Retour à l'accueil

Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden

Russie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé

• mooi contrast tussen het stugge Moskou en het frivole Sint-Petersburg
• bezoek aan Sergiev Posad, befaamd om zijn kloostercomplexen
• het wereldberoemde Hermitagemuseum en het magnifieke Fabergémuseum
• hogesnelheidstrein tussen de steden

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Aankomst en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Raikin Plaza**** in Moskou.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Moskou

  Tijdens een stadsrondrit maken we kennis met de Russische hoofdstad. We ontdekken het wereldbekende Rode Plein, dat met het Mausoleum van Lenin het collectieve geheugen van de voormalige Sovjet-Unie vormt. Dé blikvanger van het Rode Plein is zonder twijfel de Basiliuskathedraal, gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke, de eerste tsaar van Rusland. Het iconische gebouw, en tevens een van de belangrijkste symbolen van Moskou én Rusland, kenmerkt zich door de kleurige, uivormige koepels. Op het Rode Plein ziet u ook het impressionante GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel. Tegenover het GUM-warenhuis bevindt zich het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. In de 14e eeuw was het Kremlin slechts een kleine vesting. De toenmalige Russische grootvorst besloot hier de hoofdstad van zijn rijk te vestigen en door de eeuwen heen groeide de nederzetting uit tot een van de meest fascinerende steden van Europa. Het Kremlin werd een enorme burcht die door elke nieuwe heerser weer wat werd uitgebreid zodat er uiteindelijk een verzameling aan gebouwen ontstond die ons nog steeds doet verbazen door de complexiteit en veelheid aan stijlen. We maken een wandeling binnen de rode robuuste omwallingsmuren van het Kremlin en brengen een bezoek aan de wapenkamer. In deze wapenkamer ziet u de kunstschatten die de Russische tsaren door de eeuwen heen hebben verzameld. 's Namiddags gaan we naar de beroemde Tretjakovgalerij. De 19e-eeuwse kunstmecenas en -verzamelaar Pavel Tretjakov droeg in 1892 zijn omvangrijke kunstverzameling over aan de stad Moskou. Dankzij dit gebaar werd de Tretjakovgalerij geboren. In deze galerij vindt u de mooiste en meest waardevolle iconen van Rusland, samen met alle hoogtepunten uit de Russische schilderkunst. Avondmaal en overnachting in hotel Raikin Plaza**** in Moskou.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Moskou

  Vandaag trekken we naar Sergiev Posad, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vindt u dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Vervolgens bezoeken we het Novodevitsjiklooster waar een aantal tsarina's en tsarendochters hebben geleefd. Hier bezoeken we ook het kerkhof waar heel wat beroemdheden begraven liggen. Nadien gaan we naar het bekendste uitzichtpunt van de stad, de Mussenheuvels. Geniet van het panorama over de Russische hoofdstad en bewonder de nabijgelegen Staatsuniversiteit van Moskou, de grootste universiteit van Rusland. Avondmaal en overnachting in hotel Raikin Plaza**** in Moskou.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Moskou - Sint-Petersburg

  Na het ontbijt bezichtigen we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch. Nadien verkennen we de Moskouse metro. Het was Stalin die inzag dat de gewone Rus geen geld had voor toegangskaartjes van musea en daarom de opdracht gaf tot de bouw van de vele metrostations. Ze zijn stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur en beeldhouwkunst. Ze moesten de Russische pendelaars op deze manier met kunst en cultuur in contact brengen. Na het vrije middagmaal worden we naar het station gebracht waar we de hogesnelheidstrein naar Sint-Petersburg nemen. Na slechts vier uur reizen komen we aan in de Stad der Tsaren. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Sint-Petersburg

  Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt het 'westerse' Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Deze stad was Peters 'venster naar het Westen' en zou de wereld kennis laten maken met de pracht en praal van het Russische hof en de Romanov-dynastie. We beginnen onze ontdekking van Sint-Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit waarbij u de voornaamste bezienswaardigheden en monumenten ziet, zoals de Kazankathedraal, de Admiraliteit, het Paleizenplein, het Kunstplein,... Ook brengen we een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat gold als de officiële stichting van de stad. De klokkentoren met de vergulde spits is hét symbool van Sint-Petersburg. Na een vrije lunch brengen we een bezoek aan het befaamde Fabergé-museum dat gevestigd is in het weelderige Shuvalov-paleis. Peter Carl Fabergé, een Russische goudsmid en juwelier, werd beroemd door zijn uitbundige, met juwelen versierde eieren die hij maakte voor de laatste twee Russische tsaren, Alexander III en Nicolaas II. Vandaag geniet u met eigen ogen van deze adembenemende collectie Fabergé-eieren! We sluiten de dag af met een bezoek aan de kleurrijke Russisch-orthodoxe kerk van de Verlosser van het Bloed, een van de meest opvallendste gebouwen in de stad en gebouwd op de plek waar Tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Sint-Petersburg

