West-Canada Natuurpracht in West-Canada!


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - CANVTKWC
  • niet te missen rondreis voor iedere natuurliefhebber
  • uitgebreide kennismaking met Vancouver
  • prachtige autoweg over de Icefields Parkway

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Vancouver   
Na een transatlantische vlucht komt u 's avonds aan in Vancouver, de grootste stad van West-Canada, gelegen in de provincie British Columbia. U verblijft in het Sutton Place Hotel***** voor de komende 2 nachten.

 Dag 2 Vancouver  Ontbijt
Samen met een enthousiaste gids verkent u Vancouver. English Bay, de bruisende markt op Granville Island, het levendige Chinatown en de winkelstraat, Robson Street hebben na deze rondleiding geen geheimen meer. Vancouver is een zeer veelzijdige stad, Stanley Park is de groene long van de stad en biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. De vele totempalen brengen je helemaal in de Canadese sfeer. In de attractie "Fly Over Canada" droom je al even weg naar de prachtige landschappen die je de komende 10 dagen zal doorkruisen.

 Dag 3 Vancouver - Vernon  Ontbijt
Vanuit Vancouver rijdt u naar de vruchtbare Okanagan Valley. Warme zomers en milde winters lenen zich uitstekend voor het produceren van allerlei fruit. U bezoekt een boomgaard en er wordt geproefd van een uitstekende Canadese wijn. Overnachting in Prestige Hotel Vernon***.

 Dag 4 Vernon - Banff  Ontbijt
De glooiende landschappen maken vandaag snel plaats voor het hooggebergte. De besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains torenen hoog boven Mount Revelstoke National Park uit. Via de Rogers Pass en Glacier National Park rijdt u naar Yoho National Park waar het smaragdgroene Emerald Lake glinstert in de zon. Vlakbij ligt Natural Bridge waar de kolkende rivier een weg heeft gezocht doorheen de rotsmassa. Yoho is misschien minder bekend, en minder bezocht dan grote broers Banff en Jasper National Park, het is ruig en ongerept en daarom zeker even spectaculair. Overnachting in Inns of Banff*** (vertrek juni) of Banff Rocky Mountain Resort*** (vertrek augustus).

 Dag 5 Banff   Ontbijt
Vanuit Banff maakt u een daguitstap in de omgeving. Op de oevers van Lake Minnewanka worden regelmatig hertachtigen of andere wilde dieren gespot. De uitzichtspunten aan Tunnel Mountain, the Hoodoos en Bow Falls vormen de ideale fotostop. Een wandeling door de smalle Johnston Canyon mag zeker niet ontbreken. De namiddag brengt u door in het gezellige centrum van Banff. Facultatief kunt u met de gondel naar Sulphur Mountain. Overnachting in Inns of Banff*** (vertrek juni) of Banff Rocky Mountain Resort*** (vertrek augustus).

 Dag 6 Banff - Jasper  Ontbijt
De panoramische Icefields Parkway baant zich een kronkelende weg tussen de majestueuze Rockies. Deze route wordt bejubeld als één van 's werelds mooiste autoroutes. In Lake Louise bezoekt u het gelijknamige meer, misschien wel het meest gefotografeerde van heel Canada. Piep eens binnen in het nabijgelegen Fairmont Chateau Lake Louise en snuif de unieke sfeer van dit hotel op. Onderweg naar Jasper stopt u aan Peyto Lake, Athabasca Glacier en Athabasca Falls. Overnachting in Marmot Lodge*** in Jasper.

 Dag 7 Jasper  Ontbijt
Volledige dag om het Jasper National Park te ontdekken. De vredige meren, rivieren en zachtglooiende weilanden staan in schril contrast met de scherpe bergtoppen en gletsjers. 's Ochtends maakt u een boottocht op het mooie Maligne Lake. Tijdens een wandeling op Spirit Island vertelt uw gids over de geologie en natuur. U heeft de namiddag vrij om een wandeling te maken langs een van de bewegwijzerde paden of een rit te maken met de Jasper Tramway, een kabellift die naar de top van Whistler Mountain gaat (niet inbegrepen). Overnachting in Marmot Lodge*** in Jasper.

