middagmaal-Avondmaal
Onze enthousiaste lokale gids verwelkomt u op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, de grootste stad en het economische centrum van Vietnam. Naast gigantische wolkenkrabbers heeft de stad ook een rijk aanbod aan trekpleisters. In het koloniale centrum met zijn onmiskenbaar Frans karakter zijn het oude stadhuis, het Reünificatiepaleis en het oude postkantoor een bezoek waard. Overnachting in Ho Chi Minhstad in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 3 Ho Chi Minhstad - Tay Ninh - Cu Chi - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Dicht bij de grens met Cambodja ligt de provincie Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie. In de bontgekleurde Cao Dai-kathedraal woont u vanop het balkon een typische gebedsceremonie bij. In de namiddag duikt u in de geschiedenis van de Vietnamoorlog met een bezoek aan het bekende ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Als afsluiter geniet u ’s avonds van een dinercruise opgeluisterd met livemuziek. Overnachting in Ho Chi Minhstad in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 4 Ho Chi Minhstad - Can Tho - Mang Thit  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrek naar Can Tho, gelegen in het hart van de Mekongdelta. Bij aankomst inscheping aan boord van de boot Bassac waar u kennis maakt met de crew en u een heerlijke lunch voorgeschoteld krijgt. Per kleine boot doorheen dit zeer vruchtbare gebied maakt u kennis met het dagelijkse leven op het platteland, waar meteen duidelijk wordt waarom deze delta de 'rijstschuur van Vietnam' wordt genoemd. Overnachting aan boord van de boot Bassac.


 Dag 5 Mang Thit - Cai Be - Tra On  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, zet je koers naar Cai Be. Je vaart door het Co Chien kanaal waar je kan genieten van traditionele taferelen uit het dagelijks leven langs de Mekong. Per sampan ontdek je de typische ambachten van Cai Be. Namiddag maak je kennis met de lokale bevolking van Mang Thit en wandel je langs de prachtige orchidee- en rijstvelden. Aan boord van de Bassac Cruise kan je de zon langzaam zien verdwijnen aan de horizon van de Mekong. Overnachting aan boord van de boot Bassac.


.

 Dag 6 Tra On - Can Tho - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg in de ochtend genieten we van het ontbijt aan boord van de boot Bassac. Per sampan breng je een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang en een noodle fabriek. Nadien transfer per autocar naar Ho Chi Minhstad. Namiddag vrij ter ontspanning.
Overnachting in Ho Chi Minh in hotel Softel Plaza Saigon*****.

 Dag 7 Ho Chi Minhstad - Danang - Hoi An  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag vlucht naar Danang. Bezoek aan het Cham-museum met de grootste collectie Cham-beelden ter wereld. Vervolg van de rit naar het schilderachtige havenstadje van Hoi An. Door zijn beschermde status als werelderfgoed beschikt de oude binnenstad over uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen met een uitgesproken Chinees karakter. Slenter zeker eens langs de kleine lantaarnateliers, de overdekte Japanse brug en de Chinese tempel. Daarbuiten zijn ook de Japanse brug en de Phuc Kienpagode de moeite waard. Overnachting in Hoi An in hotel Royal Hoi An Resort****.

 Dag 8 Hoi An - My Son - Danang - Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
My Son is de voormalige hoofdstad van de eens zo machtige Cham beschaving en u vindt er vandaag nog een twintigtal mooie ruïnes. U steekt de vroegere grens tussen Noord en Zuid-Vietnam over en rijdt via de Wolkenpas naar Hué. De rit ligt bezaaid met spectaculaire vergezichten, glooiende heuvels en groene valleien. Overnachting in hotel The Pilgrimage Village****.

 Dag 9 Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt ontdekking van de oude stad met een bezoek aan o.a. Imperial Citadel en het Tu Duc's mausoleum. In de namiddag genieten we van een aangenaam boottochtje op de kalme Parfumrivier en bezoeken we de Thien Mupagode die vooral bekend is om het beeld van de monnik die zichzelf in brand stak in 1963 als protest tegen het politieke regime. Vervolgens bezoek aan de graftombe van de keizer Minh Mang en daarna kuieren we over de lokale markt Dong Ba. Overnachting in Hué in hotel Pilgrimage Village****.


 Dag 10 Hué - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
En korte vlucht brengt u van Hué naar Hanoi waarna u kennismaakt met deze gezellige hoofdstad. Na een bezoek aan de tempel van de literatuur rijdt een riksja u door de oude stadswijk. Neem hier zeker de tijd om even langs de heerlijke winkeltjes met curiosa te slenteren. Overnachting in Hanoi in hotel Nikko*****.