  Na het ontbijt bezoeken we Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Peterhof moest het paleis van Versailles in Parijs naar de kroon steken en dit is aardig gelukt. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en schitterend aangelegde tuinen. In de zomermaanden geniet u ook van de mooie fonteinen. In de winter wordt het bezoek aan Peterhof vervangen door het somptueuze Catharinapaleis in Poesjkin, de zomerresidentie van Catharine de Grote, even buiten Sint-Petersburg. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en de mooie tuin zijn prachtig. 's Namiddags gaan we naar het Alexander Nevski-klooster, gesticht om er de relikwieën te bewaren van Grootvorst Alexander Nevski, die in 1240 de Zweden had verslagen in de slag aan de rivier Neva. Hij werd de beschermheilige van de stad. Het klooster biedt ook toegang tot de twee bekendste begraafplaatsen van de stad. Hier hebben heel wat beroemde Russen hun laatste rustplaats gevonden, waaronder de bekende componisten Tsjaikovski en Rubinstein. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Sint-Petersburg

  Vandaag bezoeken we het befaamde Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld. Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Het museum is ontstaan in 1764 uit de grote verzameling schilderijen van Catharina de Grote. Tegenwoordig omvat het museum een verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte), de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur, zowel van het westen als het oosten. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Ook vinden we er werken van Vlaamse meesters en diverse Brabantse wandtapijten. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na het middagmaal bewonderen we de Isaakkathedraal, ongetwijfeld de mooiste kathedraal van Sint-Petersburg. We sluiten de dag af met een ontspannende boottocht op de vele kanalen van Sint-Petersburg, 'het Venetië van het Noorden'. Avondmaal en overnachting in hotel Vedensky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Sint-Petersburg - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 9. Door de noordelijke ligging van Sint-Petersburg zakt de zon tussen 11 juni en 2 juli niet volledig onder de horizon. Hierdoor wordt het in deze periode nooit echt donker. Het is een bijzonder fenomeen en een unieke beleving. De stad bruist dan van het leven. Beleef de Witte Nachten tijdens volgende afreizen: 07/06/19, 14/06/19 en 21/06/19.

 10. Met een warme winterjas, sjaal en muts verkennen we deze twee fenomenale steden. Op een zonnige, kraakheldere winterdag lijken de gouden koepels extra te schitteren en onder een mooi sneeuwtapijt ogen de paleizen en kerken nóg mooier. Bovendien is het in de winter beduidend minder druk. Nét voor Kerstmis fonkelen duizenden kerstlichtjes en is het Rode Plein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Uzelf opwarmen gaat met een glaasje wodka. Beleef de sprookjesachtige winter tijdens volgende afreizen: 13/12/19 en 07/02/20.

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Moskou

3

Raikin Plaza****

Sint-Petersburg

4

Vedensky****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, visum, reis- en bijstandsverzekering

 

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen.

inentingen:

geen

munteenheid:

de Russische roebel (RUB)

tijdsverschil:

winter: +2, zomer: +1

stroom:

220 volt

 


Destination

Russie

La destination

Moscou, Saint-Pétersbourg, deux villes lumière tout en contrastes à l’image d’une Russie ambivalente mêlant étroitement tradition et modernité. Suivez les pas des tsars et cédez à l'enchantement...

Décalage horaire

+1h en été et +2h en hiver.

Temps de vol

3h30 env.

Climat

Le climat est typiquement continental. Dans la région de Moscou et dans la partie ouest, les hivers sont longs et froids avec de fréquentes chutes de neige, alors que les étés sont précoces mais courts (juin-août) et accompagnés d’une chaleur orageuse, parfois caniculaire, et parfois humide avec des pluies occasionnelles. L'automne, court, est plaisant ; les premières neiges arrivent dès octobre.

Langue

La langue officielle est le russe. L’anglais est parlé mais surtout dans les villes et avec parcimonie.

Gastronomie

On trouve aussi bien le roi caviar, le vrai, le ''noir'', mais aussi le ''rouge'' (œufs de saumon) et les autres ''caviars'', d’aubergine ou de courgette. Poissons fumés (crus ou cuits) ou salés, esturgeon, saumon, flétan, sprat, hareng, maquereau, et l’on en passe. Les Russes adorent les champignons. La collecte (la ''chasse silencieuse'') est un rite, et les salaisons un délice. Les pirojki (chaussons à la viande, au chou, aux champignons, etc.) sont excellents. Les Russes sont aussi maîtres en salades ; nous vous recommandons particulièrement la seliodka pod chouboy (le ''hareng sous son manteau'') : ce qui sert de ''manteau'' aux petits morceaux de harengs salés est un mélange de betteraves et de carottes râpées, de dés de pommes de terre et de mayonnaise. La ''vinaigrette'' (viniegriet) à la russe est en fait une salade dans laquelle on mélange betteraves et pommes de terre. Les zakouski accompagneront tout le repas : ils servent à ''faire passer'' la vodka.

 

 


Informations Pratiques

Documents de voyage

Passeport valide plus de 6 mois au minimum après la date d'expiration du visa accordé avec deux pages vierges face à face. Visa est obligatoire. 
Pour une dernière miseà jour: http://diplomatie.belgium.be

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Russie.

Monnaie locale

Le rouble (RUB)

Décalage horaire

hiver: +2, été: +1

Langue

La langue officielle est le russe. Chargement en cours