Terug naar huis

De Marken, het geheim van Italië

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
De Marken, het geheim van Italië - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• bezoek aan Gradara, Urbino, Pesaro, Ancona, Fabriano, Ascoli Piceno, Campofilone

• overnachtingen in Gabicce Mare, Recanati en Rome

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Bologna - Gabicce Mare

  Vlucht naar Bologna. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Sans Souci**** in Gabicce Mare.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Gabicce Mare - Urbino - Gabicce Mare

  Vandaag ontdekken we Urbino. Een stukje rijden, maar Urbino is op kunstgebied de rijkste stad van De Marken. Centraal staat het immense hertogelijke paleis dat vooral binnenin een ongelooflijke weelde vertoont. Naast nog andere gebouwen in de stad bezoeken wij ook het geboortehuis van Raphael, want deze grote Renaissance schilder werd in Urbino geboren. Verder naar het schilderachtige plaatsje Gradara, met zijn volledig bewaarde omwalling en zijn kasteel. Daar horen we - en zien we bijna - het bloedstollend verhaal van de liefdesmoord in de schoot van de hier toen regerende Malatesta familie. Overnachting in hotel Sans Souci**** in Gabicce Mare.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Gabicce Mare - Pesaro - Jesi - Recanati

  Ons eerste bezoek vandaag is aan Pesaro, net als Ancona een belangrijke havenstad in De Marken. Wij maken er een wandeling door het historische stadscentrum en zullen daarbij al vlug merken dat Pesaro de geboortestad is van de grote componist Rossini. Na onze stadswandeling brengen we nog een bezoek aan Senigallia en Jesi. Deze laatste is bekend als de geboorteplaats van de legendarische keizer Frederik II, één van de grootste middeleeuwse vorsten die West-Europa ooit gekend heeft. Het oude centrum met zijn omwalling, en de pinacoteek met ondermeer bekende schilderijen van Lorenzo Lotto zijn hier zeker de moeite. Van hier uit rijden we door naar Recanati. Overnachting in hotel Gallery Recanati****.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Recanati - Frasassi - San Vittore - Fabriano - Recanati

  In de vallei van de Esino rivier rijden we naar de spectaculaire grotten van Frasassi. Na een facultatief bezoek aan de grotten bekijken wij in de buurt ook het sobere vroeg-romaanse kerkje van San Vittore delle Chiuse. Vervolgens rijden wij naar het eveneens dichtbij gelegen stadje Fabriano. Daar vinden we zeker een gezellig restaurantje dat ons een typische kaart aanbiedt. Na de lunch brengen we een bezoek aan het historische centrum en het unieke Museo della carta e della filigrana, een museum van papier en watermerk. Terug naar Recanati. Overnachting in hotel Gallery Recanati****.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Recanati - Ancona - Sirolo - Loreto - Recanati

  We gaan naar de havenstad Ancona, waar de prachtig gelegen romaanse San Ciriaco kathedraal evenals enkele andere middeleeuwse gebouwen van de stad zeker onze aandacht waard zijn. Ook de goed bewaarde triomfboog van Traianus spreekt tot de verbeelding. We houden even halt in Sirolo, dit middeleeuwse stadje is net een filmdecor met prachtige huizen, straatjes en schitterende zichten op de Adriatische zee. Daarna rijden we door naar het stadje Loreto, reeds vele eeuwen zeer bekend als pelgrimsplaats omdat engelen ooit het huis van Maria vanuit Nazareth naar hier zouden overgevlogen hebben. Omstreeks 1500 werd hier een groots heiligdom gebouwd door een aantal bekende Renaissance architecten waaronder Bramante. Centraal in de kerk staat het ongeveer even oude marmeren Santa Casa, met schitterend beeldhouwwerk. Overnachting in hotel Gallery Recanati****.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Recanati - Fermo - Campofilone - Tolentino - Macerata - Recanati

  Wij rijden naar de stad Fermo voor een bezoek aan de kleurrijke Piazza del Popolo en de kathedraal. Van daaruit gaan we naar het pastabedrijf La Campofilone dat al sinds 1912 talrijke pastaproducten fabriceert. In een nabijgelegen restaurant genieten we van die heerlijkheden. Na de smakelijke lunch trekken we naar het stadje Tolentino om er de basiliek met prachtige oude fresco's te bewonderen. Vervolgens gaat het naar de stad Macerata voor een kort bezoek aan het centrum met vooral het sferisterio, een zeer eigenaardig 19e-eeuws gebouw dat gebruikt wordt voor allerlei feestelijkheden en opvoeringen. Overnachting in hotel Gallery Recanati****.

  ontbijt - middagmaal

 7. Dag 7

  Recanati - Ascoli Piceno - Rome

  De middelgrote stad Ascoli Piceno ligt helemaal in het zuiden van De Marken. Het is een van de meest homogeen bewaarde romaans-middeleeuwse steden van Midden-Italië. Alle oude gebouwen zijn opgetrokken met warme travertijnsteen. Wij bezoeken het schilderachtige centrum van de stad en ronden ons verblijf af met een vrij middagmaal. Dan nemen wij afscheid van De Marken en rijden naar Rome. Overnachting in Smooth Hotel Termini***.

  ontbijt

 8. Dag 8

  Rome - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

 

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Gabicce Mare

2

Sans Souci Gabicce****

Recanati

4

Gallery Hotel Recanati****

Rome

1

Smooth Hotel Termini***

 


Aantal deelnemers

min. 13 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

 

 

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

EURO (EUR) 

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt 

 


Opladen