Vietnam Kleurrijke bevolking in het land van water en bergen


REISDUUR 17 dagen/14 nachten - VNMVTKBW
  • ontdekking van de legendarische Mekongdelta
  • onvergetelijke kennismaking met de kleurrijke etnische minderheden in Sapa
  • adembenemende cruise in de Baai van Halong aan boord van een prachtige Vietnamese jonk

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Ho Chi Minhstad   
Vertrek naar Ho Chi Minhstad.

 Dag 2 Ho Chi Minhstad  Middagmaal-Avondmaal
Onze enthousiaste lokale gids verwelkomt u op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, de grootste stad en het economische centrum van Vietnam. Naast gigantische wolkenkrabbers heeft de stad ook een rijk aanbod aan historische trekpleisters. In het koloniale centrum met zijn onmiskenbaar Frans karakter zijn het oude stadhuis, het Reünificatiepaleis en het oude postkantoor een bezoek waard. Overnachting in Ho Chi Minhstad in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 3 Ho Chi Minhstad - Tay Ninh - Cu Chi - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Dicht bij de grens met Cambodja ligt de provincie Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie. In de bontgekleurde Cao Daikathedraal woont u vanop het balkon een typische gebedsceremonie bij. In de namiddag duikt u in de geschiedenis van de Vietnamoorlog met een bezoek aan het bekende ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Als afsluiter geniet u ’s avonds van een dinercruise opgeluisterd met livemuziek. Overnachting in hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 4 Ho Chi Minhstad - Can Tho  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt vertrekt u in de richting van de Mekongdelta. In Cai Be gaat u aan boord van een sampan een cruise maken op deze uitgestrekte delta. Na een kort bezoek aan Vinh Long en een middagmaal met lokale specialiteiten reist u verder naar Can Tho, het hart van de delta. Overnachting in het Victoria Can Tho Hotel*****.

 Dag 5 Can Tho - Cai Rang - Mang Thit   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een vroeg ontbijt maakt u tijdens een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang vanop de eerste rij kennis met het echte plattelandsleven in de Mekongdelta. Na de middag gaat u aan boord van de Bassac waar u kennis maakt met de crew en u een heerlijke lunch voorgeschoteld krijgt. Tijdens deze tocht wordt er halt gehouden om op de oevers van de rivier te genieten van enkele heerlijke stukjes vers fruit. Nadien kan u aan boord van de Bassac cruise de zon langzaam zien verdwijnen aan de horizon. Overnachting aan boord van de boot Bassac.

 Dag 6 Tra On - Cai Be - Ho Chi Minhstad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg in de ochtend geniet u van het ontbijt aan boord van de boot.
Een sampan brengt u nadien naar Cai Be waar een bezoek aan de indrukwekkende Cao Dai tempel op het programma staat. Nadien keert u per autocar terug naar Ho Chi Minhstad. In de namiddag beschikt u over vrije tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. Overnachting in het hotel Sofitel Plaza Saigon*****.

 Dag 7 Ho Chi Minhstad - Danang - Hoi An  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag vlucht naar Danang. Bezoek aan het Cham-museum met de grootste collectie Cham-beelden ter wereld. Vervolg van de rit naar het schilderachtige havenstadje van Hoi An. Door zijn beschermde status als werelderfgoed beschikt de oude binnenstad over uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen met een uitgesproken Chinees karakter. Slenter zeker eens langs de kleine lantaarnateliers, de overdekte Japanse brug en de Chinese tempel. Daarbuiten is ook de Phuc Kienpagode de moeite waard. Overnachting in Hoi An in het Royal Hoi An Resort****.

 Dag 8 Hoi An - My Son - Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
My Son is de voormalige hoofdstad van de eens zo machtige Cham beschaving en u vindt er vandaag nog een twintigtal mooie ruïnes. U steekt de vroegere grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam over en rijdt via de Wolkenpas naar Hué. Tijdens de rit geniet u van spectaculaire vergezichten, glooiende heuvels en groene valleien. Overnachting in hotel The Pilgrimage Village****.

 Dag 9 Hué  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt ontdekking van de oude stad met een bezoek aan o.a. Imperial Citadel en het Tu Duc's mausoleum. In de namiddag genieten we van een aangenaam boottochtje op de kalme Parfumrivier en bezoeken we de Thien Mupagode. Die is vooral bekend om het beeld van de monnik die zichzelf in brand stak in 1963 als protest tegen het politieke regime. Vervolgens bezoek aan de graftombe van de keizer Tu Duc en daarna kuieren we nog over de lokale markt. Overnachting in Hué in hotel The Pilgrimage Village****.

 Dag 10 Hué - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een korte vlucht brengt u van Hué naar Hanoi waarna u kennismaakt met deze gezellige hoofdstad. Na een bezoek aan de tempel van de literatuur rijdt een riksja u door de oude stadswijk. Neem hier zeker de tijd om even langs de heerlijke winkeltjes met curiosa te slenteren. Overnachting in Hanoi in hotel Nikko*****.

