Zuid-Afrika Tuin van eden


REISDUUR 16 dagen/13 nachten - ZAFVTZAF
  • Zuid-Afrika's mooiste route, de Panoramaroute
  • de Grote Vijf in Kruger en in het Thornybush privéwildreservaat
  • natuurpracht langs de Tuinroute
  • bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Johannesburg   
Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 Dag 2 Johannesburg - Pretoria  Avondmaal
Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengen u naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Wandel langs de regeringsgebouwen en kom meer te weten over de geschiedenis van de blanke Afrikaner in het Voortrekker monument. Overnachting in Kleinkaap Boutique hotel****.

 Dag 3 Pretoria - Hazyview  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
We starten met een busrit naar Hazyview. Onderweg stopt u voor lunch in Middelburg, waar u in de buurt een kleurrijk Ndebele dorp bezoekt. In het oude mijnwerkersstadje Pilgrim's Rest lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort****.

 Dag 4 Panoramaroute  Ontbijt-Avondmaal
De Panoramaroute is één van de spectaculairste autoroutes van het land. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Nog meer natuurschoon ziet u bij Bourke's luck, waar het kolkende water van de Treur en de Blyde rivier cilindervormige gaten in de rotsen heeft uitgesneden. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort****.

 Dag 5 Hazyview - Hoedspruit regio  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een safari in het wereldberoemde Kruger park, de thuis van de Grote Vijf. Onder leiding van een ervaren ranger zoekt u vanuit een open 4x4 naar de wilde dieren en vogelsoorten die het grootste park van Zuid-Afrika bewonen. Nadien verder noordwaarts naar uw volgende overnachtingsplaats, Klaserie River Safari Lodge****. In de late namiddag gaat u een eerste keer op safari in het gerenommeerde Thornybush wildreservaat.

 Dag 6 Hoedspruit regio  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zowel in de ochtend als in de namiddag beleeft u unieke safari's in het Thornybush privéwildreservaat. Via off road paden brengt de ranger u dicht bij de dieren. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat u hem bijna kan aanraken. De voltallige Grote Vijf is hier aanwezig. Kijk goed rond, want misschien ligt er wel een luipaard te slapen in een boom. Ook het aantal voertuigen dat u tegenkomt is beduidend lager dan in pakweg Kruger. Om nog maar te zwijgen van de sundowner. Uw favoriete drankje vergezeld van wat hapjes op een idyllische plaats in de bush met de ondergaande zon op de achtergrond. Dit is genieten! Overnachting in Klaserie River Safari Lodge****.

 Dag 7 Hoedspruit regio - Johannesburg - Port Elizabeth  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens vroeg vertrek richting luchthaven voor de langste rit uit het programma. Namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in Kelway hotel****.

 Dag 8 Port Elizabeth - Plettenberg Bay  Ontbijt-Avondmaal
U ervaart Port Elizabeth in al haar facetten. Na een bezoek aan het historische gedeelte trekt u naar de townships. In deze tot voor kort vergeten wijken klopt de ware polsslag van Zuid-Afrika. Dat merkt u als u de plaatselijke bewoners en kunstenaars ontmoet. Vertrek naar het Tsitsikamma National Park waar de Tuinroute begint. In het Tsitsikammawoud wandelt u tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar Plettenberg Bay, een populaire badplaats, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. Overnachting in The Robberg Beach Collection*****.

 Port Elizabeth: 'anders bekeken'   
In Port Elizabeth neemt een lokale Xhosa gids u mee op een tocht door het verleden, het heden en de toekomst van de stad. Calabash Tours is een grondlegger van cultureel toerisme in Zuid-Afrika. Ze zorgt ervoor dat de lokale gemeenschap niet alleen betrokken is bij uw bezoek, maar dat ze er ook financieel beter van wordt. Via het Calabash Fonds steunt men lokale projecten die leiden tot een betere levenskwaliteit van de vaak kansarme bevolking. Door het reserveren van deze VTB-rondreis draagt u dus zelf ook uw steentje bij tot een “betere” maatschappij.

 Dag 9 Plettenberg Bay  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag staat in het teken van zee en strand! Tijdens een boottocht in de ochtend laten heel wat vogelsoorten, maar ook pelsrobben en dolfijnen zich van hun mooiste kant zien. Met een dosis geluk spot u zelfs haaien of Bryde-walvissen. Liefhebbers kunnen na de middag een wandeling maken langs de witte stranden. We sluiten af met een maaltijd uit de zee in één van de restaurants van Plettenberg Bay. Overnachting in The Robberg Beach Collection*****.

 Dag 10 Plettenberg Bay - Oudtshoorn  Ontbijt-Avondmaal
Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar u een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George brengt u een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier komt u niet alleen meer te weten over allerlei inheemse boomsoorten, u kan er ook zelf ééntje planten (samen met de groep). Oudtshoorn en struisvogels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een werkende boerderij ziet u naast de Zuid-Afrikaanse struisvogels, ook Keniaanse en Zimbabwaanse soortgenoten dartelen.Tijdens het avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in de Hlangana Lodge****.

 Dag 11 Oudtshoorn - Wellington  Ontbijt-Avondmaal
Bewonder prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Nadien reist u verder doorheen de Westkaap naar Wellington, een dorp ten noorden van Paarl en tevens het centrum van wijn en gedroogd fruit. U overnacht op het wijndomein van Val du Charron****. Heerlijke wijn en een fantastisch uitzicht verzekerd.

 Dag 12 Kaapse wijnstreek  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. Bezoek Stellenbosch met zijn typische gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Een wijndegustatie kan uiteraard niet ontbreken, gevolgd door een lunch op een wijnboerderij. Alvorens terug te keren naar het hotel korte stop aan het Taalmonument in Paarl. Overnachting in Val du Charron Wine Estate****.

 Dag 13 Wellington - Kaapstad  Ontbijt-Middagmaal
Vanochtend gaat u op verkenning in de Moederstad van Zuid-Afrika. U neemt de kabellift naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten over de stad en de baai. Nadien komen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de beurt, zoals de kleurrijke Bo-Kaap, een multiculturele moslimwijk waar afstammelingen van de voormalige slaven wonen, en de Company's Gardens. Middagmaal in het hotel dat gelegen is aan de levendige havenbuurt, Victoria & Alfred Waterfront. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 14 Kaaps Schiereiland  Ontbijt-Avondmaal
Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 15 Kaapstad - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of om op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 1
Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 2
Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 3
Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 4
Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 5
Zuid-Afrika Tuin van eden  - foto 6
Reserveer Zuid-Afrika Tuin van eden
Deze pagina delen
 
Email