Vietnam Kleurrijke bevolking in het land van water en bergen


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - VNMVTKBW-W
  • ontdekking van de legendarische Mekongdelta
  • onvergetelijke kennismaking met de kleurrijke etnische minderheden in Sapa
  • adembenemende cruise in de Baai van Halong aan boord van een prachtige Vietnamese jonk

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Parijs - Ho Chi Minhstad   
Vertrek naar Ho Chi Minhstad.

 Dag 2 Ho Chi Minhstad  Middagmaal-Avondmaal
Onze enthousiaste lokale gids verwelkomt u op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, de grootste stad en het economische centrum van Vietnam. Naast gigantische wolkenkrabbers heeft de stad ook een rijk aanbod aan trekpleisters. In het koloniale centrum met zijn onmiskenbaar Frans karakter zijn het oude stadhuis, het Reünificatiepaleis en het oude postkantoor een bezoek waard. Als afsluiter geniet u ’s avonds van een dinercruise opgeluisterd met livemuziek. Overnachting in Ho Chi Minhstad in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 3 Ho Chi Minhstad - Tay Ninh - Cu Chi - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Dicht bij de grens met Cambodja ligt de provincie Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie. In de bontgekleurde Cao Dai-kathedraal woont u vanop het balkon een typische gebedsceremonie bij. In de namiddag duikt u in de geschiedenis van de Vietnamoorlog met een bezoek aan het bekende ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Overnachting in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 4 Ho Chi Minhstad - My Tho - Vinh Long  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De komende 2 dagen ontdekt u de legendarische Mekongdelta aan boord van de stijlvolle boot L’Amant. Met een kleinere boot vaart u eerst doorheen dit vruchtbare gebied richting An Binh Island waar een gezellige fietstocht u doet kennismaken met het dagelijkse leven op het platteland. Overnachting aan boord van de boot L'Amant.

 Dag 5 Vinh Long - Sa Dec - Cai Be  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vaart u naar Sa Dec, een authentieke stad waar de Franse schrijfster Marguerite Duras haar kindertijd heeft beleefd. De stad heeft ook één van de meest levendige markten van Vietnam waar u kunt zien hoe de lokale bevolking hun producten aan de man brengen. Per sampan geniet u van het leven naast en op de Mekongdelta. Terug aan boord leert de chef u met lokale ingrediënten en specialiteiten een heerlijke Vietnamese maaltijd te bereiden. Overnachting aan boord van de boot L'Amant.

 Dag 6 Cai Be - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bij het ochtendgloren gaat u aan boord van een sampan naar de levendige drijvende markt van Cai Be waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Nadien rijdt u terug naar Ho Chi Minhstad waar u de rest van de namiddag vrij heeft om de stad op eigen houtje verder te ontdekken. Overnachting in hotel Sofitel Plaza Saigon*****..

 Dag 7 Ho Chi Minhstad - Danang - Hoi An  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag neemt u een binnenlandse vlucht naar Danang waar een nieuwe lokale gids staat te popelen om u Centraal-Vietnam te leren kennen. Onderweg naar Hoi An leert u meer over de Cham dynastie tijdens een rondleiding in het Chammuseum. Hoi An is met zijn goed bewaarde handelshuizen en zijn pittoreske haven een streling voor het oog. Slenter zeker eens langs de kleine lantaarnateliers, de overdekte Japanse brug en de Chinese tempel. Overnachting in Hoi An in het hotel Anantara Hoi An****.

 Dag 8 Hoi An - My Son - Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
My Son is de voormalige hoofdstad van de eens zo machtige Cham beschaving en u vindt er vandaag nog een twintigtal mooie ruïnes. U steekt de vroegere grens tussen Noord en Zuid-Vietnam over en rijdt via de Wolkenpas naar Hué. De rit ligt bezaaid met spectaculaire vergezichten, glooiende heuvels en groene valleien. Overnachting in hotel The Pilgrimage****.

 Dag 9 Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
De oude citadel van Hué, een elegant complex vol paleizen, tempels en vestigingsmuren werd geïnspireerd op de Verboden Stad in Peking. In de omgeving rondom de stad liggen liefst 7 graftombes van de keizers van de Nguyen-dynastie. Het mausoleum van Tu Duc is de fraaiste en imposantste van de 7 en er hangt een mystieke sfeer rond de site. Overnachting in Hué in hotel Pilgrimage****.

 Dag 10 Hué - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
En korte vlucht brengt u van Hué naar Hanoi waarna u kennismaakt met deze gezellige hoofdstad. Na een bezoek aan de tempel van de literatuur rijdt een riksja u door de oude stadswijk. Neem hier zeker de tijd om even langs de heerlijke winkeltjes met curiosa te slenteren. Overnachting in Hanoi in hotel Nikko*****.