 Dag 11 Hanoi - Hoa Lu - Hanoi - Lao Cai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Tijdens een relaxte fietstocht ontdekt u Hoa Lu, dat gekend staat als één van de mooiste streken van Vietnam. Een typische tocht per sampan mag hier dan ook niet ontbreken. Omhoog rijzende karststeenformaties, rijstvelden en prachtige grotten vormen het decor van een heerlijk boottochtje. In de namiddag bezoek aan de Dinhtempel en de Letempel. Daarna terug naar Hanoi voor het avondmaal. Na de maaltijd, vertrek naar Lao Cai per nachttrein (superieure klasse, 4 personen per couchette). Overnachting op de Victoria nachttrein.


 Victoria nachttrein   
Met de Victoria nachttrein rijdt u in stijl naar de noordelijke berggebieden. De kleine maar gezellige coupés zijn ingericht in koloniale stijl en bieden plaats aan 4 personen. Achteraan de wagon bevinden zich gemeenschappelijke toiletten. Op deze historische trein wordt enkel handbagage toegelaten. De grote koffers blijven in bewaring in het Nikko hotel in Hanoi.

 Dag 12 Lao Cai - Sapa  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Aankomst in Lao Cai en verder naar Sapa. Vandaag verkennen we de bergstreek rond Sapa met zijn kleurrijke bergvolkeren. Tijdens een wandeling doorheen de typische dorpjes van de Hmong en de Zay maakt u kennis met het dagelijkse leven van deze authentieke en zeer gastvrije bergstammen. In de namiddag volgt nog een adembenemende busrit naar de Tram Tonpas met onderweg een stop aan de Thac watervallen. Overnachting in Sapa in Hotel Victoria****.

 Dag 13 Sapa - Lao Cai - Hanoi  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Een heerlijk ontbijt geeft u voldoende energie om een wandeling te maken door de eindeloze rijstvelden. U wandelt langs traditionele dorpjes waar u het dagelijkse leven van de authentieke bergstammen van dichtbij ervaart. U rijdt daarna verder naar Lao Cai waar u een korte wandeling zult maken door de rijstvelden van Vietnam. De wandeling eindigt aan het bamboebos van Giang Ta Chai. Na de lunch in een lokaal restaurant in Lao Cai zet u de reis verder per autocar naar Hanoi. Overnachting in Hanoi in Hotel Nikko****.

 Dag 14 Hanoi - Baai van Halong  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt zet u de reis verder naar Halong Bay. De rit van Hanoi naar Halong brengt u door het platteland van Vietnam waar de rijstvelden vaak tot aan de horizon reiken. In Halong gaat u aan boord van een traditionele jonk die u meevoert langs de meest sprookjesachtige landschappen. Uit het water rijzen grillige, hoge kalksteenrotsen omhoog die begroeid zijn met lage struiken. De baai telt duizenden eilandjes waarvan de meeste onbewoond zijn. Overnachting in de Baai van Halong aan boord van de Paradise Junk*****.

 Paradise jonk   
Aan boord van dit prachtig nagebouwd Vietnamese koopvaardijschip met karakteristieke zeilen vaart u langs de kalkstenen rotsen van de Baai van Halong. Deze traditionele houten jonks bieden het nodige comfort en het personeel aan boord zorgt voor een uitstekende service.
In de kajuiten op de jonk is de ruimte beperkt. Daarom is het aan te raden om een degelijke handbagage te voorzien. Uw bagage blijft op de bus in de haven van Halong.


 Dag 15 Baai van Halong - Hanoi   Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vergeet bij het ontwaken zeker niet om eens uit het raam van uw kajuit te kijken want een spectaculaire zonsopgang verschijnt tussen de kalksteenrotsen. De ontdekkingstocht van de magische Baai van Halong gaat verder en de jonk glijdt langs wondermooie landschappen. U keert terug naar Hanoi waar u in de vooravond kan genieten van een voorstelling van het waterpoppentheater. Overnachting in hotel Nikko *****.

 Dag 16 Hanoi - Parijs  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt maakt u kennis met enkele van de highlights van deze prachtige stad. Zo mag een bezoek aan het etnologische museum en het indrukwekkende mausoleum van Ho Chi Minh niet ontbreken op het programma. Zoals u merkt: Hanoi heeft heel wat te bieden! In de namiddag kan u van de vrije tijd eventueel gebruik maken om nog de laatste souvenirs voor het thuisfront te kopen. Na een heerlijk avondmaal is de tijd aangebroken om naar de luchthaven te vertrekken voor de terugvlucht.

 Dag 17 Parijs - Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 1
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 2
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 3
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 4
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 5
Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen - foto 6
Reserveer Vietnam kleurrijke bevolking in het land van water en bergen
Deze pagina delen
 
Email