Zuid-Afrika Uitbundige natuurpracht


REISDUUR 22 dagen/19 nachten - ZAFVTUNP-W
  • game drives in het Kruger National Park en het Hluhluwe-reservaat
  • kennismaking met de Zoeloe-cultuur
  • ontdek de desolate Karoowoestijn
  • verblijf in een privé wildreservaat en authentieke karakterhotels

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Johannesburg   
Vertrek naar Johannesburg.

 Dag 2 Johannesburg - Pretoria  Avondmaal
Bij aankomst rit naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Het wordt ook wel eens de Jacaranda City genoemd, naar de vele jacarandabomen die er in de lente bloeien. Bezoek aan het Voortrekker Monument, dat de trek van de blanke pioniers gedenkt, de regeringsgebouwen en Church Square met zijn imposante historische gebouwen. Overnachting in hotel Court Classique****.

 Dag 3 Pretoria - Hazyview  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de provincie Mpumalanga, de 'plaats waar de zon opkomt'. Onderweg bezoek aan Corn & Cob. Hier maakt u kennis met de Ndebele-cultuur, gekend voor zijn felgekleurde grafische motieven. Pilgrim's Rest is een gerestaureerd goudzoekersdorpje, gelegen in een schilderachtig dal, dat werd uitgeroepen tot Nationaal Monument. Overnachting in hotel Casa do Sol****.

 Dag 4 Panoramaroute  Ontbijt-Avondmaal
De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. U maakt een stop aan enkele uitzichtpunten met tot de verbeelding sprekende namen zoals o.a. Gods Window. Bij Bourke's Luck Potholes ziet u grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in hotel Casa do Sol****.

 Dag 5 Kruger-park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In open voertuigen ontdekt u vandaag het Kruger-park, het bekendste en grootste natuurpark van Zuid-Afrika. Vooral de enorme verscheidenheid aan wilde diersoorten is de belangrijkste troef van dit natuurparadijs. Misschien komt u wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Nadien rit naar het Mthetomusha Game Reserve waar u overnacht in een lodge, gelegen op de top van een heuvel. Tijdens de nachtsafari gaat u op zoek naar diersoorten die overdag moeilijker te spotten zijn. Overnachting in Bongani Mountain Lodge****.

 Bongani Mountain Lodge   
Het 8.000 ha grootte Mthetomusha Game Reserve is de thuis van de Grote Vijf en grenst aan het zuidwestelijke gedeelte van het Kruger-park. Midden in dit prachtige stukje ongerepte natuur bevindt zich de Bongani Mountain Lodge. De chalets met rieten dak liggen mooi verspreid over een bergflank, tussen indrukwekkende granieten rotsen. Vanaf de lodge geniet u van een geweldig uitzicht. Tijdens ons verblijf maken we safari's in open voertuigen in dit privéreservaat. Bongani biedt u een authentieke ‘bush’-ervaring in een prachtige natuur. Geniet er van het ‘echte’ Afrika-gevoel!

 Dag 6 Mthetomusha Game Reserve - Swaziland  Ontbijt-Avondmaal
Bij het krieken van de dag maakt u een ochtendsafari in een open voertuig in het privéwildreservaat van Mthetomusha. Swaziland is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Rit door een glooiend landschap met kleine gehuchten en traditionele huisjes. U verblijft in een hotel gelegen in een bosrijk gebied buiten de hoofdstad Mbabane. Overnachting in Foresters Arms***+.

