Terug naar huis

Vilnius, Riga & Tallinn in een notendop

Estland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Vilnius, Riga & Tallinn in een notendop - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• ontdekking van Litouwen, Letland en Estland
• het overwegend barokke Vilnius, het dynamische en mondaine Riga, het middeleeuwse Tallinn
• rondleiding in het kasteel van Trakai

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Vilnius

  Vlucht naar Vilnius. Aankomst en transfer naar het hotel waar we twee nachten verblijven. Avondmaal en overnachting in hotel Artis Centrum**** of Vilnia**** in Vilnius.

  avondmaal

  Opmerking: tijdens afreis 18/06/19 zal het avondmaal op dag 1 niet genuttigd worden. Hiervoor wordt een korting voorzien van € 21 per persoon.

 2. Dag 2

  Vilnius

  Vilnius, de Litouwse hoofdstad, is een van de oudste steden van de Baltische Landen. Met haar ontelbare kerken, smalle huisjes en wirwar van gezellige straatjes is de stad door de UNESCO erkend als cultureel erfgoed. De rondleiding brengt ons o.a. naar de kathedraal van Vilnius, de gotische St.-Annakerk en de Poort van de Zonsopgang, een belangrijk katholiek bedevaartsoord. 's Namiddags vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Vilnius - Trakai - Riga

  Vertrek naar Trakai, bekend om haar grote aantal meren waarvan het meer Galve het bekendste en grootste is. Op een eilandje te midden van dit meer staat het sprookjesachtige 14e-eeuwse kasteel van Trakai. Na het bezoek rijden we verder naar de Kruisenheuvel, een plek waar sinds de 14e eeuw oorlogen, onderdrukkingen en verzet worden herdacht door het plaatsen van een kruis. Tegenwoordig staan hier meer dan 600.000 kruisen. Verder naar Riga waar we drie nachten verblijven. Avondmaal en overnachting in hotel Astor Riga****, Wellton Riverside Spa****, Tallink Riga**** of Avalon****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Riga

  Eerste kennismaking met deze stad per autocar langs de brede boulevards. We genieten van een prachtig zicht op de parken, de Bastionheuvel, het Nationaal Theater, de art nouveau gebouwen, de opera en tal van andere bouwwerken. Een wandeling door de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildenhuizen. Verder zien we de Domkathedraal, de St.-Peterkerk, het parlementsgebouw en het kasteel van Riga. We verbazen ons over de prachtig gerestaureerde huizen waarin nu gezellige restaurantjes, cafés en bars zijn ondergebracht. In de namiddag bezoeken we de St.-Peterkerk met de panoramische toren. Vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Riga - Rundale - Jürmala - Riga

  In de voormiddag bewonderen we het 18e-eeuwse paleis van Rundale, ontworpen door de bekende Italiaanse architect Rastrelli. Het is het belangrijkste barokke paleis in Letland en staat gekend als het Versailles van Letland. Na het bezoek, een wandeling doorheen de paleistuin en het middagmaal rijden we terug richting Riga. Onderweg maken we een stop in Jürmale, een mondaine badplaats nabij Riga. We maken een wandeling langs de kust en het centrum van deze badstad. Terug naar Riga voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Riga - Sigulda - Tartu

  Rit naar Sigulda in het Nationaal Park Gauja, gekend als Lets Zwitserland vanwege de bobsleebanen. Ruïnes van kastelen en paleizen dompelen u hier onder in de middeleeuwse sfeer van romantische legendes en heroïsche figuren. Tijdens de busrit bewonderen we het landschap in de vallei, waarna we te voet de zandsteengrotten verkennen. We bezoeken vervolgens het 13e-eeuwse kasteel van Turaida. Verdere verkenning van het museumdomein waar tal van archeologische en historische monumenten, kunstwerken, een houten kerk en een kerkhof de geschiedenis van Turaida vertellen. Na de middag rit naar Tartu, dé universiteitsstad van Estland. Wandeling langs de rivier naar de Domheuvel van Tartu. Avondmaal en overnachting in hotel Dorpat***.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Tartu - Tallinn

  Rit naar Tallinn, hoofdstad van Estland. Na de middag starten we met een grondige verkenning waarbij we te voet door de binnenstad gaan. Tallinn is de stad bij uitstek om heerlijk in rond te kuieren: de gezellige steegjes en prachtige gebouwen roepen een middeleeuwse sfeer op. We zien het kasteel op de Toompeaheuvel, de plaats waar Tallinn werd gesticht, de orthodoxe Aleksander Nevskikathedraal en de lutherse Domkerk. In de oude stad wandelen we langs het gotische stadhuis, de St.-Olafkerk en authentieke koopmanshuizen. Overnachting in hotel Sokos Estoria**** of Hestia Hotel Europa****.

  ontbijt

 8. Dag 8

  Tallinn

  Rondrit doorheen Tallinn en haar omgeving. We zien het stadion waar iedere vijf jaar een nationaal volkszangfestival gehouden wordt, de Olympische site, het ontspanningsoord Pirita en de ruïnes van het Sint-Brigittaklooster. Na de middag rit naar Kadriorg, het bekende paleis dat tsaar Peter de Grote aan zijn tweede echtgenote Catharina schonk. Onze tocht eindigt in het KUMU Art Museum, een modern multifunctioneel gebouw met een mooie hedendaagse architectuur. De tentoonstellingen bieden een kijk op Estse kunst van de 18e eeuw tot nu. De bibliotheek van het Art Museum van Estland is ook gehuisvest in het KUMU. Deze bibliotheek bevat meer dan 33.000 boeken over kunst, architectuur, design, fotografie,... Avondmaal in een restaurant in de oude stad. Overnachting in hotel Sokos Estoria**** of Hestia Hotel Europa****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Tallinn - Brussel

  Als de tijd het toelaat, bezoeken we het openluchtmuseum Rocca al Mare. Transfer naar de luchthaven van Tallinn voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Vilnius

2

Artis Centrum**** (16/07, 06/08)

 

 

Vilnia**** (21/05, 04/06, 18/06, 02/07 & 20/08)

Riga

3

Astor Riga**** (02/07, 06/08)

 

 

Wellton Riverside Spa**** (20/08)

 

 

Tallink Riga**** (04/06, 18/06)

 

 

Avalon**** (21/05, 16/07)

Tartu

1

Dorpat Hotel***

Tallinn

2

Sokos Estoria**** (06/08)

 

 

Hestia Europa**** (21/05, 04/06, 18/06, 02/07, 16/07 & 20/08)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: +1, zomer: +2

stroom:

220 volt

 


Opladen