Zuid-Afrika Uitbundige natuurpracht


REISDUUR 22 dagen/19 nachten - ZAFVTUIT
  • game drives in het Kruger National Park en het Hluhluwe-reservaat
  • kennismaking met de Zoeloe-cultuur
  • ontdek de desolate Karoowoestijn
  • verblijf in een privé wildreservaat en authentieke karakterhotels

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Johannesburg   
Vertrek naar Johannesburg.

 Dag 2 Johannesburg - Pretoria  Avondmaal
Bij aankomst rit naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Het wordt ook wel eens de Jacaranda City genoemd, naar de vele jacarandabomen die er in de lente bloeien. Bezoek aan het Voortrekker Monument, dat de trek van de blanke pioniers gedenkt, de regeringsgebouwen en Church Square met zijn imposante historische gebouwen. Overnachting in hotel Court Classique****.

 Dag 3 Pretoria - Hazyview  Ontbijt-Avondmaal
Vertrek naar de provincie Mpumalanga, met onderweg een bezoek aan Corn & Cob. Hier maakt u kennis met de kleurrijke Ndebele cultuur. Pilgrim's Rest is een gerestaureerd goudzoekersdorpje, gelegen in een schilderachtig dal. Overnachting in hotel Sabi River Sun****.

 Dag 4 Panoramaroute  Ontbijt-Avondmaal
De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Stop aan enkele uitzichtpunten met tot de verbeelding sprekende namen zoals o.a. God's Window. Bij Bourke's Luck Potholes ziet u grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in hotel Sabi River Sun****.

 Dag 5 Kruger-park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In open voertuigen ontdekt u vanochtend het Kruger park, het grootste natuurpark van Zuid-Afrika met een enorme verscheidenheid aan wilde diersoorten. Misschien staat u wel oog in oog met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Nadien rit naar de lodge in het Mthetomusha Game Reserve, gelegen op de top van een heuvel. Tijdens de nachtsafari gaat u op zoek naar diersoorten die overdag moeilijker te spotten zijn. Overnachting in Bongani Mountain Lodge****.

 Bongani Mountain Lodge   
Het 8.000 ha grootte Mthetomusha Game Reserve is de thuis van de Grote Vijf en grenst aan het zuidwestelijke gedeelte van het Kruger park. Midden in de ongerepte natuur bevindt zich Bongani Mountain Lodge. De chalets met rieten dak liggen mooi verspreid over een bergflank, tussen indrukwekkende granieten rotsen. Vanaf de lodge geniet u van een geweldig uitzicht. Bongani biedt u een authentieke ‘bush’-ervaring in een prachtige natuur. Geniet van het ‘echte’ Afrika-gevoel!

 Dag 6 Mthetomusha Game Reserve - Eswatini  Ontbijt-Avondmaal
Bij het krieken van de dag maakt u een safari in open voertuig in het privéwildreservaat van Mthetomusha. Eswatini (de nieuwe naam van Swaziland) is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Rit door een glooiend landschap met kleine gehuchten en traditionele huisjes. Overnachting in Foresters Arms***+.

 Dag 7 Eswatini - Hluhluwe  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Verder door Eswatini naar de provincie KwaZulu-Natal, waar de meerderheid van de Zoeloe bevolking woont. Maak kennis met de oude gebruiken en tradities van dit trotse volk tijdens het bezoek aan een traditioneel Zoeloe dorp. Op de opzwepende ritmes van de drums zorgen dansende krijgers voor een kleurrijk spektakel. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

 Dag 8 Hluhluwe Game Reserve  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
In de voormiddag staat een safari in open voertuig in het Hluhluwe-wildreservaat op het programma. Dit heuvelachtige en groene park is bekend om zijn grote populatie witte neushoorns. De kans is dan ook groot dat u deze met uitsterven bedreigde kolossen hier ontmoet. In de namiddag maakt u nog een safari in het kleine wildreservaat waarin de lodge is gelegen. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

 Dag 9 Hluhluwe - Drakensbergen  Ontbijt-Avondmaal
Vroeg vertrek naar het Royal Natal National Park in de Drakensbergen. Onderweg doorkruist u de regio waar talrijke veldslagen plaatsvonden. Bezoek aan de site van de 'Slag bij de Bloedrivier', een confrontatie tussen de blanke pioniers (Voortrekkers) en de Zoeloe. Overnachting in The Cavern Resort***.

 Dag 10 Royal Natal National Park  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens maakt u een wandeling in de omgeving van het hotel. Na de middag bezoek aan het Royal Natal National Park, een ongerepte wildernis met prachtige berglandschappen. Het ontzagwekkende amfitheater is een halvemaanvormige basalten wand die meer dan 6 km breed is en 1500 meter hoog. Na een korte wandeling bereikt u de Cascades watervallen. Overnachting in The Cavern Resort***.

