Zuid-India In de voetsporen van de pelgrims


REISDUUR 15 dagen/13 nachten - 41290
  • Mahabalipuram het grootste bas-reliëf ter wereld
  • de bekende Meenakshitempel in Madurai
  • de Elephanta grotten nabij Mumbai
  • Mumbai, de grootste stad van India

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Mumbai   
Vlucht naar Mumbai. Aankomst en transfer naar het hotel. Mumbai is de grootste stad van India. Overnachting in Mumbai in hotel Taj President*****.

 Dag 2 Mumbai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag om Mumbai te bezoeken. Excursie naar de Elephanta Caves, gelegen op een eilandje voor de kust van Mumbai. De grotten dateren uit de 7e eeuw. Vooral een groot stenen beeld met 3 hoofden van Brahma de schepper, Vishnu de bewaarder en Shiva de vernietiger is merkwaardig. Nadien, stadsrondrit met o.a. de Crawfordmarkt, de Dhobi ghats (wasplaatsen). Overnachting in Mumbai in hotel Taj President*****.

 Dag 3 Mumbai - Aurangabad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroege transfer naar het station voor de trein naar Aurangabad. In de namiddag bezoek aan de Ellora Caves. De Ellora grotten, gelegen op zo'n 30km van Aurangabad, staan op de wereldergoedlijst van de Unesco en zijn behoren tot de 3 grootste godsdiensten in India, nl hindoeïsme, boeddhisme en jainisme. De Kailasha Temple, behorend tot de Hindoeïstische groep, is een unieke 33m hoge tempel die hét meesterwerk van Ellora vormt. De grottempels werden uitgehouwen door 7000 handwerkers, een karwei dat ongeveer 150 jaar geduurd heeft vooraleer het volledig voltooid was. Overnachting in Aurangabad in hotel Taj Residency*****.

 Dag 4 Aurangabad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Bibi Ka Maqbara werd gebouwd in 1679 en is als het ware een imitatie op de Taj Mahal. In de namiddag uitgebreid bezoek naar de Ajanta Caves, dewelke zich op ongeveer 100km van Aurangabad bevinden. Deze grotten herbergen een onwaarschijnlijke schat die een perfecte weerspiegeling geeft van de Indische beschaving. Ze zijn dan ook enig in hun soort wat betreft architectuur, beeldhouwwerk en muurschilderingen. Overnachting in Aurangabad in hotel Taj Residency*****.

 Dag 5 Aurangabad - Paithan - Sholapur  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vertrek naar Sholapur, met onderweg stop in Paithan. Dit dorp is gelegen op 56 km ten zuiden van Aurangabad en was de vroegere hoofdstad van het Satvahanas rijk. Overnachting in Sholapur in hotel Pratham***.

 Dag 6 Sholapur - Bijapur - Badami - Hospet  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar Hospet. Bezoek onderweg aan het Gol Gumbaz, een mausoleum uit 1659 en dat met zijn gigantische hemisferische koepel de hele omgeving domineert. De historische tempels van Pattadkal en Bijapur. Pattadkal was de laatste hoofdstad van de Chalukya dynastie. Bijapur daarentegen wordt wel eens het Agra van het Zuiden genoemd omwille van talrijke voorbeelden uit de 15e, 16e en 17e eeuwse moslimarchitectuur. Verscheidene moskeeën, mausolea en paleizen maken deel uit van de omgeving. Overnachting in Hospet in hotel Malligi***.

 Dag 7 Hospet - Hampi - Hospet  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Excursie aan de ruïnes van Hampi. Deze ruïnes zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst en zijn één van de mooiste in Karnataka. Het was de vroegere hoofdstad van de Vijiayanagara koninkrijk, gesticht door de Telugu-prinsen in 1336 en bereikte het toppunt van zijn bloei in de 16e eeuw. Deze stad zit vol verrassingen zoals de weegschaal van de Koning. Hier werd goud, geld of graan gewogen en daarna verdeeld onder de armen. Het bad van de koningin, met de gewelfde gangen, balkonnen en lotusvormige fonteinen, die ooit nog geparfumeerd water hebben verspreid. Overnachting in Hospet in hotel Malligi***.

 Dag 8 Hospet - Halebid - Belur - Hassan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, tocht naar Hassan. U bezoekt er de tempels van Halebid en Belur. Belur was vroeger één van de belangrijkste steden van het Hoyasala emperium. Halebid was de hoofdstad van de Hoysalas. Overnachting in Hassan in Hoysala Village Resort***.

 Dag 9 Hassan - Bangalore - Cochin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Korte vlucht van Bangalore naar Cochin. Na de lunch, transfer naar het hotel. 's Avonds bijwonen van de Kathakali dansen in een lokaal theater. Dit zijn zeer gestilleerde klassieke dansen bekend om de aantrekkelijke make-up, uitgebreide kostuums en gedetailleerde gebaren. Cochin, een havenstad met een enorm rijk verleden, wordt ook wel eens Koningin van de Arabische Zeeën genoemd. Deze natuurlijke haven bood een veilige aanlegplaats en groeide uit tot de eerste Europese nederzetting in India. Overnachting in Cochin in hotel Taj Gateway Ernakulam****.

 Dag 10 Cochin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens bezoek aan de historische stad Cochin. De St. Franciscuskerk, gebouwd in 1503 door de Portugezen, de joodse synagoge en het Hollands paleis. In 1663 werd dit paleis door de Hollanders gerenoveerd. Nadien korte rit naar Allepey voor een kleine cruise op de backwaters, een gebied met weelderige begroeiing, wouden, rivieren en palmbomen. Geniet van op de boot van de prachtige natuur en werp tevens een blik op het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Lunch wordt geserveerd aan boord. Ontscheping en terugrit naar Cochin. Overnachting in Cochin in hotel Taj Gateway Ernakulam****.

 Dag 11 Cochin - Thekkady  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een lange rit bereikt u Thekkady, waar de lunch geserveerd wordt. In de namiddag bezoekt u de specerij plantages. Overnachting in Thekkady in hotel Mothoot Cardamom County****.

 Dag 12 Thekkady - Madurai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaat het richting Madurai. Na de lunch bezoek aan de Tiumal Nayak Palace en de Meenakshi tempel. Een uitstekend voorbeeld van de Dravidische tempelarchitectuur. Deze tempel bestaat uit 2 heiligdommen: de ene ter ere van Shiva, de andere ter ere van Parvati. Overnaching in Madurai in hotel The Gateway Pasumalai****.

 Dag 13 Madurai - Chennai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vroeg ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Chennai. Daar maakt u kennis met San Thome Basilica gelegen langs de Marina Beach en de Kapaleeshwarartempel, gewijd aan de god Shiva. Niet-Hindoes zijn enkel tot de buitenste binnenplaats toegelaten. In het Pantheon Complex bezoekt u het Nationaal Museum en de kunstgalerij. Overnachting in Chennai in hotel GRT Grand****.

 Dag 14 Chennai - Mahabalipuram - Chennai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar de beroemde Kusttempel in Mahabalipuram. In plaats van afbeeldingen van goden vindt men er taferelen uit het dagelijkse leven: vrouwen die buffels melken, meisjes op straat, enz. Bezoek aan de vijf Rathas en het grootste bas-reliëf van de wereld. Een Ratha is een Dravidische tempel die een strijdwagen symboliseert. Mahabalipuram was de tweede hoofdstad en zeehaven van de Pallava koningen van Kanchipuram. Avondmaal in het hotel. Late transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

 Dag 15 Chennai -Brussel   
Aankomst in Brussel.

Delen
  Print

Reserveer Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims
Deze pagina delen
 
Email