Zuid-Afrika Tuin van eden


REISDUUR 16 dagen/13 nachten - ZAFVTTVE
  • adembenemende uitzichten langs de Panoramaroute
  • verblijf in een privéwildreservaat met safari's in open voertuigen
  • ontdek de Tuinroute met zijn prachtige natuur
  • de bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Johannesburg   
Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 Dag 2 Johannesburg - Hazyview  Middagmaal-Avondmaal
Welkom in Zuid-Afrika! U verlaat onmiddellijk de grootstad en rijdt naar Hazyview in de provincie Mpumalanga. Onderweg bezoek aan een Ndebele dorp. Opvallend voor deze cultuur zijn hun typische klederdracht en felgekleurde muurschilderingen. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort****.

 Dag 3 Panoramaroute  Ontbijt-Avondmaal
De Panoramaroute is een van de spectaculairste autoroutes van het land. Bewonder de prachtige landschappen langsheen de Blyde River Canyon zoals aan de Three Rondavels en God's Window. Bourke's Luck Potholes zijn grillige rotsformaties die eeuwen geleden door erosie zijn gevormd. U maakt ook een stop in het oude goudzoekersstadje Pilgrim's Rest. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort****.

 Dag 4 Hazyview - Moditlo Game Reserve  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg uit de veren voor een safari in het wereldberoemde Kruger-park, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Onder leiding van een ervaren ranger gaat u vanuit open voertuigen op zoek naar de vele wilde dieren en diverse vogelsoorten die hier leven. Uiteraard mogen de Grote Vijf (leeuw, buffel, luipaard, olifant en neushoorn) niet op het appel ontbreken. Nadien verder noordwaarts naar het Moditlo privéwildreservaat. In de late namiddag staat een eerste safari in een open 4x4-voertuig op het programma. Overnachting in Moditlo River Lodge****.

 Dag 5 Moditlo Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Zowel in de ochtend als in de namiddag maakt u een safari in open voertuigen in dit privéwildreservaat. U beleeft een unieke bush ervaring. Kijk goed rond, want misschien ligt er wel een luipaard in een boom te slapen. De rest van de dag is er tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht vanop uw terras. Overnachting in Moditlo River Lodge****.

 Beleef het echte safarigevoel in een privéwildreservaat   
's Morgens voor dag en dauw opstaan om in open 4x4 voertuigen op zoek te gaan naar de Big Five. Dit is wat u te wachten staat tijdens uw verblijf in een privéwildreservaat. Hier ervaart u de echte Afrikaanse bush. U kunt als het ware de dieren aanraken. Rangers met een schat aan ervaring brengen u naar de mooiste plekjes. De kans om veel wild te zien is dus bijzonder groot!

 Dag 6 Moditlo Game Reserve - Pretoria  Ontbijt-Avondmaal
's Morgens ontdekt u een laatste maal de rijke en diverse fauna en flora van dit uitgestekte wildreservaat. Via Tzaneen reist u nadien verder naar Pretoria. Overnachting in hotel Court Classique****.

 Dag 7 Pretoria - Port Elizabeth  Ontbijt-Avondmaal
Bezoek aan het Voortrekker Monument, de regeringsgebouwen en Church Square met zijn historische gebouwen. Namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in hotel Ibhayi Guest Lodge****.

 Dag 8 Port Elizabeth - Plettenberg Bay  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag ervaart u Port Elizabeth in al haar facetten. Na een bezoek aan het historische gedeelte trekt u naar de townships. In deze tot voor kort vergeten wijken klopt de ware polsslag van Zuid-Afrika. Dat merkt u als u de plaatselijke bewoners en kunstenaars ontmoet. Met uw bezoek levert u ook een financiële bijdrage die wordt gebruikt voor de uitbouw van schooltjes en wijkcentra. Vertrek naar het Tsitsikamma National Park waar de Tuinroute begint. In het Tsitsikammawoud groeien bomen die meer dan 800 jaar oud zijn. Na een korte wandeling ziet u een van deze reusachtige exemplaren. Plettenberg Bay is een populaire badplaats, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. Overnachting in The Robberg Beach Collection****.