 Dag 11 Drakensbergen - Bloemfontein  Ontbijt-Avondmaal
Langs weidse landschappen met hier en daar een boerderij reist u naar Bloemfontein, de rechterlijke hoofdstad van het land. Wandeling door het historische stadscentrum en bezoek aan het Women's Memorial en het War Museum. Hier komt u meer te weten over het woelige verleden van de provincie Vrijstaat. Vanaf Naval Hill geniet u van een mooi uitzicht over de stad. Overnachting in hotel Protea Bloemfontein****.

 Dag 12 Bloemfontein - Graaff-Reinet  Ontbijt-Avondmaal
Stop aan de Gariepdam, de grootste van Zuid-Afrika. Verder naar Graaff-Reinet. Dit meer dan twee eeuwen oude stadje met zijn vele prachtige Kaap-Hollandse en victoriaanse woningen wordt terecht de 'Parel van de Karoo' genoemd. Overnachting in hotel Drostdy****.

 Dag 13 Graaff-Reinet  Ontbijt-Avondmaal
Naast het historische stadscentrum bezoekt u de township Umasizakhe. Ontmoet de lokale bevolking en proef van de lokale specialiteit 'roosterbrood' in een van de typische restaurantjes. Na de middag bezoek aan de Valley of Desolation. Dit geologisch natuurwonder bestaat uit bijzondere rotsformaties, steile kliffen en spectaculaire zuilen. Met een glaasje wijn geniet u van het adembenemende uitzicht over de vallei. Overnachting in hotel Drostdy****.

 Dag 14 Graaff-Reinet - Oudtshoorn  Ontbijt-Avondmaal
Verder naar de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Oudtshoorn beleefde gouden tijden toen de veren boa een modetrend was bij de rich and famous. Men bouwde spectaculaire landhuizen die vederpaleizen werden genoemd. U bezoekt een struisvogelboerderij en als avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in De Denne Guesthouse****.

 Dag 15 Oudtshoorn - Knysna  Ontbijt-Avondmaal
In de Cango Caves bewondert u de prachtige druipsteenformaties, gecreëerd door moeder natuur. U verlaat de Kleine Karoo-halfwoestijn en reist naar Knysna, een aangenaam stadje gelegen aan een prachtige lagune. In George bezoekt u de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier krijgt u meer uitleg over allerlei inheemse boomsoorten, planten en het unieke Kaapse fijnbos. Plant zelf een boom als groep en draag uw steentje bij aan het behoud van de natuur. 's Avonds diner in een restaurant aan de Waterfront. Overnachting in hotel The Rex****.

 Dag 16 Knysna en omgeving  Ontbijt-Middagmaal
U maakt een boottocht naar het Featherbed Nature Reserve. Na de vernietigende brand van 2017, herstelt de vegetatie zich gelukkig snel en het uitzicht over de Knysna heads blijft prachtig. De 2,2 km Bushbuck Trail voert u door het bos en langs de mooie kustlijn. Na de middag bezoek aan het Tsitsikamma National Park. Wandel over de hangbrug aan de monding van de Stormsrivier. Overnachting in hotel The Rex****.

 Dag 17 Knysna - Wellington  Ontbijt-Avondmaal
Rit naar Mossel Bay. De Post Office Tree is een boom die door zeelieden als postkantoor werd gebruikt. Bezoek aan het Diaz Museum waar zich een replica van het zeilschip van ontdekkingsreiziger Bartolomeo Diaz bevindt. U eindigt de dag in de regio van Wellington, meer bepaald in de pittoreske Bovlei, op een domein waar award winning wijnen worden geproduceerd. Overnachting in hotel Val du Charon****.

 Dag 18 Wijngebieden  Ontbijt-Middagmaal
Stellenbosch is de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Mooie gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen kleuren het straatbeeld. U neemt een kijkje in het Dorpsmuseum en gaat langs bij "Oom Samie se Winkel". In Franschhoek is de Franse invloed nog duidelijk zichtbaar. Het Huguenotmonument werd gebouwd ter herinnering aan hun culturele bijdrage. In het nabijgelegen Paarl bevindt zich het Taalmonument. U bezoekt een wijnboerderij met aansluitend een degustatie. Overnachting in hotel Val du Charon****.

 Dag 19 Wellington - Kaapstad  Ontbijt-Middagmaal
Korte rit naar Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika. Bij mooi weer neemt u de kabellift naar de top van de Tafelberg om te genieten van het uitzicht. Nadien wandeling door de Company's Gardens en foto stop aan Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. U bezoekt de kleurrijke Bo-Kaap wijk. De moslimcultuur is hier nog sterk aanwezig. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 20 Kaaps Schiereiland  Ontbijt-Avondmaal
Vandaag verkenning van het Kaaps Schiereiland, een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te observeren. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht over de oceaan is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach rijdt u naar de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

 Dag 21 Kaapstad - Brussel  Ontbijt
Vrije tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen of te gaan winkelen aan het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven.

 Dag 22 Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 1
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 2
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 3
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 4
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 5
Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht  - foto 6
Reserveer Zuid-Afrika uitbundige natuurpracht
Deze pagina delen
 
Email