Retour à l'accueil

Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen

Espagne

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé

• een aangename combinatie van traditionele cultuur, prachtige architectuur, rustige stadjes en mooie natuur
• bezoek aan een bodega van een lokale wijnfabrikant met degustatie

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Bilbao

  Vertrek van Brussel naar Bilbao. Bilbao, de belangrijkste stad van Baskenland, heeft een aantrekkelijke stadscentrum. Een aanrader hier is zeker het Guggenheimmuseum, ontworpen door Frank Gehry en prachtig gelegen aan de oevers van de Nervión. Het oudste gedeelte van de stad bestond vroeger uit zeven straten en is daarom nog steeds gekend als de Siete Calles. Hier vinden we de belangrijkste winkels en een haast oneindig aanbod aan bars en restaurants. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Indautxu****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Bilbao - San Sebastián - Hondarribia - Pamplona

  We rijden naar San Sebastián, een van de mooiste steden van Europa. Vooral het perfecte schelpvormige strand, de Bahía de la Concha, en de vissershaven zijn adembenemend mooi. De Spaanse koninklijke familie bracht al menige zomer door in deze prachtige, door bergen omringde baaien en stranden. San Sebastián heeft hierdoor een aristocratische uitstraling, maar het oude centrum is nog bijzonder levendig. Vlakbij ligt Hondarribia, een kleine maar charmante stad met een duidelijk Franse invloed. We wandelen langs de Calle San Pedro, een straat met typische vissershuisjes met felgekleurde gevels en houten balkons. We reizen verder naar Pamplona. Heerlijk tapas diner en overnachting in hotel AC Ciudad de Pamplona****.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Pamplona - Olite - Logroño

  Vandaag bezoeken we Pamplona, een stad vol contrasten. Kronkelende, nauwe straatjes van de oude wijken monden uit in moderne lanen. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de 12e-eeuwse kathedraal. We vertrekken vervolgens naar Olite, een kleine stadje gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Verder naar Logroño, een Romeinse havenstad die in de middeleeuwen als tussenstop diende voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. De indrukwekkende 15e-eeuwse kathedraal van Santa María de la Redonda torent hoog boven de stad uit. In Logroño staat vooral de wijnbouw centraal, net zoals in de rest van de provincie, en in de nazomer wordt de wijnoogst dan ook uitbundig gevierd. Avondmaal en overnachting in het F&G hotel*** in Logroño.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Logroño - Santo Domingo de la Calzada - Burgos - Gumiel de Mercado

  Na een bezoek aan Santo Domingo de la Calzada vertrekken we naar Burgos. Koning Alfonso III stichtte deze stad in 844 in de vallei van de rivier de Arlanzón. Burgos werd vroeger hoofdzakelijk bewoond door Joodse en mudéjar-handelaars. Hun rijkdom wordt nog steeds weerspiegeld in de vele architecturale pareltjes die de stad rijk is. De prachtig bewaarde middeleeuwse en renaissancepaleizen en -kerken zijn slechts een paar indrukwekkende voorbeelden van de Spaanse architectuur. Aansluitend bezoeken we een bodega van een lokale wijnfabrikant. Avondmaal in een authentiek restaurant in het stadscentrum. Overnachting in de Posada de Ventosilla in Gumiel de Mercado.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Gumiel de Mercado - Peñafiel - Valladolid - Tordesillas - Zamora

  Vandaag gaan we eerst naar Peñafiel, een van de belangrijkste forten van middeleeuws Castilië. De magistrale verdedigingsburcht getuigt van het gewelddadige verleden en de verbeten strijd tussen christenen en Moren. Vervolgens reizen we naar Valladolid, de geboorteplaats van vele Spaanse monarchen. Tijdens een panoramische stadsrit zien we dat de stad bezaaid is met monumenten. We bezoeken hier het San Gregoriomuseum. In Tordesillas, een middeleeuws stadje met een mooi authentiek Castiliaans marktplein, bezoeken we het Santa Clara klooster met haar veel interessante kunstwerken. In Zamora is, behalve enkele muren van de christelijke vestingwerken, vooral de kathedraal de moeite waard. De verschillende architecturale stijlen en de bijzondere Byzantijnse koepel maken van deze kathedraal een uniek monument. Avondmaal en overnachting in hotel AC Zamora****.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Zamora - Ourense - Vigo

