Terug naar huis

Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht

Spanje

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• toegang tot het Alhambra met bezoek onder leiding van lokale gids
• bezoek aan Sevilla onder leiding van lokale gids
• bezoek aan Córdoba, Baeza, Úbeda, Granada en Jerez de la Frontera

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Sevilla - Córdoba

  Vlucht naar Sevilla. Bij aankomst rijden we onmiddellijk door naar Córdoba. Onderweg ontdekken we reeds de charme van Andalusië in de talloze historische gebouwen en prachtige torens. Na het avondmaal maken we een verkennende wandeling in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Maciá Alfaros****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Córdoba

  Vandaag wandelen we door de stad via de Plaza del Potro die door Cervantes in zijn verhaal over Don Quichote wordt genoemd. Aan de oevers van de Guadalquivir maken we kans grote groepen koereigers op te merken. We gaan tot bij de Puente Romano waar we het oorspronkelijke niveau van de oude stad kunnen zien. Verder langs de Mezquita en via de oude stadsmuren naar de Barrio Judería en de synagoge. Na de middag bezoeken we de in de 8e eeuw gebouwde Mezquita, een ruimte die werd gebruikt voor religieuze en politieke doeleinden en die plaats kon bieden aan wel 20.000 mensen. In deze moskee zien we maar liefst 840 zuilen van marmer, jaspis en graniet waarop tweekleurige hoefijzerbogen steunen. Het is een stille getuigenis van de kunst die de kaliefen tentoonspreidden tijdens hun heerschappij. Avondmaal en overnachting in hotel Maciá Alfaros****.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Córdoba - Baeza - Úbeda - Granada

  Vandaag verkennen we eerst het monumentenstadje Baeza en rijden daarna door naar Ubeda. Dit stadje is het centrum van de olijfteelt en bezit prachtige renaissance- en barokgevels uit de 16e eeuw. Met haar okerkleurige stenen en de architectonische weelderigheid van haar paleizen en kerken doet ze eerder denken aan renaissancesteden in Castilië of Extremadura. De oude binnenstad is zeker een bezoekje waard. We rijden in de namiddag naar Granada, het absolute hoogtepunt van deze reis. Overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Granada

  De ligging van Granada aan de voet van de Sierra Nevada, de 'besneeuwde bergketen' in het dal van de rivier de Darro, geeft aan deze stad een onvergetelijke charme. Een bezoek aan Granada begint gewoonlijk bij de heuvel van het Alhambra, dat we bezoeken met een lokale gids. Dit bezoek duurt makkelijk zo'n drie uur. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. Kuierend door de straten van Granada kan men werkelijk merken dat deze stad het laatste bolwerk van de islam was op het Iberische schiereiland. Deze 'parel van Andalusië' die door de Arabieren in 756 werd gesticht, behoorde oorspronkelijk aan het kalifaat van Córdoba alvorens ze de hoofdstad van het islamitische koninkrijk van Granada werd. In de namiddag bezoeken we de kathedraal, een imponerend mooi geproportioneerd bouwwerk uit de renaissance. De Capilla Real, de koningskapel, staat naast de kathedraal en is een meesterwerk van flamboyante gotiek. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondwandeling door de wijk Albaicín. U kunt ook eventueel een flamenco-voorstelling bijwonen (facultatief). De zigeuners laten het ritme van de flamenco weerklinken tijdens deze feesten die een mengelmoes zijn van zang, dans en muziek. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Granada - Ronda - Arcos de la Frontera - Jerez de la Frontera

  We vertrekken naar Jerez de la Frontera via Ronda. Deze historische Spaanse stad met haar schilderachtige steegjes, gelegen aan de rand van een ravijn gevormd door dolomietgesteente, is zeker een bezoekje waard. De oude stad komen we binnen via de Puente Nuevo over de El Tajo, een 150 m diepe kloof die uitgeslepen werd door de rivier de Guadalevin. Deze brug biedt u een verrassend uitzicht op de rivierengte met haar loodrechte wanden. Ook de Plaza de Toros, de oudste van Spanje, kunnen we een bezoekje brengen. Na het facultatieve middagmaal gaan we verder via Grazalema, een zeer mooi, typisch Moors dorpje waar we een wandeling door de hoofdstraat maken. Arcos de la Frontera, de volgende stop op de weg, is een van de meest opvallend gelegen Pueblos Blancos of witte dorpen van Andalusië. Het dorp staat op een vooruitspringende rots die loodrecht boven het dal uitrijst. In deze witte dorpjes waar u zich nog in de vorige eeuw waant, is het licht verblindend wit. U loopt er door een labyrint van straatjes met huizen die de bewoners onvermoeibaar blijven witkalken. Verder naar Jerez de la Frontera. Avondmaal en overnachting in hotel Sherry Park****.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Jerez de la Frontera - Sevilla

  Jerez de la Frontera, vermaard om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren, is ook een stad van historische betekenis. Ze werd gesticht door de Feniciërs, maar heeft nadien nog vele andere overheersers gekend die elk hun stempel op haar hebben gedrukt. De Koninklijke Rijschool zet haar deuren open en een bezoek aan de stoeterij staat op het programma. U zult zeker genieten van dit mooie spektakel. Aansluitend vrij middagmaal. In de namiddag staat er een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en zult van naaldje tot draadje te weten komen hoe die heerlijke sherry tot stand komt. Vervolgens naar Sevilla. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Sevilla