 Dag 7 Swaziland - Hluhluwe  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verder door Swaziland naar de provincie KwaZulu-Natal, waar de meerderheid van de Zoeloe-bevolking woont. Bezoek aan een traditioneel Zoeloe-dorp. Hier maakt u kennis met de oude gebruiken en tradities van dit trotse volk en ziet u hoe men vroeger manden, schilden en wapens maakte. Op de opzwepende ritmes van de drums zorgen dansende krijgers voor een kleurrijk spektakel. Nadien rit naar de omgeving van Hluhluwe. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

 Dag 8 Hluhluwe Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag staat een safari in open voertuigen in het Hluhluwe-wildreservaat op het programma. Dit heuvelachtige en groene park is vooral bekend om zijn grote populatie witte neushoorns. De kans is dan ook groot dat u deze met uitsterven bedreigde kolossen hier ontmoet. In de namiddag maakt u nog een korte safari in het kleine wildreservaat waarin de lodge is gelegen. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

 Dag 9 Hluhluwe - Drakensbergen  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg vertrek naar het Royal Natal National Park in de Drakensbergen. Onderweg doorkruist u de regio waar talrijke veldslagen plaatsvonden. Bezoek aan de site van de 'Slag bij de Bloedrivier', een confrontatie tussen de blanke pioniers (Voortrekkers) en de Zoeloe. Overnachting in The Cavern Berg Resort***.

 Dag 10 Royal Natal National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens maakt u een wandeling in de omgeving van het hotel. Na de middag bezoek aan het Royal Natal National Park, een ongerepte wildernis met prachtige berglandschappen. Het ontzagwekkende amfitheater is een halvemaanvormige basalten wand die meer dan 6 km breed is en 1500 meter hoog. Na een korte wandeling bereikt u de Cascades watervallen. Overnachting in The Cavern Berg Resort***.

 Dag 11 Drakensbergen - Bloemfontein  Ontbijt-Avondmaal
Langs weidse landschappen met hier en daar een boerderij reist u naar Bloemfontein, de rechterlijke hoofdstad van het land. Wandeling door het historische stadscentrum en bezoek aan het Women's Memorial en het War Museum. Hier komt u meer te weten over het woelige verleden van de provincie Vrijstaat. Vanaf Naval Hill geniet u van een mooi uitzicht over de stad. Overnachting in Protea Hotel Bloemfontein****.

 Dag 12 Bloemfontein - Graaff-Reinet  Ontbijt-Avondmaal
Bezoek aan de Gariepdam, de grootste van Zuid-Afrika. Door de dam is een reusachtig stuwmeer ontstaan dat vooral populair is als watersportgebied. Nadien vertrek naar Graaff-Reinet. Dit meer dan twee eeuwen oude stadje met zijn vele prachtige Kaap-Hollandse en victoriaanse woningen wordt terecht de 'Parel van de Karoo' genoemd. Overnachting in hotel Drostdy****.

 Dag 13 Graaff-Reinet  Ontbijt-Avondmaal
Naast het historische stadscentrum bezoekt u de township Umasizakhe. Ontmoet de lokale bevolking en ervaar hun manier van leven. Proef zeker ook van de lokale specialiteit 'roosterbrood' in een van de typische restaurantjes. Na de middag bezoek aan de Valley of Desolation. Dit geologisch natuurwonder bestaat uit bijzondere rotsformaties, steile kliffen en spectaculaire zuilen. Met een glaasje wijn in de hand geniet u van het adembenemende uitzicht over de vallei. Overnachting in hotel Drostdy****.

 Dag 14 Graaff-Reinet - Oudtshoorn  Ontbijt-Avondmaal
Verder naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Tussen 1900 en 1915 beleefde Oudtshoorn gouden tijden toen de veren boa een modetrend was bij de rich and famous. Men bouwde spectaculaire landhuizen die vederpaleizen werden genoemd. U bezoekt een struisvogelboerderij en als avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in de Hlangana Lodge**** of Surval Boutique Olive Estate****.

 Dag 15 Oudtshoorn - Knysna  Ontbijt-Avondmaal
De Cango Caves zijn een spectaculair ondergronds mirakel. Bewonder de prachtige druipsteenformaties die de natuur gecreëerd heeft. U verlaat de Kleine Karoo-halfwoestijn en reist naar Knysna, een aangenaam stadje gelegen aan een prachtige lagune. In George brengt u een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier krijgt u meer uitleg over allerlei inheemse boomsoorten, planten en het unieke Kaapse fijnbos. Plant zelf een boom als groep en draag uw steentje bij aan het behoud van de natuur. Overnachting in hotel Knysna Log Inn****.