 Dag 8 Jasper - Sun Peaks  Ontbijt
U verlaat de provincie Alberta en reist letterlijk een uur terug in de tijd. Net over de grens met British Columbia maakt u een stop aan Mount Robson (3.954 m.), de hoogste top van de Rockies. U rijdt verder naar het Wells Gray Provincial Park. De belangrijkste aantrekkingskracht van dit natuurpark zijn de bulderende watervallen. Helmcken Falls is de hoogste, hier dondert het water maar liefst 141 m. de diepte in. Wees alert, beren zijn hier talrijk aanwezig. Anderhalf uur hiervandaan ligt het gezellige skidorp Sun Peaks. U overnacht in Hotel Coast Sundance Lodge***.

 Dag 9 Sun Peaks - Whistler  Ontbijt - Middagmaal
In de voetsporen van de goudzoekers rijdt u van Sun Peaks naar Lillooet. Hier bezoekt u een historische ranch waar u tijdens een smakende barbecuelunch de sfeer van het verleden proeft. Via een mooie bergpas en het Duffey Lake rijdt u naar Whistler. Hier vindt u een gezellig centrum met een uitgebreid aanbod aan bars en restaurants voor een avondje uit. Overnachting in Coast Blackcomb Suites*** in Whistler.

 Dag 10 Whistler  Ontbijt
Whistler is het buitensport paradijs van Amerika. U heeft de hele dag de tijd om het resort verder te ontdekken. De natuur leent zich uitstekend voor een gezonde bergwandeling. Avontuurlijker kan natuurlijk ook, mountainbikers van alle niveaus kunnen zich hier volledig uitleven. Ook vanavond overnacht u in Coast Blackcomb Suites*** in Whistler.

 Dag 11 Whistler - Parksville  Ontbijt
Via de panoramische Sea to Sky Highway daalt u terug af naar zeeniveau. De zichten op de Howe Fjord zijn prachtig. In Horseshoe Bay gaat u aan boord van de ferry naar Vancouver Island. Aangekomen op het eiland bezoekt u de eeuwenoude, reuzachtige bomen van Cathedra Grove. Overnachting in Tigh-Na-Mara Seaside Spa Resort**** in Parksville.

 Dag 12 Parksville - Campbell River - Parksville  Ontbijt
Een bezoek aan Vancouver Island is niet compleet zonder een walvisexcursie. Langs de oostkust van het eiland rijdt u naar Campbell River. U gaat aan boord voor een vier uur durende walvisexcursie, op zoek naar orka's, bultrugwalvissen en vele andere zeezoogdieren. Nadien keert u terug naar het Tigh-Na-Mara Seaside Spa Resort**** voor de overnachting.

 Dag 13 Parksville - Victoria  Ontbijt
Op weg naar Victoria wordt er even halt gehouden in Chemainus. Muurschilderingen vertellen hier de geschiedenis van het dorp. Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia. De stad straalt een zeer Britse sfeer uit. U tourleader neemt u mee op verkenning door de stad. Overnachting in Comfort Inn & Suites*** in Victoria.

 Dag 14 Victoria - Tsawwassen (Vancouver)  Ontbijt
Vooraleer u terug de overtocht maakt naar het vaste land bezoekt u Butchart Gardens. Deze tuinen staan wereldwijd bekend om hun schoonheid en het is er heerlijk toeven op eender welk tijdstip van het jaar. Nadien gaat u aan boord van de ferry naar Tsawwassen. Vanop het buitendek geniet u van de prachtige landschappen die langzaamaan voorbij schuiven. Overnachting in Coast Hotel*** in Tsawwassen.

 Dag 15 Vancouver - Brussel  Ontbijt
Vandaag is het einde van een prachtige kennismaking met het westen van Canada. Na het ontbijt neemt u een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel

Delen
  Print

West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 1
West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 2
West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 3
West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 4
West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 5
West-Canada Natuurpracht in West-Canada! - foto 6
Reserveer West-Canada Natuurpracht in West-Canada!
Deze pagina delen
 
Email