  Sevilla was de economische hoofdstad van het Spaanse rijk in de 16e eeuw. Deze stad bezit een van de mooiste verzamelingen monumenten van het land. We bezoeken dan ook de verschillende architectonische hoogtepunten, zoals het Alcázar en zijn tuinen en de verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla is (op die momenten gesloten voor het publiek). De grootse kathedraal met de Giraldatoren is ook een bezoekje waard. De Giraldatoren, de mooiste minaret van de dynastie der Almohaden, biedt u een prachtig uitzicht op de stad, als u natuurlijk de moed hebt om helemaal naar boven te gaan! Ook La Macarena, de Murallas, de Junta de Andalucía, de Plaza de Toros en de Barrio Santa Cruz met zijn smalle steegjes zullen u zeker bekoren. 's Avonds geniet u van typische tapasmaaltijd met een heerlijk glaasje lokale wijn. Overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Sevilla - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sevilla voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Córdoba

2

Maciá Alfaros****

Granada

2

Gran Luna de Granada****

Jerez de la Frontera

1

Sherry Park****

Sevilla

2

Silken Al Andalus****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 


Bestemming

Spanje

Algemeen

Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Gastronomie

De Spaanse keuken is populairder dan ooit tevoren. Ze is even rijk en gevarieerd als de landschappen en regio’s van het land. Een verrukkelijk gerecht dat je zeker geproefd moet hebben, is paella. Deze is gemaakt op basis van rijst gebakken in olie met kip, mager varkensvlees en ham, langoustines, doperwten, look, ui, kruiden en saffraan. Tapas die je zult ontdekken: - Serranoham - Gaspacho: koude tomaten- en paprikasoep met look - Amandelsoep: als dessert, maar als voorgerecht op Kerstmis, op basis van saffraan - Brochette van zwaardvis: bak de vis (zeebarbeel, goudbrasem, tong, zeewolf, zwaardvis, ...) à la plancha, dat betekent op een stalen plaat. Dit soort gerechten wordt vaak op “alino”-wijze gekruid. Bij dit recept wordt de vis daarna in stukken gesneden en op een brochette geschoven.

De bestemming

Naast de feestjes, tapas en siësta’s is de boeiende geschiedenis ook erg zichtbaar in de steden. Sevilla, Madrid, Barcelona zijn enkele voorbeelden waar de rijke cultuur en warmte en gastvrijheid van Spanje duidelijk te voelen is.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.
De Canarische Eilanden: - 1u in vergelijking met België.
De overgang van winter- en zomeruur vindt op hetzelfde moment plaats als in België.

Vluchttijden

Tussen 1u30 en 4u ongeveer

Klimaat

Spanje biedt zijn bezoekers een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters eerder zacht en aangenaam. In de herfst valt er het meeste regen. Er is amper wind en regen op de Balearen, dankzij het berglandschap in het noorden van het eiland. Op de Canarische Eilanden geniet je het hele jaar door van een droog lenteklimaat met veel zon, weinig regen en een gematigde temperatuur dankzij de passaatwinden.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de grootste toeristische plaatsen wordt er ook Frans en Engels gesproken.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Identiteitspapieren: geldige identiteitskaart of geldig internationaal paspoort.
voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be
Visa: geen visa nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen. "  

 

Inentingen

Vaccinatie is niet verplicht voor een verblijf in Spanje. Aangeraden: Wij raden je aan om een insectwerend middel, zonnecrème en aftersun, en enkele basismedicijnen (ontsmettingsmiddel, medicijnen tegen pijn/ontsteking/diarree, zalf tegen blauwe plekken) mee te nemen en altijd flessenwater te drinken.

Munteenheid

Het huidige betaalmiddel is de euro. In zo goed als alle steden en dorpen kan je geld afhalen aan het geldautomaat. Ook internationale betaalkaarten worden aanvaard.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.

Taal

De officiële taal is Spaans. Frans en Engels verstaat men in de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is erkend in Spanje.

Elektriciteit

De stroom bedraagt 220 volt en de stopcontacten zijn dezelfde als in België. Je hebt dus geen adapter nodig.


Voor vertrek

Kledij en materiaal

Een niet-exhaustieve lijst met aan te raden spullen :

- Een rugzak voor je gerief gedurende de dag

- Lichte kledij vooral in juli en augustus, want de temperaturen kunnen hoog oplopen

- Een paar wandelschoenen of baskets

- Een zonnebril

- Zwemkledij

- Een pet of hoed

- Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor

- Persoonlijke toiletartikelen

- Eigen reisapotheek

Woordenschat

Goededag: Buenos dias (‘s morgens), Buenas tardes (vanaf de namiddag) Goedenavond: Buenas noches

Ja: Si Nee: No

Hallo!: Hola!

Dankuwel: Muchas gracias

Alstublieft: Por favor

Tot ziens/ tot straks: Adios/Hasta luego

Spreekt u Nederlands?: Habla neerlandés?

Hoeveel kost het?: Cuanto cuesta ?Opladen