Terug naar huis

Sicilië, archeologisch openluchtmuseum

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Sicilië, archeologisch openluchtmuseum - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• mini-cruise naar Panarea en Stromboli
• overnachtingen op Lipari
• Nederlandstalige lokale gids in Palermo

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Palermo

  Vertrek naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De autocar brengt ons naar het Federico II**** hotel.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Palermo - Monreale - Palermo

  De voornaamste monumenten in Palermo vinden we terug aan de lange Corso Vittorio Emanuele die van het Palazzo dei Normanni naar de haven leidt. Van dit paleis blijven alleen het centrale deel en de massieve 'Pisaanse toren' over. Verderop langs de Corso ligt de kathedraal van Palermo, de Santa Maria Assunta. Bij de Quattro Canti zijn we in het bekende historische centrum van Palermo. Op de Piazza Pretoria straalt dan weer een schitterende fontein met zestiende eeuwse beelden. In de volksmond wordt het plein Piazza della Vergogna of Plein van de Schande genoemd, vanwege de vele naakte beelden van de fontein. Onvergetelijk zal ook het bezoek zijn aan de San Giuseppe dei Teatini en de San Cataldo. Na de middag vertrekken we naar Monreale. Deze stad is wereldwijd bekend om haar prachtige romaanse kathedraal, een oogverblindende mengeling van Arabische, byzantijnse en Normandische stijlen. De schitterende mozaïeken behoren tot de grootste ter wereld. Ook de kloostergang naast de kerk is indrukwekkend met de enig mooi versierde zuilen. Terug naar Palermo en hotel Federico II****.

  ontbijt

 3. Dag 3

  Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

  We vertrekken naar Agrigento, onze volgende verblijfplaats. Onderweg houden we halt in Segesta, een belangrijk Grieks heiligdom en een van de best bewaarde archeologische sites. De majestueuze Dorische tempel ligt op een heuvel in een weids landschap. De 36 zuilen van goudkleurige kalksteen lijken nog niet afgewerkt. Even indrukwekkend is het amfitheater op de helling van de Monte Barbaro dat nog altijd gebruikt wordt voor voorstellingen. De reis gaat verder naar Selinunte, een concurrerende stad van Segesta in de 5de eeuw v. Chr. In 250 v. Chr. hebben de Carthagers deze stad vernietigd maar het verval van de tempels was vooral het gevolg van aardbevingen. De Akropolis was omspoeld door twee smalle riviertjes en vormde het eigenlijke centrum van Selinunte. We rijden verder naar Agrigento voor de overnachting in het hotel Kaos****.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Agrigento - Madonie Park - Cefalù

  In de loop van de ochtend bezoek aan de prachtige tempelvallei van Agrigento. Vertrek richting Cefalú. Onderweg stoppen we aan een typische boerderij waar we tijdens het middagmaal streekproducten kunnen proeven. Nadien verder naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de indrukwekkende Villa Romana del Casale, vooral bekend omwille van de vele prachtige mozaïekvloeren. Na het bezoek rijden we door naar het middeleeuwse plaatsje Cefalú. Avondmaal en overnachting in hotel Acacia Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Cefalù - Milazzo - Lipari - Vulcano - Lipari

  Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar het noordelijke havenstadje Milazzo. Daar schepen we in voor een boottocht naar het eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilanden. In de namiddag varen we naar Vulcano, waar zich tevens de gelijknamige vulkaan bevindt. Het eiland bestaat uit een aantal elkaar overlappende vulkanische centra. De huidige krater van de Fossa, Gran Cratere, vertoont fumarole activiteit, waarbij zwaveldampen vrijkomen. Het woord vulkaan is ook naar het eiland vernoemd, want volgens een Romeinse legende woonde de vuurgod Vulcanus hier. Deze Vulcanus was ook wapensmid van de goden; hij maakte onder andere harnassen voor Hercules en wapens voor Mars. Overnachting in Lipari in het Gattopardo Park Hotel****.

  ontbijt

 6. Dag 6

  Lipari - Panarea - Stromboli - Lipari

  's Morgens staat het archeologisch museum van Lipari op het programma. Een bezoek aan de indrukwekkende collectie maskers en kraters uit de bronstijd is een must! In de namiddag staat er een mini-cruise op het programma naar Panarea en Stromboli. Na het nuttigen van een heerlijke pizza stappen we terug aan boord en tijdens de terugvaart naar Lipari kunnen we genieten van het spektakel dat de Sciara del Fuoco biedt vanaf de zee. Een onvergetelijk schouwspel! Nadien terug naar het Gattopardo Park Hotel****.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Lipari - Etna - Taormina

  Na het ontbijt keren we met de boot terug naar de haven van Milazzo. Het stevige ontbijt van deze ochtend zal van pas komen, aangezien we in goede conditie moeten kunnen verder reizen naar de Etna. Deze nog steeds actieve vulkaan is ongeveer 3.340 m hoog. De bus rijdt tot op een hoogte van 1.900 m. Van hieruit kan u facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger tot ongeveer 3.000 m gaan (voorzie hiervoor ongeveer € 65). Terugrit naar de Taormina Riviera waar het hotel Naxos Beach Resort**** ons verwacht.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Taormina - Catania - Taormina

  Na het ontbijt vertrek naar Catania voor een bezoek aan de stad. Catania werd door de eeuwen heen meermaals verwoest door de allesvernietigende uitbarstingen van de Etna. We bezoeken de Piazza del Duomo, de kathedraal, de Fontana dell'Elefante en wandelen verderop naar de vismarkt en het Romeinse amfitheater. Hotel Naxos Beach Resort**** verwacht ons voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt - avondmaal

 9. Dag 9

  Taormina - Siracusa - Noto - Taormina

  Na een deugddoend ontbijt, vertrek naar Siracusa. Deze stad schittert aan een mooie baai en het oude stadsgedeelte ligt op een schiereilandje in de Ionische Zee. Onvergetelijk is een bezoek aan het archeologische park met onder meer het Griekse theater, het Romeinse amfitheater, de tempel van Apollo en de Latomia del Paradiso, een oude steengroeve met een bizarre grot die de naam het Oor van Dionysos draagt. In de namiddag staat een bezoek aan het stadje Noto op het programma. Na de zware aardbeving van 1693 moest Noto weer helemaal worden heropgebouwd en het resultaat is indrukwekkend: een prachtige barokke stad. Met al dat moois is het dan ook geen wonder dat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staat. Overnachting in hotel Naxos Beach Resort****.

  ontbijt - avondmaal

 10. Dag 10

  Taormina - Catania - Brussel

  Vertrek naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Palermo 2 Federico II****
Agrigento 1 Hotel Kaos****
Cefalù area 1 Acacia Resort****
Lipari 2 Gattopardo Park Hotel****
Taormina area 3 Naxos Beach****

 


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:identiteitskaart
inentingen:geen
munteenheid:EURO (EUR)
tijdsverschil:geen
stroom:220 volt

Opladen