Terug naar huis

Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen

Spanje

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• een aangename combinatie van traditionele cultuur, prachtige architectuur, rustige stadjes en mooie natuur
• bezoek aan een bodega van een lokale wijnfabrikant met degustatie

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Bilbao

  Vertrek van Brussel naar Bilbao. Bilbao, de belangrijkste stad van Baskenland, heeft een aantrekkelijke stadscentrum. Een aanrader hier is zeker het Guggenheimmuseum, ontworpen door Frank Gehry en prachtig gelegen aan de oevers van de Nervión. Het oudste gedeelte van de stad bestond vroeger uit zeven straten en is daarom nog steeds gekend als de Siete Calles. Hier vinden we de belangrijkste winkels en een haast oneindig aanbod aan bars en restaurants. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Indautxu****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Bilbao - San Sebastián - Hondarribia - Pamplona

  We rijden naar San Sebastián, een van de mooiste steden van Europa. Vooral het perfecte schelpvormige strand, de Bahía de la Concha, en de vissershaven zijn adembenemend mooi. De Spaanse koninklijke familie bracht al menige zomer door in deze prachtige, door bergen omringde baaien en stranden. San Sebastián heeft hierdoor een aristocratische uitstraling, maar het oude centrum is nog bijzonder levendig. Vlakbij ligt Hondarribia, een kleine maar charmante stad met een duidelijk Franse invloed. We wandelen langs de Calle San Pedro, een straat met typische vissershuisjes met felgekleurde gevels en houten balkons. We reizen verder naar Pamplona. Heerlijk tapas diner en overnachting in hotel AC Ciudad de Pamplona****.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Pamplona - Olite - Logroño

  Vandaag bezoeken we Pamplona, een stad vol contrasten. Kronkelende, nauwe straatjes van de oude wijken monden uit in moderne lanen. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de 12e-eeuwse kathedraal. We vertrekken vervolgens naar Olite, een kleine stadje gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Verder naar Logroño, een Romeinse havenstad die in de middeleeuwen als tussenstop diende voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. De indrukwekkende 15e-eeuwse kathedraal van Santa María de la Redonda torent hoog boven de stad uit. In Logroño staat vooral de wijnbouw centraal, net zoals in de rest van de provincie, en in de nazomer wordt de wijnoogst dan ook uitbundig gevierd. Avondmaal en overnachting in het F&G hotel*** in Logroño.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Logroño - Santo Domingo de la Calzada - Burgos - Gumiel de Mercado

  Na een bezoek aan Santo Domingo de la Calzada vertrekken we naar Burgos. Koning Alfonso III stichtte deze stad in 844 in de vallei van de rivier de Arlanzón. Burgos werd vroeger hoofdzakelijk bewoond door Joodse en mudéjar-handelaars. Hun rijkdom wordt nog steeds weerspiegeld in de vele architecturale pareltjes die de stad rijk is. De prachtig bewaarde middeleeuwse en renaissancepaleizen en -kerken zijn slechts een paar indrukwekkende voorbeelden van de Spaanse architectuur. Aansluitend bezoeken we een bodega van een lokale wijnfabrikant. Avondmaal in een authentiek restaurant in het stadscentrum. Overnachting in de Posada de Ventosilla in Gumiel de Mercado.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Gumiel de Mercado - Peñafiel - Valladolid - Tordesillas - Zamora

  Vandaag gaan we eerst naar Peñafiel, een van de belangrijkste forten van middeleeuws Castilië. De magistrale verdedigingsburcht getuigt van het gewelddadige verleden en de verbeten strijd tussen christenen en Moren. Vervolgens reizen we naar Valladolid, de geboorteplaats van vele Spaanse monarchen. Tijdens een panoramische stadsrit zien we dat de stad bezaaid is met monumenten. We bezoeken hier het San Gregoriomuseum. In Tordesillas, een middeleeuws stadje met een mooi authentiek Castiliaans marktplein, bezoeken we het Santa Clara klooster met haar veel interessante kunstwerken. In Zamora is, behalve enkele muren van de christelijke vestingwerken, vooral de kathedraal de moeite waard. De verschillende architecturale stijlen en de bijzondere Byzantijnse koepel maken van deze kathedraal een uniek monument. Avondmaal en overnachting in hotel AC Zamora****.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Zamora - Ourense - Vigo

  We rijden naar het natuurgebied van Sanabrië ten noordwesten van Zamora. Hier nemen we de tijd voor een wandeling langs het meer van Sanabrië, het grootse gletsjermeer van het Iberische schiereiland, en een bezoek aan het klooster van San Martín de Castaneda. Verder naar Ourense, een stad met een zeer oude geschiedenis. De Puente Viejo, de oude brug, dateert uit de Romeinse tijd en werd in de loop der eeuwen een paar keer herbouwd. Het is nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De Burgas, unieke warmwaterbronnen die een temperatuur bereiken van maar liefst 70 graden Celsius, zijn ook de moeite waard. Vervolgens gaan we naar Vigo voor een kort stadsbezoek. Avondmaal en overnachting in hotel Ciudad de Vigo**** in Vigo.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Vigo - Santiago de Compostella