 Dag 11 Hanoi - Hoa Lu - Hanoi - Lao Cai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een relaxte fietstocht ontdekt u Hoa Lu, dat gekend staat als één van de mooiste streken van Vietnam. Een typische tocht per sampan mag hier dan ook niet ontbreken. Omhoog rijzende karststeenformaties, rijstvelden en prachtige grotten vormen het decor van een heerlijk boottochtje. In de namiddag bezoek aan de Dinhtempel en de Letempel. Daarna terug naar Hanoi voor het avondmaal. Na de maaltijd, vertrek naar Lao Cai per nachttrein (superieure klasse, 4 personen per couchette). Overnachting op de Victoria nachttrein.


 Victoria nachttrein   
Met de Victoria nachttrein rij je in stijl naar de noordelijke berggebieden. De kleine maar gezellige coupées zijn ingericht in koloniale stijl en bieden plaats voor 4 personen. Achteraan de wagon bevinden zich gemeenschappelijke toiletten. Op deze historische trein wordt enkel handbagage toegelaten. De grote koffers blijven in bewaring in het Nikko hotel in Hanoi.

 Dag 12 Lao Cai - Sapa  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in Lao Cai en verder naar Sapa. Vandaag verkennen we de bergstreek rond Sapa die kleurrijke volkeren herbergt. Tijdens een wandeling doorheen de typische dorpjes van de Hmong en de Zay maken we kennis met het dagelijkse leven van deze authentieke en zeer gastvrije bergstammen. In de namiddag volgt nog een adembenemende busrit naar de Traurionpas met onderweg een stop aan de Thac watervallen. Overnachting in Sapa in Hotel Victoria****.

 Dag 13 Sapa - Lao Cai - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een heerlijk ontbijt geeft u voldoende energie om een wandeling te maken door de eindeloze rijstvelden. U wandelt langs traditionele dorpjes waar u het dagelijkse leven van de authentieke bergstammen van dichtbij ervaart. U rijdt daarna verder naar Lao Cai waar u een korte wandeling zult maken door de rijstvelden van Vietnam. De wandeling eindigt aan het bamboo bos van Giang Ta Chai. Na de lunch in een lokaal restaurant in Lao Cai zet u de reis verder per autocar naar Hanoi. Overnachting in Hanoi in Hotel Nikko****


 Dag 14 Hanoi - Baai van Halong  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt maakt u zich klaar om een memorabele cruise te maken in de baai van Halong. De rit van Hanoi naar Halong brengt u door het platteland van Vietnam waar de rijstvelden vaak tot aan de horizon reiken. In Halong gaat u aan boord van een traditionele jonk die u meevoert langs de meest sprookjesachtige landschappen. Uit het water rijzen grillige, hoge kalksteenrotsen omhoog die begroeid zijn met lage struiken. De baai telt duizenden eilandjes waarvan de meeste onbewoond zijn. Overnachting in de Baai van Halong aan boord van de Paradise Junk*****. Paradise jonk   
Aan boord van dit prachtig nagebouwd Vietnamese koopvaardijschip met karakteristieke zeilen vaar je langs de kalkstenen rotsen van de baai van Halong. Deze traditionele houten jonks bieden de nodige comfort en het personeel aan boord zorgt voor een uitstekende service.
In de kajuiten op de jonk is de ruimte beperkt. Daarom is het aan te raden om een degelijke handbagage te voorzien. Uw bagage blijft op de bus in de haven van Halong.

 Dag 15 Baai van Halong - Hanoi - Parijs  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vergeet bij het ontwaken zeker niet om eens uit het raam van uw kajuit te kijken want een spectaculaire zonsopgang verschijnt tussen de kalksteenrotsen. De ontdekkingstocht van de magische Baai van Halong gaat verder en de jonk glijdt langs wondermooie landschappen. U keert terug naar Hanoi waar u in de vooravond kan genieten van een heerlijk diner, waarna u terugkeert naar de luchthaven voor uw retourvlucht naar Brussel.

 Dag 16 Parijs - Brussel   
Aankomst in Parijs.

Delen
  Print

Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 1
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 2
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 3
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 4
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 5
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019) - foto 6
Reserveer Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en Bergen (afreis 06/04/2019)
Deze pagina delen
 
Email