Zuid-India In de voetsporen van de pelgrims


REISDUUR 16 dagen/14 nachten - INDVTVSP
  • Mahabalipuram het grootste bas-reliëf ter wereld
  • de bekende Meenakshitempel in Madurai
  • de Elephanta grotten nabij Mumbai
  • Mumbai, de grootste stad van India

PROGRAMMA
 Dag 1 Brussel - Mumbai   
Vlucht naar Mumbai. Aankomst en transfer naar het hotel. Mumbai is de grootste stad van India. Overnachting in Mumbai in hotel Trident Nariman Point *****.

 Dag 2 Mumbai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Volledige dag om Mumbai te bezoeken. Excursie naar de Elephanta Caves, gelegen op een eilandje voor de kust van Mumbai. De grotten dateren uit de 7e eeuw. Vooral een groot stenen beeld met 3 hoofden van Brahma de schepper, Vishnu de bewaarder en Shiva de vernietiger is merkwaardig. Nadien, stadsrondrit met o.a. de Crawfordmarkt, de Dhobi ghats (wasplaatsen). Overnachting in Mumbai in hotel Trident Nariman Point *****.

 Dag 3 Mumbai - Aurangabad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Aurangabad. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Aurangabad in hotel Welcome Rama International*****.

 Dag 4 Aurangabad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Uitgebreid bezoek naar de Ajanta Caves, dewelke zich op ongeveer 100km van Aurangabad bevinden. Deze grotten herbergen een onwaarschijnlijke schat die een perfecte weerspiegeling geeft van de Indische beschaving. Ze zijn dan ook enig in hun soort wat betreft architectuur, beeldhouwwerk en muurschilderingen. Overnachting in Aurangabad in hotel Welcome Rama International*****.

 Dag 5 Aurangabad  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, bezoek aan de Ellora Caves. De Ellora grotten, gelegen op zo'n 30km van Aurangabad, staan op de wereldergoedlijst van de Unesco en zijn behoren tot de 3 grootste godsdiensten in India, nl hindoeïsme, boeddhisme en jainisme. De Kailasha Temple, behorend tot de Hindoeïstische groep, is een unieke 33m hoge tempel die hét meesterwerk van Ellora vormt. De grottempels werden uitgehouwen door 7000 handwerkers, een karwei dat ongeveer 150 jaar geduurd heeft vooraleer het volledig voltooid was. Overnachting in Aurangabad in hotel Welcome Rama International*****.

 Dag 6 Aurangabad-Bangalore-Mysore  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bangalore (via Mumbai). Aankomst en verder naar Mysore. Overnachting in Mysore in hotel Radisson Blu*****.

 Dag 7 Mysore  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, halve dag bezoek aan de stad met een uitgebreid bezoek aan het paleis van de Maharaja, gebouwd in 1911-1912. Nadien, rit naar de heuvels van Chamundi, voor een bezoek aan de Chamundeshawari Temple. Geniet van het panoramisch zicht over de stad Mysore. overnachting in Mysore in hotel Radisson Blu*****.

 Dag 8 Mysore-Hassan  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit van ee kleine 4 uren naar Hassan. Onderweg stop in Sravanabelagola. Van ver is al het beeld van Lord Gomteshwara te zien. Dit monolithische standbeeld wordt om de 12 jaar in melk en honing gebakken. In de namiddag bezoek aan de tempels van Halebid en Belur. Belur was vroeger één van de belangrijkste steden van het Hoyasala emperium. Halebid was de hoofdstad van de Hoysalas. Overnachting in Hassan in hotel Hoysala Village***.

 Dag 9 Hassan-Cochin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na het ontbijt, richting luchthaven voor de vlucht van Bangalore naar Cochin. Overnachting in Cochin in hotel Crowne Plaza*****.

 Dag 10 Cochin  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
's Morgens bezoek aan de historische stad Cochin. De St. Franciscuskerk, gebouwd in 1503 door de Portugezen, de joodse synagoge en het Hollands paleis. In 1663 werd dit paleis door de Hollanders gerenoveerd. Nadien korte rit naar Allepey voor een kleine cruise op de backwaters, een gebied met weelderige begroeiing, wouden, rivieren en palmbomen. Geniet van op de boot van de prachtige natuur en werp tevens een blik op het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Lunch wordt geserveerd aan boord. Ontscheping en terugrit naar Cochin. Overnachting in Cochin in hotel Crowne Plaza*****.

 Dag 11 Cochin-Tekkady  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Na een lange rit bereikt u Thekkady, waar de lunch geserveerd wordt. In de namiddag bezoekt u de specerij plantages. Overnachting in Thekkady in hotel Cardamom County****.

 Dag 12 Thekkady-Madurai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vandaag gaat het richting Madurai. Na de lunch bezoek aan de Tiumal Nayak Palace en de Meenakshi tempel. Een uitstekend voorbeeld van de Dravidische tempelarchitectuur. Deze tempel bestaat uit 2 heiligdommen: de ene ter ere van Shiva, de andere ter ere van Parvati. Overnaching in Madurai in hotel Heritage Madurai****.

 Dag 13 Madurai-Chennai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vlucht naar Chennai. Aankomst en rest van de dag vrij. Overnachting in Chennai in hotel Taj Club House****.

 Dag 14 Chennai-Kanchipuram-Chennai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Rit naar de beroemde Kusttempel in Mahabalipuram. In plaats van afbeeldingen van goden vindt men er taferelen uit het dagelijkse leven: vrouwen die buffels melken, meisjes op straat, enz. Bezoek aan de vijf Rathas en het grootste bas-reliëf van de wereld. Een Ratha is een Dravidische tempel die een strijdwagen symboliseert. Mahabalipuram was de tweede hoofdstad en zeehaven van de Pallava koningen van Kanchipuram. Overnachting in Chennai in hotel Taj Club House****.

 Dag 15 Chennai  Ontbijt-Middagmaal-Avondmaal
Vrije voormiddag. Na de lunch citytour in Chennai met bezoek aan het museum, Kaapeeshwarar Temple. Na het avondmaal transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Delen
  Print

Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 1
Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 2
Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 3
Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 4
Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 5
Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims - foto 6
Reserveer Zuid-India in de voetsporen van de pelgrims
Deze pagina delen
 
Email