  We rijden naar het natuurgebied van Sanabrië ten noordwesten van Zamora. Hier nemen we de tijd voor een wandeling langs het meer van Sanabrië, het grootse gletsjermeer van het Iberische schiereiland, en een bezoek aan het klooster van San Martín de Castaneda. Verder naar Ourense, een stad met een zeer oude geschiedenis. De Puente Viejo, de oude brug, dateert uit de Romeinse tijd en werd in de loop der eeuwen een paar keer herbouwd. Het is nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De Burgas, unieke warmwaterbronnen die een temperatuur bereiken van maar liefst 70 graden Celsius, zijn ook de moeite waard. Vervolgens gaan we naar Vigo voor een kort stadsbezoek. Avondmaal en overnachting in hotel Ciudad de Vigo**** in Vigo.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Vigo - Santiago de Compostella

  Door het landschap van de Rías Bajas rijden we naar Santiago de Compostella en passeren oude stadjes en toeristische badplaatsen. In Santiago de Compostella staat de kathedraal natuurlijk centraal. De bouw begon in de 11e eeuw en werd pas twee eeuwen later voltooid. Langs de kathedraal ligt het klooster van San Martín Pinario. Volgens de legende werden de torens nooit afgewerkt omdat ze anders een schaduw konden werpen op de glorie van de kathedraal. Avondmaal en overnachting in het hotel Gelmirez***.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Santiago de Compostella - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostella voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Bilbao

1

Silken Indautxu****

Pamplona

1

AC Ciudad****

Logroño

1

F&G Logroño***

Gumiel de Mercado

1

Posada de Ventosilla

Zamora

1

AC Zamora****

Vigo

1

Ciudad de Vigo****

Santiago de Compostella

1

Gelmirez***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 


Destination

Espagne

En générale

Plus qu’un pays, une ambiance… Laissez-vous entraîner dans le pays des tapas et de la convivialité et vivez le voyage en Espagne de vos envies. Sourire garanti !

En Andalousie, succombez au charme des patios fleuris, de la mosquée de Cordoue, du palais et des jardins ombragés de l’Alhambra. De ville en village, vous serez comme envoûté par la beauté des décors marqués par l’empreinte orientale. Prenez le temps de profiter de chaque rayon de soleil : ici place est faite à la douceur de vivre.

Gastronomie

La cuisine espagnole a atteint une popularité jamais vue auparavant. Elle est aussi riche et variée que les paysages de ses régions.
Le plat incontournable qu’il faut goûter et savourer est La "Paëlla", faite à base de riz cuit dans l’huile en même temps que le poulet, porc maigre avec jambon, langoustines, petits pois, ail, oignons, épices et safran.
Parmi les saveurs à découvrir :
- Le jambon ("Jamon") Serrano
- Le "Gaspacho" : soupe froide, aux tomates, poivrons et ail
- La Soupe aux amandes : servie en dessert, mais elle devient potage à Noël, rehaussée de safran
- Les calamars frits
- Les brochettes d'espadon : on fait cuire des poissons entiers "à la plancha", c'est-à-dire sur une plaque d’acier, des rougets, daurades, sole, loups, espadon, etc. Ce type de plat est souvent accompagné d’un assaisonnement appelé "Alino". Dans cette recette, le poisson est coupé en dés et enfilé sur des brochettes.

La destination

Au-delà de ses fiestas, tapas et siestas, il y a son histoire, passionnante et visible dans chacune de ses villes. Séville, Madrid, Barcelone, pour ne citer qu'elles, révèlent à elles seules la riche culture et les mille facettes d'une Espagne chaleureuse et attachante.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire.
Canaries : -1h.
Le changement d’horaire d’été et d’hiver a lieu le même jour que pour la Belgique.

Temps de vol

Entre 1h30 et 4h environ

Climat

L'Espagne offre à ses visiteurs un climat méditerranéen agréable. Les étés sont chauds et secs et les hivers plutôt doux et cléments. L’automne est cependant la saison la plus pluvieuse. Les Baléares quant à elles sont protégées des vents par sa sierra du nord et les pluies y sont moins abondantes. Les Canaries jouissent d’un climat doux et printanier toute l’année, un climat ensoleillé est tempéré par les alizés mais rarement par la pluie.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. Le français et l'anglais sont compris dans les principaux lieux touristiques.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Carte d'identité en cours de validité

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Espagne.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

Pas de décalage horaire avec la Belgique.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. 

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Espagne.

Courant électrique

Le courant électrique est du 220 volts et les prises sont identiques aux prises belges, inutile d'amener un adaptateur.Chargement en cours