 Stop het stropen van neushoorns   
De laatste jaren is de strijd tegen de stroperij in Zuid-Afrika opnieuw opgelaaid. Gevoed door de economische welvaart in China en Zuidoost-Azië stijgt de vraag naar de hoorn van neushoorns, die in deze landen helende krachten krijgt aangemeten. Goed georganiseerde bendes zijn actief in Afrika en richten er een ware veldslag aan. Dagelijks worden er enkele neushoorns afgeslacht voor hun hoorns. VTB Reizen steunt daarom samen met zijn lokale partner de South Africa National Parks Honorary Rangers en stort 150 Zuid-Afrikaanse rand per deelnemer aan deze organisatie. Zo zorgen we ervoor dat de parkrangers de nodige training en logistieke ondersteuning krijgen om de strijd met de stropersbendes aan te gaan. We hopen dat onze inspanningen mee zullen bijdragen tot het stoppen van de stroperij en we de uitroeiing van de neushoorn kunnen voorkomen.

 Dag 16 Knysna en omgeving  Ontbijt-Middagmaal
U maakt een boottocht naar het Featherbed Nature Reserve. Dit reservaat werd opgericht om de schoonheid van de natuur rond Knysna te behouden. De 2,2 km Bushbuck Trail voert u door het groene bos en langs de mooie kustlijn. Na de middag bezoek aan het Tsitsikamma National Park. Hier groeien bomen die meer dan 800 jaar oud zijn waarvan de Big Tree de bekendste is. Aan de brug over de Stormsrivier is het uitzicht indrukwekkend. Overnachting in hotel Knysna Log Inn****.

 Dag 17 Knysna - Stellenbosch  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Mossel Bay. De Post Office Tree is een boom die in de 15de en 16de eeuw als postkantoor werd gebruikt door zeelieden die hier hun post achterlieten. Bezoek aan het Diaz Museum waar zich een replica van het zeilschip van ontdekkingsreiziger Bartolomeo Diaz bevindt. U eindigt de dag in Stellenbosch, gelegen in het hart van de Kaapse wijnstreek. Overnachting in hotel Evergreen Manor****.

 Dag 18 Wijngebieden  Ontbijt-Middagmaal
Stellenbosch is de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Mooie gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen kleuren het straatbeeld. U neemt een kijkje in het Dorpsmuseum en gaat langs bij "Oom Samie se Winkel". In Franschhoek is de Franse invloed nog duidelijk zichtbaar. Het Hugenotenmonument werd gebouwd ter herinnering van hun culturele bijdrage en ook vele wijnboerderijen hebben hier een Franse naam. In het nabijgelegen Paarl bevindt zich het Taalmonument. U bezoekt een wijnboerderij met aansluitend een degustatie. Overnachting in hotel Evergreen Manor****.

 Dag 19 Stellenbosch - Kaapstad  Ontbijt-Middagmaal
Korte rit naar Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika. Bij mooi weer neemt u de kabellift naar de top van de Tafelberg om te genieten van het panoramische uitzicht. Nadien wandeling door de Company's Gardens en foto stop aan het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. U bezoekt de kleurrijke Bo-Kaap wijk. De moslimcultuur is hier nog sterk vertegenwoordigd. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 20 Kaaps Schiereiland  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag verkenning van het Kaaps Schiereiland, een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te observeren. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht over de oceaan is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach rijdt u naar de botanische tuinen van Kirstenbosch. Tijdens een wandeling ontdekt u de grote verscheidenheid aan inheemse bomen en bloemen. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 21 Kaapstad - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen of te gaan winkelen aan het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

 Dag 22 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 1
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 2
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 3
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 4
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 5
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 6
Reserveer Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht
Deze pagina delen
 
Email