  Door het landschap van de Rías Bajas rijden we naar Santiago de Compostella en passeren oude stadjes en toeristische badplaatsen. In Santiago de Compostella staat de kathedraal natuurlijk centraal. De bouw begon in de 11e eeuw en werd pas twee eeuwen later voltooid. Langs de kathedraal ligt het klooster van San Martín Pinario. Volgens de legende werden de torens nooit afgewerkt omdat ze anders een schaduw konden werpen op de glorie van de kathedraal. Avondmaal en overnachting in het hotel Gelmirez***.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Santiago de Compostella - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostella voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Bilbao

1

Silken Indautxu****

Pamplona

1

AC Ciudad****

Logroño

1

F&G Logroño***

Gumiel de Mercado

1

Posada de Ventosilla

Zamora

1

AC Zamora****

Vigo

1

Ciudad de Vigo****

Santiago de Compostella

1

Gelmirez***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 


Bestemming

Spanje

Algemeen

Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Gastronomie

De Spaanse keuken is populairder dan ooit tevoren. Ze is even rijk en gevarieerd als de landschappen en regio’s van het land. Een verrukkelijk gerecht dat je zeker geproefd moet hebben, is paella. Deze is gemaakt op basis van rijst gebakken in olie met kip, mager varkensvlees en ham, langoustines, doperwten, look, ui, kruiden en saffraan. Tapas die je zult ontdekken: - Serranoham - Gaspacho: koude tomaten- en paprikasoep met look - Amandelsoep: als dessert, maar als voorgerecht op Kerstmis, op basis van saffraan - Brochette van zwaardvis: bak de vis (zeebarbeel, goudbrasem, tong, zeewolf, zwaardvis, ...) à la plancha, dat betekent op een stalen plaat. Dit soort gerechten wordt vaak op “alino”-wijze gekruid. Bij dit recept wordt de vis daarna in stukken gesneden en op een brochette geschoven.

De bestemming

Naast de feestjes, tapas en siësta’s is de boeiende geschiedenis ook erg zichtbaar in de steden. Sevilla, Madrid, Barcelona zijn enkele voorbeelden waar de rijke cultuur en warmte en gastvrijheid van Spanje duidelijk te voelen is.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.
De Canarische Eilanden: - 1u in vergelijking met België.
De overgang van winter- en zomeruur vindt op hetzelfde moment plaats als in België.

Vluchttijden

Tussen 1u30 en 4u ongeveer

Klimaat

Spanje biedt zijn bezoekers een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters eerder zacht en aangenaam. In de herfst valt er het meeste regen. Er is amper wind en regen op de Balearen, dankzij het berglandschap in het noorden van het eiland. Op de Canarische Eilanden geniet je het hele jaar door van een droog lenteklimaat met veel zon, weinig regen en een gematigde temperatuur dankzij de passaatwinden.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de grootste toeristische plaatsen wordt er ook Frans en Engels gesproken.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Identiteitspapieren: geldige identiteitskaart of geldig internationaal paspoort.
voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be
Visa: geen visa nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen. "  

 

Inentingen

Vaccinatie is niet verplicht voor een verblijf in Spanje. Aangeraden: Wij raden je aan om een insectwerend middel, zonnecrème en aftersun, en enkele basismedicijnen (ontsmettingsmiddel, medicijnen tegen pijn/ontsteking/diarree, zalf tegen blauwe plekken) mee te nemen en altijd flessenwater te drinken.

Munteenheid

Het huidige betaalmiddel is de euro. In zo goed als alle steden en dorpen kan je geld afhalen aan het geldautomaat. Ook internationale betaalkaarten worden aanvaard.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.

Taal

De officiële taal is Spaans. Frans en Engels verstaat men in de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is erkend in Spanje.

Elektriciteit

De stroom bedraagt 220 volt en de stopcontacten zijn dezelfde als in België. Je hebt dus geen adapter nodig.


Voor vertrek

Kledij en materiaal

Een niet-exhaustieve lijst met aan te raden spullen :

- Een rugzak voor je gerief gedurende de dag

- Lichte kledij vooral in juli en augustus, want de temperaturen kunnen hoog oplopen

- Een paar wandelschoenen of baskets

- Een zonnebril

- Zwemkledij

- Een pet of hoed

- Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor

- Persoonlijke toiletartikelen

- Eigen reisapotheek

Woordenschat

Goededag: Buenos dias (‘s morgens), Buenas tardes (vanaf de namiddag) Goedenavond: Buenas noches

Ja: Si Nee: No

Hallo!: Hola!

Dankuwel: Muchas gracias

Alstublieft: Por favor

Tot ziens/ tot straks: Adios/Hasta luego

Spreekt u Nederlands?: Habla neerlandés?

Hoeveel kost het?: Cuanto cuesta ?Opladen