 Dag 11 Hanoi - Hoa Lu - Hanoi - Lao Cai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een relaxte fietstocht ontdekt u Hoa Lu, dat gekend staat als één van de mooiste streken van Vietnam. Een typische tocht per sampan mag hier dan ook niet ontbreken. Omhoog rijzende karststeenformaties, rijstvelden en prachtige grotten vormen het decor van een heerlijk boottochtje. Onderweg terug naar Hanoi stopt u bij de tempels van de Dinhdynastie.
’s Avonds brengt men u naar het station voor het vertrek met de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting op de Victoria nachttrein.


 Victoria nachttrein   
Met de Victoria nachttrein rijdt u in stijl naar de noordelijke berggebieden. De kleine maar gezellige coupés zijn ingericht in koloniale stijl en bieden plaats aan 4 personen. Achteraan de wagon bevinden zich gemeenschappelijke toiletten. Op deze historische trein wordt enkel handbagage toegelaten. De grote koffers blijven in bewaring in het Nikko hotel in Hanoi.

 Dag 12 Lao Cai - Sapa  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de vroege ochtend komt de trein aan in het noorden van Vietnam. U brengt er een bezoek aan één van de kleurrijke lokale markten waar de bergvolkeren hun producten aan de man brengen. In de namiddag volgt nog een adembenemende busrit naar de Traurionpas met onderweg een stop aan de Thac Tien watervallen. Overnachting in Sapa in hotel Victoria****.

 Dag 13 Sapa - Lao Cai - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een heerlijk ontbijt geeft u voldoende energie om een wandeling te maken door de eindeloze rijstvelden. U wandelt langs traditionele dorpjes waar u het dagelijkse leven van de authentieke bergstammen van dichtbij ervaart. U rijdt daarna verder naar Lao Cai waar u een korte wandeling zult maken door de rijstvelden van Vietnam. De wandeling eindigt aan het bamboo bos van Giang Ta Chai. Na de lunch in een lokaal restaurant in Lao Cai zet u de reis verder per autocar naar Hanoi.
Overnachting in Hanoi in Hotel Nikko****.

 Dag 14 Hanoi - Baai van Halong  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een deugddoende nachtrust komt u aan in Hanoi. De rit van Hanoi naar Halong brengt u door het platteland van Vietnam waar de rijstvelden vaak tot aan de horizon reiken. In Halong gaat u aan boord van een traditionele jonk die u meevoert langs de meest sprookjesachtige landschappen. Uit het water rijzen grillige, hoge kalksteenrotsen omhoog die begroeid zijn met lage struiken. De baai telt duizenden eilandjes waarvan de meeste onbewoond zijn. Overnachting in de Baai van Halong aan boord van de Paradise Junk*****.

 Paradise jonk   
Aan boord van dit prachtig nagebouwd Vietnamese koopvaardijschip met karakteristieke zeilen vaart u langs de kalkstenen rotsen van de Baai van Halong. Deze traditionele houten jonks bieden het nodige comfort en het personeel aan boord zorgt voor een uitstekende service.
In de kajuiten op de jonk is de ruimte beperkt. Daarom is het aan te raden om een degelijke handbagage te voorzien. Uw bagage blijft op de bus in de haven van Halong.


 Dag 15 Baai van Halong - Hanoi   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vergeet bij het ontwaken zeker niet om eens uit het raam van uw kajuit te kijken want een spectaculaire zonsopgang verschijnt tussen de kalksteenrotsen. De ontdekkingstocht van de magische Baai van Halong gaat verder en de jonk glijdt langs wondermooie landschappen. U keert terug naar Hanoi waar u in de vooravond kan genieten van een voorstelling van het waterpoppentheater. Overnachting in hotel Nikko *****.

 Dag 16 Hanoi - Parijs  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt maakt u kennis met enkele van de highlights van deze prachtige stad. Zo mag een bezoek aan het etnologische museum en het indrukwekkende mausoleum van Ho Chi Minh niet ontbreken op het programma. Zoals u merkt: Hanoi heeft heel wat te bieden! In de namiddag kan u van de vrije tijd eventueel gebruik maken om nog de laatste souvenirs voor het thuisfront te kopen. Na een heerlijk avondmaal is de tijd aangebroken om naar de luchthaven te vertrekken voor de terugvlucht.

 Dag 17 Parijs - Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 1
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 2
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 3
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 4
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 5
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 6
Reserveer Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen
Deze pagina delen
 
Email