 Port Elizabeth: 'anders bekeken'   
In Port Elizabeth neemt een ervaren gids van Calabash Tours u mee op een tocht door het verleden, het heden en de toekomst van een levende stad. De keuze van VTB om met Calabash Tours in zee te gaan is eenvoudig. Dit bedrijfje is een grondlegger van cultureel toerisme in Zuid-Afrika en zorgt ervoor dat de lokale gemeenschap niet alleen betrokken is bij uw bezoek, maar dat ze er ook financieel beter van wordt. Via het Calabash Fonds steunt men lokale projecten die leiden tot een betere levenskwaliteit van de vaak kansarme bevolking. Het goede werk van Calabash Tours is niet onopgemerkt gebleven en wordt onder andere erkent door ‘Fair Trade in Tourism South Africa’. Door het reserveren van deze VTB-rondreis draagt u zelf ook uw steentje bij tot een “betere” maatschappij.

 Dag 9 Plettenberg Bay  Ontbijt-Avondmaal
U maakt een onvergetelijke boottocht die vertrekt vanop het strand. Heel wat vogelsoorten, maar ook pelsrobben en verschillende soorten dolfijnen laten zich opmerken tijdens deze trip. Met een dosis geluk ziet u zelfs haaien of Bryde-walvissen. Liefhebbers kunnen na de middag een wandeling maken langs de idyllische witte stranden. Overnachting in The Robberg Beach Collection****.

 Dag 10 Plettenberg Bay - Oudtshoorn  Ontbijt-Avondmaal
Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar u een stop maakt aan de Knysna Heads. Dit zijn twee zandstenen kliffen die de stad beschermen tegen de zee. In George brengt u een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier krijgt u meer uitleg over allerlei inheemse bomsoorten, planten en het unieke Kaapse fijnbos. Plant samen met de groep een boom en draag uw steentje bij aan het behoud van de natuur. U bezoekt een struisvogelboerderij in Oudtshoorn en komt meer te weten over deze bijzondere diersoort. Tijdens het avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in de Surval Boutique Olive Estate****.

 Dag 11 Oudtshoorn - Wellington  Ontbijt-Avondmaal
De Cangogrotten zijn een van Zuid-Afrika's mooiste natuurfenomenen. Bewonder de prachtige druipsteenformaties die hier gecreëerd zijn. Nadien reist u verder doorheen de Westkaap naar Wellington, een dorp ten noorden van Paarl en tevens het centrum van wijn en gedroogd fruit. Overnachting in Val du Charron Wine Estate****.

 Dag 12 Kaapse wijnstreek  Ontbijt-Middagmaal
Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. U bezoekt Stellenbosch met zijn typische gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen.
In Franschhoek herdenkt het Hugenotenmonument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Na een heerlijke wijndegustatie volgt het middagmaal op een wijnboerderij. Alvorens terug te keren naar het hotel korte stop aan het Taalmonument in Paarl. Overnachting in hotel Val du Charron Wine Estate****.

 Dag 13 Wellington - Kaapstad  Ontbijt-Middagmaal
Kaapstad wordt ook wel de Moederstad van Zuid-Afrika genoemd. Bij mooi weer neemt u de kabellift naar de top van de Tafelberg om van het prachtige uitzicht te genieten over de stad en de baai. Middagmaal aan het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Nadien bezoek aan enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals de kleurrijke Bo-Kaap, een wijk waar de moslimcultuur nog sterk vertegenwoordigd is, en de Company's Gardens. Deze tuinen zijn gelegen in het drukke centrum van de stad. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 14 Kaaps Schiereiland  Ontbijt-Avondmaal
Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de mooie botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 15 Kaapstad - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of te gaan winkelen. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Brussel.

 Dag 16 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 1
Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 2
Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 3
Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 4
Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 5
Zuid-Afrika tuin van eden  - foto 6
Reserveer Zuid-Afrika tuin van eden
Deze pagina delen
 
Email